ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυβέρνηση: Παρά το μιντιακό «ξέπλυμα», ο λαός δεν πείθεται – 8 στους 10 πολίτες επιμένουν ότι υπάρχει συγκάλυψη για τα Τέμπη

Δημοσκόπηση της Alco δείχνει ότι οι πολίτες δεν πιστεύουν τον Κ. Μητσοτάκη - Η ΝΔ πηγαίνει στις ευρωεκλογές με τον «λεκέ» της συγκάλυψης για τα Τέμπη
Κυβέρνηση: Παρά το μιντιακό «ξέπλυμα», ο λαός δεν πείθεται – 8 στους 10 πολίτες επιμένουν ότι υπάρχει συγκάλυψη για τα Τέμπη

Ο επικοινωνιακός μηχανισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αν έχει ποντάρει κάτι περισσότερο απ’ όλα τους τελευταίους μήνες, είναι να «ξεμπαζώσει» το Μαξίμου από τη θεωρία της συγκάλυψης για τα Τέμπη. Η κυβέρνηση γνωρίζει καλά ότι η δημοσκοπική της κατρακύλα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη λαϊκή πεποίθηση ότι το έγκλημα κουκουλώθηκε από τις πρώτες μέρες.

Το Μαξίμου έχει επενδύσει πολλά στον μιντιακό «όμιλο»… Πέτσα για να ξεπλύνει τον αιματηρό «λεκέ» για τα Τέμπη, και πολλοί κυβερνητικοί παρελαύνουν στα κανάλια τους τελευταίους μήνες για να προβάλουν τα αντεπιχειρήματά τους, σε μια προσπάθεια να ανατραπεί το αρνητικό κλίμα ή έστω να μετριαστεί.

Στο δια ταύτα όμως, το αποτέλεσμα είναι μηδενικό. Η κυβέρνηση δεν πείθει με τίποτα τον λαό, και ας έχει βάλει «λυτούς και δεμένους» στη μιντιακή «αυτοκρατορία» να ανατρέψουν την κοινή γνώμη. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν σαφέστατα ότι οι πολίτες είναι πεπεισμένοι πως το έγκλημα των Τεμπών, κάποιοι επιδιώκουν να το αφήσουν ατιμώρητο.

Πέρασαν περίπου 10 μέρες από την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, τότε που ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε το πολιτικό θράσος να κοιτάει συγγενείς των νεκρών που στέκονταν στα θεωρία της Βουλής και να φωνάζει απολογούμενος ότι: «oυδέποτε δόθηκε εντολή για καμία συγκάλυψη». Και τι αντίκτυπο είχε αυτή η απολογία στον λαό; Απολύτως καμία όπως φαίνεται.

Σε τελευταία δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, το 75% των ερωτηθέντων απαντά ότι δεν τον έπεισαν ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση για το ότι δεν υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης για τα Τέμπη. Μόλις 14% δηλώνει ότι τους πιστεύει.

Δημοσκόπηση της Alco δείχνει ότι οι πολίτες δεν πιστεύουν τον Κ. Μητσοτάκη - Πάει ευρωεκλογές με τον «λεκέ» της συγκάλυψης για τα Τέμπη.

Σε προηγούμενη δημοσκόπηση της Alco που έγινε στις αρχές Μαρτίου, το 77% των ερωτηθέντων δήλωναν ότι για τα Τέμπη υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και γίνεται προσπάθεια συγκάλυψης. Επομένως παρότι πέρασε ένας ολόκληρος μήνας από την προηγούμενη δημοσκόπηση και η κυβέρνηση έδωσε απεγνωσμένες μάχες για να ανατρέψει το κλίμα, η στάση του λαού παραμένει ίδια και απαράλλακτη. Σχεδόν 8 στους 10 πολίτες καταγγέλλουν προσπάθεια συγκάλυψης για τα Τέμπη.

Διαπιστώνεται τελικά ότι όταν ο λαός αντιληφθεί καλά μια αλήθεια, κανένας ακριβοπληρωμένος μηχανισμός δεν μπορεί να του αλλάξει τη γνώμη. Με τις ευρωεκλογές να απέχουν μόλις 2 μήνες, η κυβέρνηση οδεύει προς τις κάλπες με τον δυσφημισμό της συγκάλυψης να τη συνοδεύει. Και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει.

Και όπως αποκαλύπτεται από ένα άλλο ερώτημα της δημοσκόπησης της Alco, ο λαός δεν «τσιμπάει» ούτε με το επιχείρημα της κινδυνολογίας που προβάλλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το οποίο λέει ότι χωρίς δυνατή ΝΔ η χώρα θα μπει σε περιπέτειες. Συγκεκριμένα στο ερώτημα αν πιστεύουν οι πολίτες ότι ένα αρνητικό αποτέλεσμα για τη ΝΔ στις ευρωεκλογές θα δημιουργήσει ζήτημα σταθερότητας στη διακυβέρνηση, το 65% απάντησε «όχι» και μόλις το 24% απάντησε «ναι».

Δημοσκόπηση της Alco δείχνει ότι οι πολίτες δεν πιστεύουν τον Κ. Μητσοτάκη - Πάει ευρωεκλογές με τον «λεκέ» της συγκάλυψης για τα Τέμπη.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κυβέρνηση: Παρά το μιντιακό «ξέπλυμα», ο λαός δεν πείθεται – 8 στους 10 πολίτες επιμένουν ότι υπάρχει συγκάλυψη για τα Τέμπη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Ορφανίδης

Ο Αλέξανδρος Ορφανίδης αρθρογραφεί στο Sportime.GR από τα τέλη του 2021, επισημαίνοντας με τα άρθρα του, τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας.