ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Ανοίγει ο δρόμος για φοροεπιδρομές με «μπουκάρισμα» εφοριακών σε σπίτια οφειλετών!

Αδιανόητο: H κυβέρνηση έφερε διάταξη που νομιμοποιεί το «πλιάτσικο» υπαλλήλων της ΑΑΔΕ σε κάθε σπίτι, ακόμα και για χρέη των 500 ευρώ!
Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Ανοίγει ο δρόμος για φοροεπιδρομές με «μπουκάρισμα» εφοριακών σε σπίτια οφειλετών!

Ελεγκτές της ΑΑΔΕ που θα εισβάλλουν σε σπίτια και θα κάνουν επιδρομές σε περιουσίες, φέρνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη ως μέτρο είσπραξης χρεών προς το δημόσιο! Μάλιστα σε περίπτωση που κάποιος πολίτης δεν ανοίξει την είσοδο του σπιτιού, οι φοροεισπράκτορες θα έχουν κάθε «νόμιμο» δικαίωμα να σπάνε ακόμα και πόρτες!

Όχι, δεν πρόκειται για σενάριο μιας δυστοπικής κινηματογραφικής ταινίας, άλλα για τη νέα πραγματικότητα που επιβάλλει η πολιτική Μητσοτάκη, που από την μία φορολογεί αλύπητα τους πολίτες με μια από τις υψηλότερες φορολογίες της Ε.Ε., και από την άλλη δίνει όλο το δικαίωμα στους εφοριακούς να λειτουργούν ως κρατικοί «μπράβοι», ισοπεδώνοντας πλήρως το άσυλο της κατοικίας!

Ειδικότερα, στη διάταξη που περιλαμβάνεται στον νέο Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, προβλέπεται πως ο δικαστικός επιμελητής ή ο υπάλληλος της ΑΑΔΕ θα μπορεί να εισβάλλει στα σπίτια οφειλετών (ή σε κάθε άλλο χώρο που κατέχει ως ιδιοκτησία του ο οφειλέτης), ανοίγοντας τις πόρτες και ξεκινώντας επιτόπου έρευνες για εντοπισμό αντικειμένων που έχουν αξία! Θα μπορούν ακόμα να ανοίγουν και κλειστά έπιπλα, σκεύη ή δοχεία για να εντοπίσουν χρήματα, χρυσαφικά ή οτιδήποτε πολύτιμο μπορεί να εκποιηθεί!

Πράξεις που αυτή η χώρα έχει δει μόνο επί τουρκοκρατίας ή γερμανικής κατοχής, πλέον γίνονται ψηφισμένο δικαίωμα του κράτους, αφού η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει νόμο τον τραμπουκισμό του ασύλου, την βία και την αρπαγή περιουσιών!

Και μάλιστα το Δημόσιο θα έχει το δικαίωμα να δίνει εντολή για κρατικό πλιάτσικο, σε σπίτια οφειλετών που οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ξεπερνούν μόλις τα 500 ευρώ! Δηλαδή αν ένας πολίτης χρωστά μόλις 500-600 ευρώ, ενδέχεται να δει τον προσωπικό του χώρο να «βιάζεται» από το κράτος, στα πλαίσια μιας φοροεπιδρομής!

Οι μόνες «κόκκινες» γραμμές στην διάταξη που παραδίδει τα σπίτια στο έλεος του φορομπηχτικού κράτους, είναι και αυτές «ξεθωριασμένες». Οι έφοδοι στα σπίτια και οι κατασχέσεις δεν θα μπορούν να γίνονται νυχτερινές ώρες, Κυριακές και αργίες, εκτός κι αν υπάρχουν πληροφορίες ότι ο οφειλέτης ετοιμάζεται να φύγει στο εξωτερικό.

Τα δελτία ειδήσεων μπορεί να αναφέρουν συχνά τα λόγια του Ερντογάν που θα έρθει… νύχτα, άλλα τελικά αυτοί που θα τον προλάβουν φαίνεται πως είναι οι φοροεισπράκτορες της κυβέρνησης!

Ούτε καν οι σοδειές και οι καρποί δεν προβλέπεται να ξεφύγουν από την αρπάγη της φορολογικής Αρχής, αφού σύμφωνα με την διάταξη μια σοδειά μπορεί να κατασχεθεί ακόμα και αν δεν έχει γίνει η συγκομιδή της! Ειδικότερα, αναφέρεται πως «οι ασυγκόμιστοι καρποί θεωρούνται για την κατάσχεση, οποτεδήποτε και αν αυτή επιβάλλεται, ως κινητά και παραλαμβάνονται ή αφαιρούνται μετά την ωρίμανση».

Την ίδια στιγμή που η οικία του κάθε πολίτη μπορεί να γίνεται φύλλο και φτερό ακόμα και για 501 ευρώ, η Νέα Δημοκρατία απολαμβάνει όλη την άνεση να διαθέτει χρέος 380 εκατομμυρίων ευρώ προς τις τράπεζες και να σφίγγει την θηλιά γύρω από τον λαιμό κάθε  Έλληνα που έχει ένα χρέος…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Ανοίγει ο δρόμος για φοροεπιδρομές με «μπουκάρισμα» εφοριακών σε σπίτια οφειλετών!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.