ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θέλει να συνεχίσει τη φοροεπιδρομή – «Δεν θα μειώσουμε ΦΠΑ στα τρόφιμα και ΕΦΚ στα καύσιμα»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως η πολιτικής μείωσης του ΦΠΑ «δεν δουλεύει», ενώ υποστήριξε πως τα ενοίκια ακριβαίνουν λόγω... ανάπτυξης
Κυριάκος Μητσοτάκης: Θέλει να συνεχίσει τη φοροεπιδρομή – «Δεν θα μειώσουμε ΦΠΑ στα τρόφιμα και ΕΦΚ στα καύσιμα»

Ενώ τα νοικοκυριά τα τελευταία δύο έτη έχουν γονατίσει από την καθημερινή κλιμακούμενη ακρίβεια και έχουν ξεπεράσει προ πολλού τα οικονομικά όρια τους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε χωρίς περιστροφές, πως δεν πρόκειται να κάνει τίποτα για να ρίξει τις τιμές μέσω μείωσης της φορολογίας.

Σε συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ο πρωθυπουργός έδωσε μια πρόγευση στους Έλληνες για τον οικονομικό όλεθρο που τους περιμένει σε περίπτωση που επανεκλεγεί στην κυβέρνηση, αφού ουσιαστικά ξεκαθάρισε ότι οι πολίτες θα συνεχίσουν να πληρώνουν πανάκριβα τρόφιμα, καύσιμα, προϊόντα και υπηρεσίες, αφού απέκλεισε κάθε πιθανότητα μείωσης του ληστρικού ΦΠΑ, άλλα και του επίσης εξωπραγματικού Ειδικού Φόρου Καυσίμων (ΕΦΚ).

Κάτι που χωρίς αμφιβολία δείχνει, πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκοπεύει να συνεχίσει ακάθεκτος την πολιτική κρατικής «ελεημοσύνης» με τα ψίχουλα των «pass», που δεν προσφέρουν τίποτα ουσιαστικό στην αντιμετώπιση της ακρίβειας, άλλα η κυβέρνηση Μητσοτάκη τα προτιμά, πρώτον για να μην συγκρούεται ποτέ με τα συμφέροντα των καρτέλ της αγοράς και δεύτερον, για να εμφανίζεται το κόμμα της ΝΔ ως ευγενής «χορηγός» των φτωχοποιημένων Ελλήνων.

Η πικρή πείρα της αγοράς που έχουν αποκομίσει έως τώρα οι πολίτες, έχει δείξει πως κάθε τύπου «pass» που δίνεται, εξαϋλώνεται σε ταχύτατο χρόνο από τις συνεχόμενες ανατιμήσεις. Μόνο μια γενναία μείωση της φορολογίας θα μπορούσε να δώσει μια μεγάλη ανάσα στους καταναλωτές.

Κι όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ισχυρίστηκε πως αυτήν τη διαφορά θα την καρπωθεί ο παραγωγός και ο μεσάζοντας και όχι ο καταναλωτής! Μα βεβαίως θα την καρπωθεί ο μεσάζοντας, εάν στη διαδρομή από την παραγωγή έως το ράφι δεν λειτουργούν ελεγκτικοί μηχανισμοί και αυστηροί κανονισμοί για τον περιορισμό κέρδους των μεσαζόντων, κάτι που η κυβέρνηση αρνείται να πράξει προκειμένου να αφήνει ανεξέλεγκτη την αισχροκέρδεια!

Με ένα προχειρότατο επιχείρημα κοροϊδίας, ο Κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «δεν μειώσαμε το ΦΠΑ γιατί δεν δουλεύει αυτή η πολιτική», επικαλούμενος ότι η μείωση στον καφέ δεν έφτασε στον καταναλωτή.

Όσον αφορά τον ΕΦΚ και τα πανάκριβα καύσιμα, ο πρωθυπουργός είπε πως δεν πρόκειται να μειωθεί γιατί θα πρέπει να αντικατασταθεί με… άλλον φόρο! Ουσιαστικά λοιπόν, ο Κ. Μητσοτάκης προμηνύει πως η φοροκαταιγίδα θα συνεχιστεί χωρίς κανένα έλεος.

Βέβαια, εκεί που ο Κ. Μητσοτάκης έδειξε για ακόμη μια φορά πως βρίσκεται εντελώς εκτός τόπου και χρόνου, είναι όταν είπε πως οι τιμές των ακινήτων και τα ενοίκια αυξάνονται «επειδή η οικονομία πάει καλά», και πως αυτό δείχνει πως «κάποιος κερδίζει, είναι οι ιδιοκτήτες».

Άρα, κατά τη λογική του πρωθυπουργού το να φτάσουμε να έχουμε ενοίκια… Γερμανίας, ενώ ταυτόχρονα έχουμε μισθούς… Ρουμανίας και μείωση αγοραστικής δύναμης που κοντεύει στο 10%, είναι σημάδι ανάπτυξης…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κυριάκος Μητσοτάκης: Θέλει να συνεχίσει τη φοροεπιδρομή – «Δεν θα μειώσουμε ΦΠΑ στα τρόφιμα και ΕΦΚ στα καύσιμα»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.