ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυβέρνηση – Δόμνα Μιχαηλίδου: Λένε ότι «σώζουν» τα παιδιά από τα «κακά» ιδρύματα και βγάζουν «διαφημιστικές» φωτό μαζί τους χωρίς να καλύπτουν τα πρόσωπα τους!

Δόμνα Μιχαηλίδου και Άδωνις Γεωργιάδης χρησιμοποιούν ακάλυπτα πρόσωπα παιδιών για προεκλογικά ενσταντανέ - Κατά τα άλλα η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για την... προστασία των παιδιών!
Κυβέρνηση – Δόμνα Μιχαηλίδου: Λένε ότι «σώζουν» τα παιδιά από τα «κακά» ιδρύματα και βγάζουν «διαφημιστικές» φωτό μαζί τους χωρίς να καλύπτουν τα πρόσωπα τους!

Κυβέρνηση: Σφοδρές αντιδράσεις εκφράζονται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λόγω της εορταστικής «τάσης» κάποιων υπουργών της κυβέρνησης να παρουσιάζονται σε φωτογραφικά ενσταντανέ με παιδιά, χωρίς να καλύπτονται τα πρόσωπα τους όπως θα έπρεπε. Πρόσωπα παιδιών που βρίσκονται σε δομές φιλοξενίας ή νοσηλεύονται σε νοσοκομεία δίνονται «φόρα παρτίδα» στη δημοσιότητα, για να μην χαλάσει το φωτογραφικό… καρέ μερικών μεγαλομανών πολιτικών!

Ουδείς μπορεί να ισχυριστεί πως κάτι τέτοιο γίνεται κατά… λάθος αφού οι κανόνες προστασίας της ιδιωτικότητας των παιδιών βάσει Διεθνούς Συμβάσεως και σχετικού κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είναι πασίγνωστοι. Άρα – ουσιαστικά – οι υπουργοί της κυβέρνησης όπως η Δόμνα Μιχαηλίδου, ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Θάνος Πλεύρης χρησιμοποιούν τα παιδιά ως «αντικείμενα» ενός σκηνικού, στα πλαίσια της προεκλογικής τους καμπάνιας, χωρίς να υπολογίζουν τίποτα.

Σε ένα φωτογραφικό καρέ φαίνεται ο Άδωνις Γεωργιάδης να προσφέρει μια σακούλα με δώρα σε ένα άρρωστο κοριτσάκι που ανοίγει τα χέρια για να την πάρει και ο Θάνος Πλεύρης στέκεται δίπλα. Σε άλλο φωτογραφικό καρέ που ανάρτησε η Δόμνα Μιχαηλίδου στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η υφυπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων βρίσκεται σε αίθουσα στην Παπαστράτειο Παιδική Στέγη και περιστοιχίζεται από μια ομάδα μικρών παιδιών, ενώ τα πρόσωπα τεσσάρων από αυτά φαίνονται πεντακάθαρα στον φακό!

Καμία θεσμική προστασία και κανένας ηθικός φραγμός δεν λειτουργεί μπροστά στην αλαζονεία και την υπερφίαλη νοοτροπία κάποιων πολιτικών που φαίνεται να έχουν «μεθύσει» από την εξουσία. Από τη μια πλευρά η Δόμνα Μιχαηλίδου με περισσή ευκολία κάνει τα πρόσωπα των παιδιών δημόσιο θέαμα στα social media και από την άλλη παρουσιάζει τον εαυτό της ως… μέγα υπέρμαχο των παιδιών, έχοντας κηρύξει πόλεμο με τα μεγάλα φιλανθρωπικά ιδρύματα της χώρας για να διαβρώσει όποια υγιή προσπάθεια έχει απομείνει σε αυτόν τον τόπο.

Τον τελευταίο καιρό η υφυπουργός ασχολείται με το να αναπαράγει συνεχώς ανώνυμες «καταγγελίες» (από αόριστες πηγές) και επώνυμες συκοφαντίες (από την ίδια), για να πλήξει το κύρος και την εμπιστοσύνη στο Χαμόγελο του Παιδιού, μην υπολογίζοντας καν πως εν μέσω εορταστικού κλίματος «χτυπά» έναν οργανισμό που στηρίζει 48.000 παιδιά που θέλουν να χαρούν τις γιορτές χωρίς να έχουν μια εμμονική πολιτικό να κραδαίνει ισολογισμούς πάνω από το κεφάλι τους…

 

H φωτογραφία που ανάρτησε η Δόμνα Μιχαηλίδου, με παρέμβαση δική μας στα πρόσωπα των παιδιών:

Η Δόμνα Μιχαηλίδου και ο Άδωνις Γεωργιάδης χρησιμοποιούν ακάλυπτα πρόσωπα παιδιών για προεκλογικά ενσταντανέ - Κατά τα άλλα ενδιαφέρονται για την... προστασία των παιδιών!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κυβέρνηση – Δόμνα Μιχαηλίδου: Λένε ότι «σώζουν» τα παιδιά από τα «κακά» ιδρύματα και βγάζουν «διαφημιστικές» φωτό μαζί τους χωρίς να καλύπτουν τα πρόσωπα τους!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Ορφανίδης

Ο Αλέξανδρος Ορφανίδης αρθρογραφεί στο Sportime.GR από τα τέλη του 2021, επισημαίνοντας με τα άρθρα του, τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας.