ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κιβωτός του Κόσμου: Αποκάλυψη – σοκ από πρώην τρόφιμο – «Εκπομπή με πλήρωσε να πω ψέματα για τον π. Αντώνιο»!

Ο Ελλάδιος είχε μιλήσει τον Δεκέμβριο για φρικτές συνθήκες στην Κιβωτό του Κόσμου και τώρα ομολογεί πως πληρώθηκε από τηλεοπτική εκπομπή για να πει ψέματα!
Κιβωτός του Κόσμου: Αποκάλυψη – σοκ από πρώην τρόφιμο – «Εκπομπή με πλήρωσε να πω ψέματα για τον π. Αντώνιο»!

Σε μια αποκάλυψη που αποτελεί «βόμβα» μεγατόνων, προχώρησε ένας πρώην τρόφιμος της Κιβωτού του Κόσμου που ονομάζεται Ελλάδιος.

Ο Ελλάδιος, στις αρχές Δεκεμβρίου που το θέμα της «Κιβωτού» απασχολούσε έντονα την επικαιρότητα, είχε εμφανιστεί μέσω ζωντανής σύνδεσης σε δελτίο ειδήσεων και είχε καταγγείλει πως βίωσε φρικτές συνθήκες και συμπεριφορές στην δομή της «Κιβωτού».

Ενδεικτικά, είπε ότι τον είχαν χτυπήσει 2 φορές, ότι ζούσε σε καθεστώς απομόνωσης χωρίς να έχει επαφή με φίλους και οικογένεια, ότι δούλευε με εξαντλητικά ωράρια στην αποθήκη της Κιβωτού, ότι υπήρχαν κραυγαλέες διακρίσεις στην αντιμετώπιση των τροφίμων, ότι τα ρούχα που συγκεντρώνονταν από δωρεές κατέληγαν σε κάδους σκουπιδιών και ότι δεν μπορούσαν να δουν ούτε τηλεόραση.

Ωστόσο, πριν από λίγες μέρες ο Ελλάδιος ανήρτησε ένα βίντεο – σοκ σε διαδικτυακή πλατφόρμα, όπου αποκαλύπτει πως όσα είχε ισχυριστεί σε εκείνη την εκπομπή για την Κιβωτό του Κόσμου ήταν ψέματα! Και το ακόμα πιο σοκαριστικό, ισχυρίζεται πως πληρώθηκε από την εκπομπή προκειμένου να πει τα όσα είπε!

«Καλησπέρα σας, είμαι ο Ελλάδιος. Είχα ξαναβγεί πάλι σε μια εκπομπή για την Κιβωτό του Κόσμου και είχα κάνει κάποιες δηλώσεις αλλά είναι όλες ψέματα. Είχα δει στην τηλεόραση ότι έβγαλαν για την Κιβωτό πως γίνονται αυτά τα πράγματα με τον πάτερ και όταν πήγα να μιλήσω μου είπανε ‘’αν θα πεις αυτά και αυτά’’, δηλαδή τα ψέματα αυτά, ‘’θα πάρεις κάποιο χρηματικό ποσό’’.

Εγώ είχα ανάγκη. Κάθισα, μου είπανε τι θα πω και πως. Τα είπα και δεν ισχύει τίποτα από αυτά, ούτε πετούσαμε ρούχα στους κάδους, ούτε με έχουνε χτυπήσει, ούτε μου έκαναν κάτι κακό. Ίσα-ίσα μας έδωσαν αγάπη. Εμείς κάναμε κάποια λάθη από μόνοι μας.

Για το σπίτι στην Πιπίνου ισχύει αλλά δεν μας έκαναν αυτά που είχα πει. Το σπίτι τα είχε όλα, απλώς εγώ το έκανα για κάποιο χρηματικό ποσό που μου είπε ότι θα μου δώσει η εκπομπή. Είχα ανάγκη και το έκανα», είπε αρχικά ο Ελλάδιος και συνέχισε:

«Θέλω να ζητήσω ένα μεγάλο συγγνώμη από τον κόσμο βέβαια για τα ψέματα που είπα και ένα πιο μεγάλο συγγνώμη από τον πάτερ Αντώνιο, που κάθισα και είπα αυτά τα πράγματα. Εμένα με έχει βοηθήσει, με έχει στηρίξει σε όλα και έκανα μόνος μου την επιλογή να φύγω από την δομή. Εμένα αυτός ο άνθρωπος μου έχει δώσει αγάπη και ζητάω χίλια συγγνώμη από τον κόσμο και τον πάτερ», κατέληξε ο πρώην τρόφιμος.

Αμείλικτα ερωτήματα

Χωρίς αμφιβολία οι σοκαριστικές αποκαλύψεις του πρώην τροφίμου της «Κιβωτού» προκαλούν φρίκη για το πώς ενδέχεται να λειτουργεί ένα μέρος του δημοσιογραφικού κόσμου στην Ελλάδα. Εάν και εφόσον ισχύουν τα όσα ισχυρίζεται ο Ελλάδιος, μιλάμε για καθαρή εξαπάτηση της κοινής γνώμης με κατά παραγγελίαν «μαρτυρίες» που δεν είναι τίποτε άλλο από μια ασύστολη προπαγάνδα ψεύδους.

Μόνο στις πιο διεφθαρμένες μπανανίες του κόσμου, θα συναντούσε κάποιος μια μισθωμένη συκοφάντηση μέσω δημοσιογραφικής εκπομπής, και μάλιστα σε επίπεδο «μαρτυρίας». Αν ισχύει κάτι τέτοιο, η 108η θέση στην ανεξαρτησία του Τύπου όχι απλά είναι τιμητική για την χώρα μας, άλλα ίσως θα έπρεπε να την βάλουμε σε κάδρο μπας και πιστέψουμε πως δεν ζούμε σε καθεστώς τύπου Βόρειας Κορέας.

Η παρέμβαση του Ελλάδιου ανατρέπει κάποια σημαντικά δεδομένα που γνωρίζαμε ως τώρα, αφού τον καιρό που το ζήτημα της «Κιβωτού» ήταν πρώτο θέμα στην επικαιρότητα, επιχειρούνταν να δοθεί η εντύπωση πως ούτε λίγο – ούτε πολύ η δομή αποτελούσε ένα «κολαστήριο» παιδιών.

Ήταν τόσο μαζική η προσπάθεια δυσφήμησης της δομής που αρκετές φορές οι μαρτυρίες και οι πληροφορίες ήταν αντικρουόμενες μεταξύ τους. Οι δε μαρτυρίες παιδιών της Κιβωτού που μιλούσαν επαινετικά για το έργο της δομής αποσιωπήθηκαν σε μεγάλο βαθμό, ενώ δόθηκε απόλυτη προτεραιότητα στις αρνητικές μαρτυρίες σαν του Ελλάδιου.

Ποια είναι τελικά η αλήθεια πίσω από αυτήν την υπόθεση και γιατί η εκπομπή επέλεξε να δωροδοκήσει έναν πρώην τρόφιμο της δομής για να «σερβίρει» fake news στους τηλεθεατές; Ήταν μια ανήθικη πρακτική που στόχευε σε περισσότερη τηλεθέαση ή κρύβεται κάτι βαθύτερο πίσω από αυτήν την εκστρατεία λάσπης;

Θέλουμε να ελπίζουμε πως η δικαιοσύνη θα φτάσει στην άκρη του νήματος σχετικά με όλες τις καταγγελίες που εμπλέκουν τον π. Αντώνιο και την δομή που διοικούσε, άλλα παρόλα αυτά ήδη προκύπτει ένα πλήθος ερωτηματικών ως προς τις επιδιώξεις και τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από την οργανωμένη εκστρατεία δυσφήμισης της δομής.

Δείτε το βίντεο με τις αποκαλύψεις που έκανε ο Ελλάδιος: 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κιβωτός του Κόσμου: Αποκάλυψη – σοκ από πρώην τρόφιμο – «Εκπομπή με πλήρωσε να πω ψέματα για τον π. Αντώνιο»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.