ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες

η Δευτέρα, αγρότες της Αιγιάλειας από το Αίγιο προχώρησαν σε κινητοποίηση στο Αίγιο στα βενζινάδικα της Νέας Εθνικής Οδού, στο ρεύμα προς Πάτρα
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες

Σταθερά κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Ο αγροτικός κόσμος διαμαρτύρεται για τη μη καταβολή των αποζημιώσεων το 2018. 

Παράλληλα τονίζουν ότι υπαρχουν σοβαρά προβλήματα με το πετρέλαιο που κοστίζει πλέον 1,5 ευρώ, με τον κανονισμό του ΕΛΓΑ.

Τα πρώτα μπλόκα ξεκίνησαν από την Κυριακή στην Πατρών – Πύργου στον κόμβο του Αγίου Γεωργίου από τους Αγρότες της Ηλείας για να πάρουν τη σκυτάλη τη Δευτέρα, οι αγρότες από τη Θεσσαλία που έβγαλαν τα τρακτέρ τους στους δρόμους.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας – μέλος της Πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων Ρίζος Μαρούδας, κάλεσε όλους τους αγρότες της Θεσσαλίας να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και να στηρίξουν το μπλόκο της Νίκαιας με την συμμετοχή τους. Μεταξύ άλλων, ο κ. Μαρούδας είπε ότι «το μπλόκο της Νίκαιας μπορεί να θα δώσει δυναμική στον αγώνα των αγροτών» και έστειλε τους χαιρετισμούς του σε όλους τους αγρότες που συμμετέχουν στις αγροτικές κινητοποιήσεις ανά την Ελλάδα.

Στους δρόμους και στην Κρήτη

Στην Κρήτη, το πρώτο μπλόκο στήθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής στον νομό Ηρακλείου και πιο συγκεκριμένα στα Πραιτώρια.

Στα Ανώγεια λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι αγρότες έκλεισαν συμβολικά τους δρόμους.

Στο μεταξύ, παναγροτικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αγοράς στα Χανιά, με την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων να έχει απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στον αγροτικό κόσμο του νομού. Οι αγρότες των Χανίων πραγματοποίησαν πορεία και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στον κόμβο των Μεγάλων Χωραφιών, επί του ΒΟΑΚ, όπου έστησαν μπλόκο.

Τη Δευτέρα, αγρότες της Αιγιάλειας από το Αίγιο προχώρησαν σε κινητοποίηση στο Αίγιο στα βενζινάδικα της Νέας Εθνικής Οδού, στο ρεύμα προς Πάτρα. Τα βασικά αιτήματά τους την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των παραγωγών και μείωση του υπέρογκου κόστους παραγωγής.

Οπως ανέφερε σε ανακοίνωση – κάλεσμα ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας»:

«Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας. Συμμετέχουμε στην πανελλαδικά συντονισμένη αγροτική κινητοποίηση ενάντια στην ΚΑΠ της ΕΕ και στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που μας ξεκληρίζει προκειμένου να συγκεντρώσει τη γη και τη παραγωγή στα χέρια λίγων επιχειρηματιών, να υπηρετήσει τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.»

Τα μέχρι τώρα μπλόκα:

Λάρισα (κόμβος Νίκαιας),

Μαγνησία (κόμβος Αερινού),

Φθιώτιδα (κόμβος Πελασγίας),

Βέροια (κόμβος Κουλούρας),

Νάουσα (διασταύρωση Νάουσας),

Πέλλα (διασταύρωση Γυψοχωρίου),

Σέρρες (στροφή Σιδηροκάστρου),

Φλώρινα (κόμβος Αντιγόνου Αμυνταίου),

Αχαΐα (Ερύμανθος), Ηλεία (κόμβος Αγίου Γεωργίου),

Μεσσηνία (σταθμός Μεσσήνης),

Ηράκλειο Κρήτης (κόμβος Αστερουσίων),

Χανιά (Μεγάλα Χωράφια)

Ρέθυμνο (Μάντρες)

ΠΗΓΗ:madata.gr

Ενημερωθείτε!Πως διαμορφώνονται πλέον οι μισθοί (vid)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.