ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνεχάρη το πρώτο γκέι ζευγάρι που παντρεύτηκε – Μακάρι να έδειχνε την ίδια θέρμη και για τις πολύτεκνες οικογένειες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ούτε μια φορά στα 5 χρόνια διακυβέρνησης δεν πρόβαλε το πρότυπο μιας πολύτεκνης οικογένειας
Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνεχάρη το πρώτο γκέι ζευγάρι που παντρεύτηκε – Μακάρι να έδειχνε την ίδια θέρμη και για τις πολύτεκνες οικογένειες

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν σταματά να δείχνει με τη συμπεριφορά του ότι απαξιώνει πλήρως την παραδοσιακή οικογένεια. Ενώ γνωρίζει καλά από τις σχετικές δημοσκοπήσεις ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού αντιτάσσεται στο νομοσχέδιο των γκέι γάμων και υιοθεσιών, εκείνος έβαλε «λυτούς και δεμένους» για να το περάσει, αψηφώντας μάλιστα και τις μεγάλες εσωκομματικές αντιδράσεις.

Έχοντας την επίγνωση της λαϊκής δυσαρέσκειας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης όχι μόνο δεν κάνει προσπάθεια να την καταλαγιάσει, αλλά ξεκίνησε και να μοιράζει… «συχαρίκια» σε γκέι ζευγάρια που άρχισαν να παντρεύονται.

Το περασμένο Σάββατο (2/3) έγινε ο πρώτος γάμος ομοφυλόφιλων, μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου. Ο Δημήτρης Ελευσινιώτης και ο Σταύρος Γαβριλιάδης παντρεύτηκαν στο δημαρχείο της Νέας Σμύρνης και αξίζει να σημειωθεί ότι οι 2 άντρες βρίσκονταν και στα θεωρεία της Βουλής, το βράδυ που έγινε η ψηφοφορία για το νόμο για την ισότητα στον γάμο. Επρόκειτο για μια καθαρά συμβολική παρουσία και μάλιστα δίπλα τους είχε σταθεί και ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, για να πανηγυρίσει μαζί τους τη «νίκη» της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Ο Σταύρος Γαβριλιάδης, μιλώντας στο ΛΟΑΤΚΙ+ περιοδικό ANTIVIRUS, αποκάλυψε ότι μετά τον πολιτικό γάμο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τους 2 άντρες για να τους συγχαρεί και να τους ευχηθεί.

Και εδώ δημιουργείται μια εύλογη παρατήρηση. Στα σχεδόν 5 χρόνια που βρίσκεται στην κυβέρνηση ο κ. Μητσοτάκης, πότε πήρε τηλέφωνο τους γονείς μιας πολύτεκνης οικογένειας για να τους συγχαρεί για τον αγώνα τους και την προσφορά τους στην κοινωνία; Απάντηση: Ποτέ.

Σε επικοινωνιακό επίπεδο, ο πρωθυπουργός δεν έχει δείξει το παραμικρό ενδιαφέρον για τον θεσμό της πολύτεκνης οικογένειας, που αποτελεί το τελευταίο προπύργιο ενάντια στη δημογραφική κατάρρευση της χώρας μας. Και αν κάποιοι αξίζουν συγχαρητήρια από την Πολιτεία, αυτοί είναι οι πολύτεκνοι. Δυστυχώς όμως, κανείς δεν τους προβάλλει, κανείς δεν τους επαινεί και κανείς δεν τους συμπαραστέκεται ουσιαστικά στις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Το 2022 έκλεισε με το μεγαλύτερο έλλειμμα στο ισοζύγιο γεννήσεων – θανάτων από το 1931 μέχρι σήμερα. Οι γεννήσεις περιορίστηκαν στις 77.100, ενώ οι θάνατοι ήταν (με βάση την ΕΛΣΤΑΤ) 140.292. Παρόλα αυτά για την κυβέρνηση η πολυτεκνία δεν «πουλάει» και δεν αξίζει αναγνώρισης, όσο αξίζει ένας γκέι γάμος που δεν προσφέρει τίποτα στη δημογραφική επιβίωση των Ελλήνων.

Ο πρωθυπουργός έχει πρεμούρα να επαινέσει μόνο τις αφύσικες «οικογένειες», προκειμένου να κάνει επικοινωνιακό «marketing» στο νόμο που ο ίδιος έφερε. Έναν νόμο που δεν θα περνούσε, εάν το Μαξίμου δεν «ζητιάνευε» ψήφους από τα κόμματα της κεντροαριστεράς που ουσιαστικά έσωσαν τον πρωθυπουργό.

Αυτή η εμμονή του πρωθυπουργού στο να προμοτάρει την προσωπική ατζέντα του αδιαφορώντας για τη λαϊκή βούληση, έχει προκαλέσει τη δημοσκοπική κατάρρευση της ΝΔ τους τελευταίους μήνες. Μπορεί η αλαζονεία του κ. Μητσοτάκη να μην του επιτρέπει να αντιληφθεί τη λαϊκή αγανάκτηση, όμως ο κόσμος αντιλαμβάνεται τις πολιτικές εμμονές και τις τιμωρεί αργά ή γρήγορα…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνεχάρη το πρώτο γκέι ζευγάρι που παντρεύτηκε – Μακάρι να έδειχνε την ίδια θέρμη και για τις πολύτεκνες οικογένειες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.