ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυβέρνηση: Επεκτείνει τον «πόλεμο» με τους πολίτες – Υποχρεωτικότητα στους άνω των 50 προανήγγειλε ο Σ. Πέτσας!

Το απάνθρωπο υγειονομικό χαράτσι των 100 ευρώ προανήγγειλε από τον ΣΚΑΪ ο Στέλιος Πέτσας, και για τους πολίτες άνω των 50 ετών!
Κυβέρνηση: Επεκτείνει τον «πόλεμο» με τους πολίτες – Υποχρεωτικότητα στους άνω των 50 προανήγγειλε ο Σ. Πέτσας!

Στέλιος Πέτσας: Πλήρως προσηλωμένη στον ανοιχτό πόλεμο με τους πολίτες (και στον πόλεμο προς την ίδια τη λογική) παραμένει η κυβέρνηση.

Παρά το γεγονός ότι κατέρρευσε παταγωδώς το αφήγημα του τείχους ανοσίας και η υψηλή εμβολιαστική κάλυψη δεν εμπόδισε την επέλαση της Όμικρον, το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν κάνει ούτε εκατοστό πίσω στην εφαρμογή εκβιαστικών και ανήθικων μέτρων που παραβιάζουν την προαιρετικότητα του εμβολιασμού.

Έτσι ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ, προανήγγειλε επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε νέες ηλικιακές ομάδες (από 50 ετών και άνω), ενώ ξεκαθάρισε πως το επαχθές και απάνθρωπο πρόστιμο των 100 ευρώ ανά μήνα στους άνω των 60, θα εφαρμοστεί κανονικά μετά τις 16 Ιανουαρίου.

Όπως είπε συγκεκριμένα ο κ. Πέτσας: «Η απόφαση να μπουν ηλικιακά κριτήρια στην υποχρεωτικότητα του εμβολίου απέδωσε (σ.σ. δηλαδή ο στυγνός και απάνθρωπος εκβιασμός με υγειονομικό χαράτσι είχε… αποτέλεσμα και άνοιξε την όρεξη στην κυβέρνηση) και ενδεχομένως να χαμηλώσουν κι άλλο τα ηλικιακά όρια. Αυτό θα γίνει μέσα στις επόμενες μέρες. Όχι σε επαγγελματικές κατηγορίες, άλλα σε ηλικιακές».

Ο τρόπος που ξεκινά τη νέα χρονιά η κυβέρνηση, φανερώνει τις δυσοίωνες προθέσεις της για ακόμη περισσότερα εκβιαστικά μέτρα που προσβάλλουν τον πολίτη, ο οποίος παρότι απλά εξασκεί το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης του σώματος του, αντιμετωπίζεται από το κράτος ως «παράνομος» που πρέπει να πληρώνει υψηλό πρόστιμο. Και μάλιστα πρόστιμο που θα χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση του ΕΣΥ, κάτι που θα έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση (και όχι ο πολίτης που ήδη πληρώνει φόρους για να έχει ένα αποτελεσματικό δημόσιο σύστημα υγείας).

Αντ’ αυτού όμως σπαταλήθηκαν εκατομμύρια για φιλοκυβερνητικές «καμπάνιες» σε «Λίστες Πέτσα», ώστε να φτάσουμε σήμερα να κουνάει με θρασύτητα το δάχτυλο ο ίδιος ο κ. Πέτσας στους πολίτες, κραδαίνοντας την απειλή ενός ανήθικου κεφαλικού φόρου που θα εφαρμοστεί (και) στους άνω των 50 ετών.

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση βάζει πλώρη για νέα πρόστιμα που θυμίζουν κεφαλικούς φόρους τουρκοκρατίας, δεν κάνει τίποτα στον τομέα της πρόληψης και της ιχνηλάτησης. Αφού συνεχίζει να στρουθοκαμηλίζει μπροστά στη κατακραυγή που δέχεται με τα PCR test που παραμένουν πανάκριβα, σε αντίθεση με τις χώρες της υπόλοιπης Ευρώπης που είτε είναι κατά πολύ φθηνότερα, είτε συνταγογραφούνται, είτε παρέχονται δωρεάν. Όμως η Ελλάδα συνεχίζει να… κάνει τη διαφορά και να κρατά τα μοριακά test ως είδος… πολυτελείας (κάτι που επιβεβαίωσε σε χθεσινό δημοσίευμα του και το Euractiv).

Και ασφαλώς να μη ξεχνάμε πως λίγο καιρό πριν, κορυφαία κυβερνητικά στελέχη (όπως ο κ. Γεωργιάδης, ο κ. Πλεύρης άλλα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός) απέκλειαν το ενδεχόμενο εφαρμογής υποχρεωτικού εμβολιασμού (λέγοντας πως είναι αντιδημοκρατικός) και σήμερα φτάσαμε να μην προλαβαίνουμε την… όρεξη της κυβέρνησης στην επιβολή του σε όλο και περισσότερες κοινωνικές ομάδες.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κυβέρνηση: Επεκτείνει τον «πόλεμο» με τους πολίτες – Υποχρεωτικότητα στους άνω των 50 προανήγγειλε ο Σ. Πέτσας!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.