ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυβέρνηση: «Ανάθεμα» σε ανεμβολίαστους – εξάμηνη «ελευθερία» σε εμβολιασμένους, η νέα κανονικότητα!

Η κυβέρνηση με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε επιμένει στην ίδια καταστροφική τακτική, στοχοποιώντας τους πολίτες άλλα και πουλώντας ψεύτικες ελευθερίες που διαρκούν μόλις... 6 μήνες!
Κυβέρνηση: «Ανάθεμα» σε ανεμβολίαστους – εξάμηνη «ελευθερία» σε εμβολιασμένους, η νέα κανονικότητα!

Πριν ακόμα προλάβει να σταθεί όρθια η αγορά από τα lockdown που έβαλαν την οικονομία της χώρας σε τεχνητό κώμα, η Κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει τη χαριστική βολή με την επιβολή των νέων μέτρων που ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης χθες.

Η «ατομική ευθύνη» προβλήθηκε ξανά ως κυβερνητικό «μπαϊράκι» και οι εγκληματικές ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας κρύφτηκαν πίσω από το «ανάθεμα» στους ανεμβολίαστους. Κόντρα σε εισηγήσεις ειδικών, κόντρα σε δημοσιεύσεις ερευνών, κόντρα και στην ίδια τη λογική. Το Μαξίμου επέλεξε να ρίξει όλες τις ευθύνες στους μη εμβολιασμένους, εντείνοντας τη τιμωρητική πολιτική, με μέτρα που συνθλίβουν.

Κυβέρνηση: Όλο το βάρος στους ανεμβολίαστους

Ξεπεράσαμε τους 16.000 θανάτους και η κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια αποτυχημένη τακτική. Απαντά στην ίδια της την ανικανότητα, με περισσότερα τεστ, περισσότερους περιορισμούς, περισσότερους αποκλεισμούς, μεγαλύτερα πρόστιμα, περισσότερη οικονομική αιμορραγία για εργαζόμενους.

Σκανδαλωδώς και παρά τις προειδοποιήσεις ειδικών, από την εξίσωση των νέων μέτρων βγήκαν εντελώς οι εμβολιασμένοι πολίτες. Η κυβέρνηση έδωσε την «ευλογία» της να συνεχίσουν (όσοι ζουν στο παραμύθι της κανονικότητας) να κολλούν και να μεταδίδουν ανεξέλεγκτα τον ιό σε κλειστούς χώρους και οικογένειες.

Ένα παραμύθι με κοντά ποδάρια που τελικά εμφανίζει και τον «δράκο» του. Αφού ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, δήλωσε σήμερα πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να διαμορφώσει αναλόγως την ισχύ του πιστοποιητικού εμβολιασμού. Άλλα και ειδικοί μίλησαν ανοιχτά για τέλος του «ελευθέρας» για τους εμβολιασμένους, μετά το πέρας του 6μηνου.

Κάθε εξάμηνο και «δράκος», κάθε «δράκος» και καημός. Κανονικότητα δεν υφίσταται με τα υπάρχοντα σκευάσματα. Μόνο πίστωση χρόνου με κάθε νέα δόση, ειδάλλως καταλήγεις να θεωρείσαι «ανεμβολίαστος» και έχεις την ίδια τύχη με τους υπόλοιπους πολίτες «Β’ κατηγορίας».

Τα χειρότερα μέτρα στην πιο ακατάλληλη στιγμή

Η δε χρονική στιγμή που επίλεξε η κυβέρνηση να εφαρμόσει τέτοια μέτρα, χρήζει ψυχιατρικής παρακολούθησης. Στη σεζόν των ενδιάμεσων εκπτώσεων και λίγο πριν την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, οι ανεμβολίαστοι υποχρεώνονται να κάνουν τεστ για να μπαίνουν σε εμπορικά καταστήματα. Και οι καταστηματάρχες να παίζουν το «κλέφτες και αστυνόμοι» με τους πελάτες τους.

Να μετατρέπεται ο καταστηματάρχης σε υγειονομικό ελεγκτή, για να επιδεικνύει ο πελάτης τα προσωπικά του δεδομένα. Δημοκρατικά πράγματα. Συνταγματικά.

Πως και πως περιμένουν τις γιορτές οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις για να ανασάνουν οικονομικά. Και τώρα ξαφνικά βρίσκονται αντιμέτωποι με το χάος. Πλέουν σε αχαρτογράφητα νερά. Για την τραγική κατάσταση σε εστίαση και διασκέδαση, ας μη το συζητήσουμε. Και η ψυχολογία του απλού κόσμου που αναμένει τις γιορτές για να βγει λίγο από τη κατάθλιψη των καιρών; Ταφόπλακα κι εκεί.

Και όλα αυτά εν μέσω ενός πρωτοφανούς κύματος ανατιμήσεων. Πραγματικά, καλύτερη συγκυρία δεν θα μπορούσε να βρει η κυβέρνηση για να καταστρέψει τη χώρα.

Για την Κυβέρνηση φταίνε μόνο οι ανεμβολίαστοι και τα… social

Ο δε Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε σήμερα στην ημερίδα της Βουλής με θέμα «Διαχείριση των χρόνιων νοσημάτων και προαγωγή του προσυμπτωματικού ελέγχου μετά την πανδημία COVID – 19», για να μας πει πως για όλα φταίνε οι ανεμβολίαστοι και… τα social media.

«Αν είχαμε υψηλότερα επίπεδα εμβολιασμού θα είχε μειωθεί η πίεση στα νοσοκομεία μας και θα μπορούσαμε να ξεφύγουμε από αυτή την περιπέτεια», μας είπε ο πρωθυπουργός. Αυτός που επί 2 έτη δεν έκανε τίποτα για να ενισχύσει το ΕΣΥ, και ακόμη χειρότερα το οδηγεί σε τεχνητή κατάρρευση. Διώχνοντας υγειονομικούς και κλείνοντας ΜΕΘ – Covid λόγω ελλείψεων προσωπικού. Και οι ιδιώτες έτοιμοι να «μπουν από το παράθυρο», για να ισοπεδώσουν τη δημόσια περίθαλψη.

Προτιμούν χίλιες φορές τους εξαναγκασμούς, παρά ένα λειτουργικό ΕΣΥ που θα άντεχε τις πιέσεις εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων ασθενών. Ή την ευρεία εφαρμογή μονοκλωνικών που θα έσωζαν ζωές και θα αποσυμφορούσαν σε μεγάλο βαθμό τις κλινικές.

Η ελευθερία γίνεται προϊόν συναλλαγής

Ο πρωθυπουργός έδειξε και τον άλλο «ένοχο», δηλαδή τα… μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ενώ δεν είπε τίποτα για το παραμύθι κανονικότητας που πούλησε στον λαό εδώ και μήνες. Και μετά έσπευσε να διαφημίσει από το twitter την «ελευθερία που έρχεται στην οθόνη μας». Δηλαδή τη νέα εφαρμογή Covid Free GR Wallet που θα αποθηκεύεται κάθε πιστοποιητικό σχετικό με τον Covid.

Έχει σημασία να προσέξουμε πως για μια εφαρμογή υγειονομικής φύσεως χρησιμοποίησαν τη λέξη «wallet» (πορτοφόλι) και τη συνέδεσαν με τη λέξη «ελευθερία». Ο εμβολιασμός πλέον χρησιμοποιείται σαν μέσο συναλλαγής, σαν «νόμισμα» ελευθερίας που σου αγοράζει «προνόμια». Η ελευθερία παύει να θεωρείται ύψιστο ιδανικό του πολίτη, και εκλαμβάνεται από το κράτος ως 6μηνιαία πίστωση δικαιωμάτων, που συγκεντρώνονται σε ένα ψηφιακό «πορτοφόλι».

Επιμένουν την ίδια καταστροφική πορεία χωρίς καμία ανάληψη ευθύνης για την αποτυχία τους. Κανένας σώφρων άνθρωπος δεν μπορεί να αρνηθεί πως με σκληρότερα και ακόμα πιο απάνθρωπα μέτρα, άλλα και με ψηφιακά «πορτοφόλια ελευθερίας», οδεύουμε σε μια απόλυτη δυστοπία…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κυβέρνηση: «Ανάθεμα» σε ανεμβολίαστους – εξάμηνη «ελευθερία» σε εμβολιασμένους, η νέα κανονικότητα!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελευθέριος Ανδρώνης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.