ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλειστά σχολεία: Σε ποιες περιοχές δεν θα λειτουργήσουν αύριο (19/1) – Όλη η λίστα

Κλειστά σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας θα παραμείνουν αρκετά σχολεία αύριο Τρίτη (19/1) λόγω κακοκαιρίας
Κλειστά σχολεία: Σε ποιες περιοχές δεν θα λειτουργήσουν αύριο (19/1) – Όλη η λίστα

Κλειστά θα παραμείνουν αρκετά σχολεία σε ολόκληρη την Ελλάδα αύριο (19/1) λόγω κακοκαιρίας, με τη λίστα να ανανεώνεται συνεχώς.

Αρκετά είναι τα σχολεία που ανακοινώνουν πως δεν θα ανοίξουν αύριο Τρίτη (19/1), λόγω των καιρικών συνθηκών και του παγετού που επικρατεί σε διάφορες περιοχές.

Η λίστα συνεχώς μεγαλώνει όσο περνάει η ώρα, με την οδηγία να αναφέρει ότι σε όσες περιοχές και όσες μέρες κλείνουν οι σχολικές μονάδες με απόφαση του Δήμου λόγω καιρικών συνθηκών θα παρέχεται τηλεκπαίδευση από τις σχολικές μονάδες με βάση το πρόγραμμα και τις ώρες που ήδη ισχύουν (2:10 μ.μ. – 4:30μ.μ. για τα νηπιαγωγεία και 2:10 μ.μ. – 5:20 μ.μ. για τα δημοτικά).

Αναλυτικά:

Κλειστά αύριο τα σχολεία στο Διόνυσο

Με απόφαση του Δημάρχου Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη και σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Αττικής, την Αντιδημαρχία Παιδείας, την Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή και την ΕΣΤΙΑ, τα Δημοτικά Σχολεία, τα Νηπιαγωγεία καθώς και οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί δεν θα λειτουργήσουν προληπτικά την Τρίτη 19/1 λόγω πιθανού παγετού.

Κλειστά σχολεία αύριο 19/1 στην Δυτική Μακεδονία, ποιοι παιδικοί σταθμοί θα είναι ανοικτοί
Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία αύριο (Τρίτη 19) στη Δυτική Μακεδονία ενώ ανοιχτοί θα είναι οι παιδικοί σταθμοί σε τρεις δήμους

Ειδικότερα σύμφωνα με την ανακοίνωση εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών και του ολικού παγετού που επικρατούν στην Δυτική Μακεδονία, με απόφαση των Δημάρχων των Περιφερειακών Ενοτήτων Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς και Γρεβενών, τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής τη Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021 θα παραμείνουν κλειστά. Θα παραμείνουν ανοικτοί μόνο οι παιδικοί Σταθμοί στον Δήμο Φλώρινας, στον δήμο Σερβίων της ΠΕ Κοζάνης και στο δήμο Γρεβενών.

Οι δήμαρχοι των παραπάνω Περιφερειακών Ενοτήτων, επισημαίνουν ότι λόγω των μέτρων Covid -19 δεν μπορεί να λειτουργούν τάξεις με ανοικτά παράθυρα όταν την ίδια στιγμή η εξωτερική θερμοκρασία είναι κάτω του μηδενός.

Δήμος Θηβαίων: Κλειστά τα σχολεία την Τρίτη 19/01 λόγω καιρικών συνθηκών

Λαμβάνοντας υπόψη τις επικρατούσες, δυσμενείς συνθήκες λόγω της χιονόπτωσης και του ισχυρού παγετού, καθώς και των μέτρων που πρέπει να τηρούνται λόγω της πανδημίας και της επικινδυνότητας κατά την πρόσβαση και παραμονή στους σχολικούς χώρους, ο Δήμαρχος Θηβαίων, Γιώργος Αναστασίου, αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά τα δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί την Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021.
Ειδικότερα, η απόφαση αφορά:

Α) Τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε ολόκληρη την επικράτεια του Δήμου Θηβαίων
Β) Τους δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου Θηβαίων
Γ) Το Ειδικό Σχολείο (ΕΕΕΕΚ) Λουτουφίου

Δήμος Τρίπολης
Ο Δήμος Τρίπολης ανακοίνωσε ότι σήμερα, 18/1/2021 και αύριο Τρίτη 19/1/2021 οι παιδικοί, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά σχολεία και τα ειδικά σχολεία του Δήμου Τρίπολης θα παραμείνουν κλειστά λόγω χιονόπτωσης και παγετού.

