ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ούτε μισή συγγνώμη για το επιτελικό φιάσκο της Ν. Φιλαδέλφειας – Εξήγγειλε περσινά μέτρα για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έριξε όλες τις ευθύνες στην ΕΛ.ΑΣ, διεθνοποίησε το φιάσκο του, και ανακοίνωσε μέτρα που έχουν ψηφιστεί από το 2022!
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ούτε μισή συγγνώμη για το επιτελικό φιάσκο της Ν. Φιλαδέλφειας – Εξήγγειλε περσινά μέτρα για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας!

Αφού ήταν εξαφανισμένος για παραπάνω από μία εβδομάδα μετά το επιτελικό φιάσκο που οδήγησε στην δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε τελικά στην υποδοχή του προέδρου της UEFA στο Μαξίμου και τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τους ιδιοκτήτες των τεσσάρων μεγάλων ΠΑΕ, Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Στις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός ακολούθησε την ίδια επικοινωνιακή συνταγή αποποίησης των ευθυνών και «διεθνοποίησης» των όσων αδιανόητων συνέβησαν στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αντί να δώσει απαντήσεις στον ελληνικό λαό που η χώρα έγινε ξέφραγο αμπέλι για έναν στρατό από μανιασμένους χούλιγκαν που έκαναν ό,τι ήθελαν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιστράτευσε μια επικοινωνιακή «σαλάτα» από γενικότητες, ευχολόγια και «μπαγιάτικη» αποφασιστικότητα για να βάλει τέλος στην οπαδική βία.

«Μπαγιάτικη» διότι τα όσα μέτρα ανακοίνωσε, είναι «καρμπόν» από τις εξαγγελίες που έκανε και προ ενάμιση έτους, μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού! Και όπως αποδείχθηκε με τον πιο τραγικό τρόπο, ούτε ο νόμος εφαρμόστηκε – ούτε άλλαξε το παραμικρό στην μεγάλη κοινωνική πληγή της οπαδικής βίας. Δηλαδή στην ουσία ο πρωθυπουργός σήμερα «δεσμεύτηκε» ξανά, να εφαρμόσει μια νομοθεσία που ψηφίστηκε από τον Μάρτιο του 2022 (νόμος 4908), αντί να απολογηθεί για το ότι άφησε τα ήδη αποφασισμένα μέτρα στο «συρτάρι», και χρειάστηκε να χυθεί αίμα για να τα εφαρμόσει!

Τελικά αποδεικνύεται πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη δυσκολεύεται να εφαρμόσει και τους νόμους που η ίδια ψηφίζει, ειδικά αν πρόκειται για ζητήματα στα οποία «στριμώχνονται» πολύ ισχυρά συμφέροντα.

Σχετικά με τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή, ο πρωθυπουργός δεν άρθρωσε ούτε λέξη για τις μεγάλες πολιτικές ευθύνες που αναλογούν στον Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος με την απραξία του συμπεριφέρθηκε ως διακοσμητικός «τροχονόμος» της επέλασης των Κροατών. Φαίνεται το γεγονός ότι ένα ολόκληρο κράτος συνελήφθη «κοιμώμενο» σε μια εισβολή μαχαιροβγαλτών στη χώρα, δεν στέκεται αρκετό για τον πρωθυπουργό ώστε να απολογηθεί στον ελληνικό λαό.

Κάνοντας λόγο για «επιχειρησιακή αστοχία της ΕΛ.ΑΣ», ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αυτή τη λακωνική περιγραφή και υποβάθμισε το απίστευτο επιτελικό φιάσκο της επιδρομής των Κροατών χούλιγκαν στη χώρα, και το απέδωσε εξ’ ολοκλήρου στα λάθη της αστυνομίας για να βγάλει «λάδι» τον Γιάννη Οικονόμου και την κυβέρνηση. Από την πρώτη μέρα μετά το φονικό άλλωστε, ήταν ολοφάνερο πως είχε πέσει «γραμμή» για να διαχωριστούν οι επιχειρησιακές ευθύνες από τις πολιτικές, ενώ στην πραγματικότητα είναι αλληλένδετες.

Στην προσπάθεια να διεθνοποιήσει το ζήτημα ενός κρατικού φιάσκου και να φανεί ως πανευρωπαϊκός… «πρωτοπόρος» στην καταπολέμηση της οπαδικής βίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «ξεχνώντας» ότι κυβερνά μια χώρα που διεξάγει «πρωταθλητισμό» στα οπαδικά εγκλήματα, πρότεινε να δημιουργηθεί ένα «παρατηρητήριο βίας» της UEFA, πετώντας το μπαλάκι στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία, ζητώντας από εκείνη «διαφάνεια» για το ποιοι οπαδοί είναι αδελφοποιημένοι με ποιους, σαν να είναι άγνωστες στις ελληνικές αρχές οι συστρατεύσεις οπαδών μεταξύ συγκεκριμένων ελληνικών και ξένων ομάδων, που συνεργάζονται στα έκτροπα…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κυριάκος Μητσοτάκης: Ούτε μισή συγγνώμη για το επιτελικό φιάσκο της Ν. Φιλαδέλφειας – Εξήγγειλε περσινά μέτρα για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Ορφανίδης

Ο Αλέξανδρος Ορφανίδης αρθρογραφεί στο Sportime.GR από τα τέλη του 2021, επισημαίνοντας με τα άρθρα του, τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας.