ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Συγγνώμη λάθος» για την παρακολούθηση, άλλα ήταν νόμιμη και ίσως φταίνε και οι… Τούρκοι

Αλαζονεία, αποπροσανατολισμός, άλματα λογικής και καμία ανάληψη πολιτικής ευθύνης στην απολογία που έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το σκάνδαλο των υποκλοπών.
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Συγγνώμη λάθος» για την παρακολούθηση, άλλα ήταν νόμιμη και ίσως φταίνε και οι… Τούρκοι

Ουδεμία ουσιαστική απάντηση δεν έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων κατά την ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής, άλλα αντιθέτως η απολογία του που διέθετε γερές δόσεις αλαζονείας, βασίστηκε στο αφήγημα πως οι υποκλοπές στόχευαν στην… τουρκική απειλή!

Μετά το άρθρο των Financial Times, όπου αναφέρεται διαρροή από άνθρωπο του στενού πρωθυπουργικού περιβάλλοντος που εκτιμά πως πίσω από το σκάνδαλο των υποκλοπών υπάρχει… ρωσικός δάκτυλος, τώρα ο ίδιος ο πρωθυπουργός διευρύνει το σενάριο αυτού του μάλλον ευφάνταστου… «κατασκοπευτικού θρίλερ», βάζοντας και την Τουρκία στο κάδρο, προκειμένου να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη από τις ευθύνες που βαραίνουν το Μαξίμου.

«Μην ξεχνάτε ότι οι γείτονες μας παραμένουν απρόβλεπτοι. Στον Έβρο μεθοδεύεται ήδη ένα νέο κύμα εισβολής με δήθεν ανθρωπιστικό προσωπείο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης σε μια τοποθέτηση που «σκοτώνει» την κοινή λογική, αφού κανείς δεν μπορεί να κατανοήσει τι σχέση μπορεί να έχει η υποκλοπή των συνομιλιών ενός πολιτικού αρχηγού, με τις επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας!

Ενώ στα μάτια του ελληνικού λαού άλλα και του διεθνούς Τύπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι υπόλογος για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, με τη σημερινή τοποθέτηση του στη Βουλή ούτε λίγο – ούτε πολύ επιχείρησε να φανεί κάτι σαν… εθνικός ευεργέτης, λέγοντας πως: «Στο εσωτερικό κυκλοφορούν εύκολα σενάρια κατασκοπείας αλλά και στο εξωτερικό πολλοί θα ήθελαν μια Ελλάδα αδύναμη», υπονοώντας πως ο ίδιος κρατάει την Ελλάδα… δυνατή απέναντι στις ξένες απειλές. Πομπώδεις ισχυρισμοί που όμως φαντάζουν εντελώς αστήρικτοι, αφού δεν βασίζονται σε κανένα στοιχείο.

Και το ερώτημα του τι σχέση έχει η παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη με τη δήθεν επέμβαση των ξένων δυνάμεων, παραμένει αναπάντητο.

Χαρακτηριστικό ήταν το στιγμιότυπο κατά την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος στράφηκε προς τον πρωθυπουργό και του είπε: «Σταματώ την αγόρευσή μου και σας δίνω το λόγο. Απαντήστε. Είναι πράκτορας ξένων δυνάμεων ο Ανδρουλάκης;», με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παραμένει αμήχανος και σιωπηλός στην προτροπή του κ. Τσίπρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει στον ισχυρισμό πως η παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη «ήταν νόμιμη άλλα λάθος» και μην έχοντας καμία πειστική εξήγηση για τον λόγο που έπρεπε να γίνει κάτι τέτοιο, πέταξε το «μπαλάκι» στον θεσμό της Δικαιοσύνης, δηλώνοντας πως «αν ο κ. Ανδρουλάκης επιμένει να αμφισβητεί τη νομιμότητα, τον καλώ να προσφύγει σε ελληνικά ή ευρωπαϊκά δικαστήρια». Ασφαλώς ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζει καλά πως κάτι τέτοιο θα ήταν εξαιρετικά χρονοβόρο και θα εξασφάλιζε άπλετο πολιτικό χρόνο στον ίδιο, άλλα και θα «ξεθώριαζε» από τη μνήμη του λαού αυτό το καυτό ζήτημα που σήμερα απασχολεί την κοινή γνώμη.

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη είχε ως βασικά γνωρίσματα την αλαζονεία, την επιχείρηση αποπροσανατολισμού και τα συνωμοσιωλογικά σενάρια, ενώ με τον τρόπο του, «έδειξε» για το σκάνδαλο τον εκλεκτό του πρώην διοικητή της ΕΥΠ αλλά και τον ανιψιό του Γρηγόρη Δημητριάδη, παρά το ότι ο πρωθυπουργός είχε την Υπηρεσία Πληροφοριών υπό την εποπτεία του, με νόμο που έφερε ο ίδιος.

Για ένα πρωτοφανές σκάνδαλο που έχει «αναποδογυρίσει» τη Συνταγματική λειτουργία της χώρας και έχει κάνει όλα τα μεγάλα Μέσα του διεθνούς Τύπου να βάλλουν κατά της κυβέρνησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ουσιαστικά έχει να απαντήσει μόνο με ένα… «συγγνώμη λάθος» και ένα… «τσεκάρετε μήπως φταίνε οι… Τούρκοι»…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κυριάκος Μητσοτάκης: «Συγγνώμη λάθος» για την παρακολούθηση, άλλα ήταν νόμιμη και ίσως φταίνε και οι… Τούρκοι», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.