ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στο ζενίθ της απαξίωσης – Μια μπύρα στοίχημα, για κάθε αγωνία που του καταθέτει πολίτης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει περάσει σε level στοιχημάτων με... μπύρες, την απαξιωτική του συμπεριφορά προς τους απλούς πολίτες.
Κυριάκος Μητσοτάκης: Στο ζενίθ της απαξίωσης – Μια μπύρα στοίχημα, για κάθε αγωνία που του καταθέτει πολίτης

Όσο και αν έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ αναλγησίας και απαξιωτικής συμπεριφοράς προς τους πολίτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν παύει να μας εκπλήσσει με νέα «επεισόδια» του. Που φανερώνουν νοοτροπία περισσότερο ενός είρωνα «αποικιοκράτη», πάρα ενός σοβαρού πρωθυπουργού που έλαβε την εξουσία του από τον λαό, ώστε να εργαστεί ΓΙΑ τον λαό.

Πότε ως χαρούμενος ταξιδευτής να συμπαραστέκεται σε σεισμόπληκτους με χαριεντισμούς και μια ρακή στο χέρι. Πότε ρίχνοντας ευθύνες σε πληγέντες που «δεν έφτιαξαν σωστά τα σπίτια τους». Πότε κάνοντας εμβολιαστική εκστρατεία, την ώρα που πολίτες έμεναν άστεγοι από φυσικές καταστροφές, και κοιμούνταν σε σκηνές. Πότε λάμποντας δια της απουσίας του από την αποτεφρωμένη Βόρεια Εύβοια. Πότε με χαμόγελο ως τα αυτιά αφού είχε καεί η μισή Ελλάδα, δηλώνοντας πως «δεν έχουν όλα τα δάση την ίδια οικολογική σημασία».

Και τώρα βγήκε στο φως μια ακόμη περίπτωση που ο κ. Μητσοτάκης συμπεριφέρθηκε με παθολογική αλαζονεία. Ένα βίντεο που κορόιδευε πολίτη, που τον προειδοποιούσε για κατασκευαστικό λάθος ενός έργου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι… αλάνθαστος

Όταν ο πρωθυπουργός τον περασμένο Ιούλιο επιθεώρησε τα έργα ανάπτυξης του αλιευτικού καταφυγίου στο λιμάνι του Μαράθου Μεσσηνίας, ένας αγρότης από τη Μαραθόπολη τον είχε προειδοποιήσει πως το έργο έχει σχεδιαστεί λάθος. Και με τις κακοκαιρίες του χειμώνα, το λιμάνι θα καταστραφεί από τη μανία της θάλασσας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άκουσε τις βάσιμες ανησυχίες ενός ντόπιου, με το γνωστό του ύφος – όταν έχει να κάνει με απλούς πολίτες. Με στυλ χαμογελαστού… αυτοκράτορα που αντιμετωπίζει τον απλό κόσμο σαν ανίδεο και παρακατιανό. «Εγώ λέω να αφήσουμε τους ειδικούς να μας τα πουν αυτά», είχε απαντήσει ο πρωθυπουργός στον αγρότη, που μάλλον διατάραζε την επίβλεψη της «αυτοκρατορίας» του.

«Ελάτε τον Οκτώβριο να δείτε αν θα υπάρχει λιμάνι. Θα το έχει πάρει η θάλασσα. Και θα έρθουν τότε να σας ζητήσουν κι άλλα λεφτά», συνέχισε εις ώτα μη ακουόντων ο αγρότης.

Ο χαλαρός πρωθυπουργός όμως δεν πτοήθηκε. Η αριστεία δεν κάνει λάθη. Η κυβέρνηση ξέρει. Οι «ειδικοί ξέρουν. Οι ντόπιοι που ζουν εκεί και γνωρίζουν σαν την παλάμη τους τις ιδιαιτερότητες της περιοχής, δεν ξέρουν. Είναι «αρνητές» του μεγαλειώδους κυβερνητικού έργου. Και στην τελική πως τολμούν να αμφισβητούν τις επιλογές ενός Κυριάκου Μητσοτάκη;

Και έτσι το ειρωνικό ύφος και η αδιαφορία, έγινε κανονική κοροϊδία. Ο πρωθυπουργός έβαλε στοίχημα… μια μπύρα πως το λιμάνι θα παραμείνει άθικτο τον φετινό χειμώνα. Γύρισε το κεφάλι αριστερά και δεξιά, αυτοθαυμάστηκε για την «ιδιοφυή» ατάκα του και έσπευσε να απαλλαχθεί από την «ενοχλητική παρουσία».

Μια μπύρα στοίχημα του ήταν αρκετή, για κάθε αγωνία που κατατίθεται από πολίτη. Κανένας σεβασμός, καμία ευαισθησία. Ούτε καν κάποιο πρόσχημα. Ανάθεση έργου, ταξιδάκι, επιθεώρηση, χαλαρή πλακίτσα και αυτό – αποθέωση. Αυτό είναι το μοτίβο.

Και τελικά έγινε αυτό ακριβώς που έλεγε ο «μη ειδικός». Το λιμάνι του Μαράθου καταστράφηκε από την κακοκαιρία. Τα χρήματα που σπαταλήθηκαν για το έργο, τα πήρε η θάλασσα. Ο αγρότης βγήκε αληθινός. Και ο πρωθυπουργός αποδείχθηκε για άλλη μια φορά εκτός τόπου και χρόνου…

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κυριάκος Μητσοτάκης: Στο ζενίθ της απαξίωσης – Μια μπύρα στοίχημα, για κάθε αγωνία που του καταθέτει πολίτης», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.