Κατόπιν σχετικής πληροφόρησης, από τη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, σας ενημερώνουμε ότι η εξ’αποστάσεως διδασκαλία στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά σχολεία θα γίνει κανονικά τις μεσημεριανές ώρες.

Καστοριά και Άργος Οριστικό
Σε ολικό παγετό παραμένει η περιφερειακή ενότητα Καστοριάς, με το θερμόμετρο να παραμένει κάτω από το μηδέν όλο το εικοσιτετράωρο.

Κλειστές θα παραμείνουν τα σχολεία στους Δήμους Καστοριάς και Άργους Ορεστικού την Τρίτη 19 Ιανουαρίου.

Γρεβενά
Εξαιτίας των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών (ολικός παγετός) που συνεχίζουν να επικρατούν στην περιοχή μας, με απόφαση του Δημάρχου Γρεβενών κ.Γιώργου Δασταμάνη δεν θα λειτουργήσουν την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021 τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής) ενώ ανοιχτοί θα είναι μόνο οι Παιδικοί Σταθμοί για τη διευκόλυνση των εργαζόμενων γονέων.

Δήμος Εορδαίας

Λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, του ολικού παγετού και για την ασφάλεια των μαθητών, αύριο Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Εορδαίας, του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Πτολεμαΐδας, του Εργαστήριου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης Πτολεμαΐδας, καθώς και των δημοτικών παιδικών σταθμών.

Πτολεμαΐδα

Λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, του ολικού παγετού και για την ασφάλεια των μαθητών, αύριο Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Εορδαίας, του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Πτολεμαΐδας, του Εργαστήριου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης Πτολεμαΐδας, καθώς και των δημοτικών παιδικών σταθμών, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου.

Δήμος Νεστορίου

Με απόφαση του δημάρχου Νεστορίου Χρήστου Γκοσλιόπουλου όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου θα είναι κλειστές τη Τρίτη 19 Ιανουαρίου, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών.

Δήμος Λήμνου

Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με την αριθ. 18/2021 απόφαση Δημάρχου, και αύριο Τρίτη 19 Ιανουαρίου δεν θα λειτουργήσουν οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί και όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Δήμου Λήμνου, λόγω του παγετού και για λόγους ασφάλειας μαθητών και διδασκόντων.

Δήμος Καστοριάς

Με Απόφαση του Δημάρχου Καστοριάς όλες οι εκπαιδευτικές δομές του Δήμου Καστοριάς (Δημοτικά Σχολεία, Νηπιαγωγεία, Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί), την Τρίτη 19 Ιανουαρίου θα παραμείνουν κλειστές λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή μας.

Δήμος Μουζακίου

Ο Δήμος Μουζακίου, ανακοινώνει ότι αύριο Τρίτη 19/01, θα παραμείνουν κλειστά τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία του Δήμου, λόγω του παγετού και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή μας. Τα μαθήματα όπως προβλέπεται θα γίνουν μέσω τηλεκπαίδευσης. Οι παιδικοί σταθμοί θα είναι ανοιχτοί και θα λειτουργήσουν κανονικά.

Κλειστά σχολεία σε Κορινθία και Αρκαδία
Με απόφαση των δημάρχων που γνωστοποιήθηκε νωρίτερα, κλειστά θα παραμείνουν την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021 δομές της εκπαίδευσης, λόγω των καιρικών συνθηκών.

Συγκεκριμένα δεν θα λειτουργήσουν βρεφονηπιακοί σταθμοί, νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία στους δήμους Βέλου, , Βόχας και Σικυωνίων στην Κορινθία καθώς και σε Αγιο Πέτρο και Καστρί του Δήμου Βορειας Κυνουρίας στην Αρκαδία.

