ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυβέρνηση: Προεκλογικός μποναμάς 9 εκατομμυρίων ευρώ στα κανάλια, με νέα «λίστα Πέτσα»!

Στο παρά πέντε των εκλογών, η κυβέρνηση Μητσοτάκη μοιράζει δώρο εκατομμυρίων ευρώ στα κανάλια με υπογραφές Σκυλακάκη και Οικονόμου
Κυβέρνηση: Προεκλογικός μποναμάς 9 εκατομμυρίων ευρώ στα κανάλια, με νέα «λίστα Πέτσα»!

Κυβέρνηση – Νέα λίστα «Πέτσα»: Βαριά πολιτική κληρονομιά φαίνεται πως άφησε πίσω του ο Στέλιος Πέτσας με τις διαβόητες λίστες του που τον καιρό της πανδημίας διοχέτευαν εκατομμύρια ευρώ στα ΜΜΕ για να κρατούν φιλοκυβερνητική στάση και να ασκούν κριτική στον πρωθυπουργό μόνο για το αν τρώει… ντολμαδάκια.

Ήταν μια τακτική που πρόσφερε εξαιρετική κάλυψη στην κυβέρνηση για τα αίσχη που εφαρμόστηκαν τον καιρό της πανδημίας, δηλαδή τα lockdown, τις υποχρεωτικότητες, τους αποκλεισμούς, τα SMS μετακίνησης, τις απολύσεις, τα πρόστιμα και πολλά άλλα.

Οι λίστες Πέτσα ακόμα και σήμερα βρίσκονται στο στόχαστρο των διεθνών παρατηρητηρίων όπως είναι οι Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα, και χαρακτηρίζονται ως ένα απεχθές μέτρο που μαρτυρά την ανελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα.

Και εντός της χώρας μας, ο λαός – όχι τυχαία – έβγαλε την φράση «πετσοταϊσμένα κανάλια», και γενικά η λίστα Πέτσα έγινε σλόγκαν και ορόσημο για κάθε προσπάθεια έμμεσης χειραγώγησης των ΜΜΕ, ακόμα και αν φέρει την υπογραφή κάποιου άλλου «γαλάζιου» πολιτικού.

Όπως φαίνεται, η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει να εφαρμόζει ξανά και ξανά νέες λίστες «Πέτσα», αρκεί να εξασφαλίζεται η ομερτά των μίντια μπροστά στον καταιγισμό σκανδάλων που «καίνε» το Μαξίμου.

Δείγμα της νοσηρότητας της δημοκρατίας που έχουμε, είναι πως στην τελευταία στροφή πριν από τις εκλογές, η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει δώρο εκατομμυρίων ευρώ στα κανάλια με το πρόσχημα ότι αυτές οι επιχειρήσεις «επλήγησαν ιδιαιτέρως κατά την πρόσφατη οικονομική διαταραχή που προκλήθηκε από τη ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας και τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την Ε.Ε.  και τους διεθνείς εταίρους, καθώς και από τα αντίμετρα  που ελήφθησαν».

Ειδικότερα, με κοινή υπουργική απόφαση των Γιάννη Οικονόμου και Θεόδωρου Σκυλακάκη, μεταξύ άλλων, δημοσιεύτηκε το πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης επιχειρήσεων παρόχων επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης περιφερειακής εμβέλειας για την κάλυψη της διαφοράς του ενοικίου για τη μεταφορά του σήματος από την Digea.

Ενώ απέχουμε μόλις 2 εβδομάδες από τις κάλπες της 21ης Μαΐου η κυβέρνηση δίνει έκτακτο μποναμά στους καναλάρχες για να πληρώσουν – ουσιαστικά – οι φορολογούμενοι πολίτες τα χρέη των τηλεοπτικών σταθμών, και φυσικά για να εξασφαλιστεί η σκανδαλώδης εύνοια των συστημικών ΜΜΕ για τον προεκλογικό αγώνα της κυβέρνησης.

To ποσό αυτής της ενίσχυσης ανέρχεται σε 200.000 ευρώ ανά τηλεοπτική επιχείρηση και το ποσό που θα δοθεί είναι έως 1.000.000 ευρώ κατ’ έτος.

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση «μπουκώνει» τα κανάλια με φρέσκο κρατικό χρήμα, ο Άκης Σκέρτσος επιτίθεται στους Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα γιατί η λίστα τους, δείχνει τη χώρα μας να φιγουράρει στην 107η θέση στην Ελευθερία του Τύπου και να θεωρείται «Βόρεια Κορέα» της Ευρώπης, όσον αφορά την ανεξαρτησία των ΜΜΕ.

Στο παρά πέντε των εκλογών, η κυβέρνηση Μητσοτάκη μοιράζει δώρο εκατομμυρίων ευρώ στα κανάλια με υπογραφές Σκυλακάκη και Οικονόμου.

Στο παρά πέντε των εκλογών, η κυβέρνηση Μητσοτάκη μοιράζει δώρο εκατομμυρίων ευρώ στα κανάλια με υπογραφές Σκυλακάκη και Οικονόμου.

Στο παρά πέντε των εκλογών, η κυβέρνηση Μητσοτάκη μοιράζει δώρο εκατομμυρίων ευρώ στα κανάλια με υπογραφές Σκυλακάκη και Οικονόμου.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κυβέρνηση: Προεκλογικός μποναμάς 9 εκατομμυρίων ευρώ στα κανάλια, με νέα «λίστα Πέτσα»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.