ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θερμό κλίμα με Μέρκελ, σα να μην ισοπεδώθηκε ποτέ η χώρα από την εθνοκτόνα πολιτική των μνημονίων!

Ο πρωθυπουργός δεν άσκησε ούτε καν στοιχειώδη κριτική για την οικονομική καταστροφή της χώρας, που προκλήθηκε από τις πολιτικές που εφάρμοσε η Άγκελα Μέρκελ.
Κυριάκος Μητσοτάκης: Θερμό κλίμα με Μέρκελ, σα να μην ισοπεδώθηκε ποτέ η χώρα από την εθνοκτόνα πολιτική των μνημονίων!

Μητσοτάκης – Μέρκελ: Δεν έφτανε που ο πρωθυπουργός επέλεξε να καλέσει τη Γερμανίδα καγκελάριο ανήμερα της επετείου του «ΟΧΙ» προσβάλλοντας την ιερότητα της μέρας, επέδειξε και την υποτέλεια του με μια συνάντηση που έδινε την εντύπωση πως δεν υπήρξε ποτέ η δεκαετία λιτότητας που ισοπέδωσε την οικονομία της Ελλάδας.

Ούτε καν στην τελευταία επίσημη επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ δεν τόλμησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ασκήσει έστω μια στοιχειώδη κριτική για την πολιτική «οδοστρωτήρα» που εφάρμοσε η Γερμανία προς την Ελλάδα την περίοδο των μνημονίων.

Οι πετσοκομμένοι μισθοί, οι συντάξεις, η φορολογία που πήγε στα ύψη, η ανεργία, η φτώχεια, οι χιλιάδες αυτοκτονίες, η τρομοκρατία της τρόικας, όλα αυτά είναι σαν να μην έγιναν ποτέ για τον χαμογελαστό πρωθυπουργό και την καγκελάριο που αρκέστηκε να πει τυπικά πως «μερικές φορές ήταν… πολύ απαιτητική».

Καμία κριτική για τον οικονομικό στραγγαλισμό της χώρας

Ούτε φυσικά ειπώθηκε τίποτα για το ότι η καγκελάριος Μέρκελ θυσίασε την Ελλάδα για να μειώσει τις συνέπειες του μεταναστευτικού στην υπόλοιπη Ευρώπη, αφού με δικές της πρωτοβουλίες σταδιακά μετέτρεψε τη χώρα μας σε «αποθήκη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Και ασφαλώς ούτε ο πρωθυπουργός ούτε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπαν λέξη για τις γερμανικές αποζημιώσεις. Αντ’ αυτού ο κ. Μητσοτάκης σχεδόν… ευχαρίστησε την κα Μέρκελ λέγοντας της ότι «η σημερινή Ελλάδα είναι πολύ διαφορετική από αυτή που γνωρίσατε την τελευταία δεκαετία», προσθέτοντας πως η καγκελάριος «υπήρξε η φωνή της… λογικής και της σταθερότητας» και ότι η «Ελλάδα ωρίμασε από τις μεγάλες αποφάσεις» (που πάρθηκαν στα μνημόνια)!

Αντί να ασκήσει ωφέλιμη κριτική για τα δεινά που πέρασε η χώρα του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτίμησε να… καμαρώσει μπροστά στην καγκελάριο επειδή ήταν ο πρώτος πολιτικός που εισηγήθηκε το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η μάχη κατά του Covid είχε και χρώμα Ελληνικό. Μπήκε πρώτη στη μάχη κατά της πανδημίας, εισηγήθηκε το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό, ενώ πέτυχε με μεταρρυθμίσεις να επαναφέρει τη δική της οικονομία σε τροχιά προόδου».

Ο λαός έχει διαφορετική γνώμη

Σε γενικές γραμμές ο πρωθυπουργός επέδειξε μια συμπεριφορά που παραπέμπει σε μια κανονικότατη αποικία χρέους, που υποτάσσεται άνευ όρων στα αφεντικά της Ευρώπης, δεν ασκεί ούτε στοιχειώδη κριτική για τα εγκληματικά λάθη που έγιναν, δεν διεκδικεί το παραμικρό απ’ όσα δικαιούται η Ελλάδα.

Το σίγουρο είναι πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσώπευσε τη γνώμη του Ελληνικού λαού για τον πολιτικό βίο της Άγκελα Μέρκελ. Μπορεί ο ίδιος να συμπεριφέρθηκε προς την καγκελάριο σαν να είναι ηγέτης προτεκτοράτου, άλλα ο λαός ούτε ξεχνάει, ούτε συγχωρεί την οικονομική και κοινωνική ισοπέδωση της χώρας που απέφεραν οι πολιτικές της Γερμανίδας πολιτικού.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κυριάκος Μητσοτάκης: Θερμό κλίμα με Μέρκελ, σα να μην ισοπεδώθηκε ποτέ η χώρα από την εθνοκτόνα πολιτική των μνημονίων!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.