ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυβέρνηση: Νέα «λίστα Πέτσα» από το ζεστό χρήμα του προϋπολογισμού – Πάνω από 200 εκατ. «προίκα» σε ΜΜΕ για το 2024!

Η κυβέρνηση σκορπάει 211 εκατομμύρια ευρώ για την φιλοκυβερνητική προπαγάνδα - Προβλέπονται στον Προϋπολογισμό για «επικοινωνία και ενημέρωση»
Κυβέρνηση: Νέα «λίστα Πέτσα» από το ζεστό χρήμα του προϋπολογισμού – Πάνω από 200 εκατ. «προίκα» σε ΜΜΕ για το 2024!

Απτόητη συνεχίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη να «μπουκώνει» την μιντιακή αυτοκρατορία με ζεστό κρατικό χρήμα από το υστέρημα του γονατισμένου λαού. Δεν πέρασε ούτε ένας μήνας που με υπογραφή του Γιάννη Μπρατάκου έδωσε μποναμά στους καναλάρχες εθνικής εμβέλειας, 6.8 εκατομμύρια ευρώ, λόγω συνεπειών από τον πόλεμο της… Ουκρανίας.

Και τώρα το Μαξίμου για να εξασφαλίσει και για τη νέα χρονιά την εύνοια, την υπερπροβολή και την υπεράσπιση των κυβερνητικών θέσεων στα ΜΜΕ, προβλέπει ένα γερό «κομπόδεμα» πόρων από τον «κουμπαρά» του κρατικού προυπολογισμού για να κατευθυνθεί στην υπηρεσία της φιλοκυβερνητικής προπαγάνδας.

Φαίνεται ότι ο… πνευματικός πατέρας του απροκάλυπτου «προικίσματος» των ΜΜΕ, Στέλιος Πέτσας, ήταν απλά ο πρώτος πολιτικός που «βάφτισε» αυτήν την πρακτική αίσχους με τις περιβόητες λίστες του. Η νοοτροπία Πέτσα όμως, συνεχίζει να υφίσταται καθ’ όλη την πορεία της Κυβέρνησης, και απλά αλλάζουν τα πρόσωπα που βάζουν τις υπογραφές τους σε αυτήν την προκλητικότατη διαχείριση κρατικού χρήματος.

Όπως προκύπτει από την εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2024 και συγκεκριμένα στο κομμάτι που αφορά τον «Προϋπολογισμό επιδόσεων-επισκόπηση δαπανών και εσόδων», η Κυβέρνηση έχει προβλέψει από τώρα ότι θα διαθέσει συνονικά για την «επικοινωνία και ενημέρωση» το τεράστιο ποσό των 211.185.487 ευρώ!

Από την εισηγητική έκθεση προβλέπεται ότι το Μέγαρο Μαξίμου (η Προεδρία της Κυβέρνησης) θα στοιχίσει 38,2 εκατομμύρια ευρώ για το 2024 εκ των οποίων τα 18,1 θα πάνε σε «επικοινωνία και ενημέρωση». Τα υπόλοιπα προορίζονται για τον «επιτελικό συντονισμό».

Τα 211 εκατομμύρια ευρώ ουσιαστικά δείχνουν μια διαρκή, ετήσιου βεληνεκούς «Λίστα Πέτσα» για όλο το 2024 που θα χρησιμεύει ώστε κάποιοι να πληρώνονται αδρά για να κάνουν τα στραβά μάτια στα κακώς κείμενα της κυβέρνησης Μητσοτάκη και να υποστηρίζουν την κυβερνητική προπαγάνδα.

Την ώρα που οι πολίτες παλεύουν μόνοι τους με τις εφιαλτικές ανατιμήσεις και την αισχροκέρδεια έχοντας ως μοναδικό βοήθημα από την κυβέρνηση τα ψίχουλα των market pass, το Μαξίμου προνοεί να δώσει  εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στα ΜΜΕ για να πείθουν στον ελληνικό λαό ότι δεν πεινάει, και ότι η κυβέρνηση καταπολεμά την ακρίβεια επιτυχώς. Συν τοις άλλοις, έχουμε και τα σκάνδαλα που «τρέχουν» συνεχώς (υποκλοπές, Τέμπη, Θεσσαλία κ.λπ), για τα οποία η κυβέρνηση εξασφαλίζει ότι τα συστημικά ΜΜΕ θα τα διαχειρίζεται με το… γάντι.

Αυτά τα 211 εκατομμύρια ευρώ θα μπορούσαν κάλλιστα να διατεθούν για τη κατεστραμμένη δημόσια Υγεία, για την Παιδεία, για την Εθνική Άμυνα και αρκετούς άλλους τομείς που υπάρχουν άμεσες ανάγκες ενίσχυσης. Αντ’ αυτού όμως, τα χρήματα πηγαίνουν υπέρ… κυβερνήσεως για «επικοινωνία και ενημέρωση» στην 107η μιντιακή μπανανία στον κόσμο…

Η κυβέρνηση σκορπάει 211 εκατομμύρια ευρώ για την φιλοκυβερνητική προπαγάνδα - Προβλέπονται στον Προϋπολογισμό για «επικοινωνία και ενημέρωση».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κυβέρνηση: Νέα «λίστα Πέτσα» από το ζεστό χρήμα του προϋπολογισμού – Πάνω από 200 εκατ. «προίκα» σε ΜΜΕ για το 2024!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Ορφανίδης

Ο Αλέξανδρος Ορφανίδης αρθρογραφεί στο Sportime.GR από τα τέλη του 2021, επισημαίνοντας με τα άρθρα του, τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας.