Ο Κλεάνθης Τσιρώνης ξεχώριζε για τους αγώνες που έκανε για την ανάδειξη και αναβάθμιση της Βαρβακείου Αγοράς.

Ο ιστορικός πρόεδρος της Ένωσης Κρεοπωλών, Κλεάνθης Τσιρώνης, που συνήθιζε να τριγύριζει με την σφυρίχτρα του στη Βαρβάκειο Αγορά έχασε τη ζωή του.

Επί 20 ημέρες έδινε μάχη στην εντατική του νοσοκομείου «Σωτηρία», όμως, τελικά δεν τα κατάφερε σκορπίζοντας θλίψη στους οικείους αλλά και σε πλήθος πολιτών, που τον γνώριζαν.

Ο Κλεάνθης Τσιρώνης, ξεχώριζε για τους αγώνες που έκανε για την ανάδειξη και αναβάθμιση της Κεντρικής Αγοράς της Αθήνας, για την προάσπιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των κρεοπωλών και παραγωγών. Παράλληλα ήταν γνωστός – εκτός της επαγγελματικής δράσης του – και για το φιλανθρωπικό του έργο, καθώς συχνά βοηθούσε ανθρώπους που αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο πρόεδρος της Βαρβακείου δεν κατέβαινε στην αγορά και το μόνο που απολάμβανε ήταν τις βόλτες με τον σκύλο του στη Γλυφάδα.

Ο αποχαιρετισμός του Δημάρχου Αθηναίων στον Κλεάνθη Τσιρώνη
Aνάρτηση με την οποία αποχαιρετά τον Κλεάνθη Τσιρώνη, έκανε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης. Aναλυτικά έγραψε: «Ο Κλεάνθης Τσιρώνης μένει στην καρδιά και το μυαλό όλων μας για τη μαχητικότητα και τη βροντερή φωνή με την οποία υπερασπιζόταν και προέβαλλε τη δουλειά των συναδέλφων του και την αξία της Βαρβακείου αγοράς. Συνδέθηκε, όχι μόνο με την ιστορία της αλλά και με την εξέλιξη και την ανάπτυξή της. Έφυγε ένας φίλος. Ένας οικογενειάρχης και ένας έντιμος άνθρωπος. Κλεάνθη, η Αθήνα σε ευχαριστεί και σε αποχαιρετά».

πηγή: ethnos.gr