Στον Δήμο Κορινθίων θα λειτουργήσουν κανονικά ενώ για τους Δήμους Τρίπολης, Γορτυνίας και Μεγαλόπολης οι αποφάσεις θα ληφθούν νωρίς το πρωί της Δευτέρας και αφου αξιολογηθούν οι καιρικές συνθήκες.

Κλειστά αύριο τα σχολεία στο Δ. Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας

Λόγω του παγετού και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, και αύριο Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021, θα παραμείνουν κλειστά όλα τα Δημοτικά Σχολεία, τα Νηπιαγωγεία καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας για την ασφάλεια των μαθητών.

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Μαράθωνος

Στο πλαίσιο αυτό, “με απόφαση του Δημάρχου Μαράθωνος Στέργιου Τσίρκα μετά από επικοινωνία που είχε με την Περιφέρεια Αττικής, αποφασίστηκε λόγω του παγετού και των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από το βαρομετρικό χαμηλό «Λέανδρος», να παραμείνουν κλειστά και αύριο Τρίτη 19 Ιανουαρίου τα Δημοτικά Σχολεία, τα Νηπιαγωγεία και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί στις περιοχές του Βαρνάβα και του Γραμματικού”.

Δήμος Λαγκαδά

Μετά από επανεκτίμηση της κατάστασης και λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών τα σχολεία στο Δήμο Λαγκαδά, πλην της Δημοτικής Ενότητας Λαγκαδά, θα παραμείνουν κλειστά και αύριο Τρίτη 19/01/2021.

Κλειστά τα σχολεία σε Δίβρη – Πανόπουλο

Με απόφαση του Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Γιώργου Γεωργιόπουλου, τα σχολεία της Δίβρης και του Πανόπουλου δεν θα λειτουργήσουν την Τρίτη 19 Ιανουαρίου, προκειμένου να αποφευχθούν οι όποιες δυσχέρειες θα προκύπταν στη μεταφορά μαθητών, λόγω του παγετού. Τα σχολεία στις υπόλοιπες περιοχές του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας θα λειτουργήσουν κανονικά.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία στο δήμο Αργιθέας

Στους δήμους Σοφάδων και Παλαμά η έναρξη των μαθημάτων στα νηπιαγωγεία, δημοτικά αλλά και στα ειδικά σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Σοφάδων) θα γίνει στις 10 το πρωί εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν ειδικά τις πρωινές ώρες.

Δήμος Αριστοτέλη

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο, Τρίτη 19 Ιανουαρίου, λόγω ολικού παγετού, τα Δημοτικά Σχολεία ,τα Νηπιαγωγεία , οι Παιδικοί Σταθμοί και τα ΚΔΑΠ σε έξι κοινότητες του Δήμου Αριστοτέλη και συγκεκριμένα σε Αρναία, Στανό Παλαιοχώρι, Νεοχώρι, Βαρβάρα και Μεγάλη Παναγία.

Στις υπόλοιπες Κοινότητες του Δήμου Αριστοτέλη τα Σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα λειτουργήσουν κανονικά, ενώ σύμφωνα με ενημέρωση της αρμόδιας Περιφερειακής Διεύθυνσης του Υπουργείου Παιδείας, για τους μαθητές των σχολείων που θα παραμείνουν κλειστά, προβλέπεται η διεξαγωγή μαθημάτων μέσω τηλεκπαίδευσης.

Κλειστά όλα τα σχολεία του Δήμου Βοϊου την Tρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

Με απόφαση του Δημάρχου Βοϊου κ. Χρήστου Ζευκλή, αύριο Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021, όλες οι Σχολικές Μονάδες του Δήμου Βοϊου (Δημοτικά, Νηπιαγωγεία και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί), δεν θα λειτουργήσουν εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν.

Κλειστά την Τρίτη Δημοτικά και νηπιαγωγεία στην Καρδίτσα

Με απόφαση της Δημοτικής Αρχής Καρδίτσας κλειστά θα παραμείνουν την Τρίτη 19 1 2021 τα Δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία του Δήμου Καρδίτσας. Η απόφαση ελήφθη λόγω των συνθηκών ολικού παγετού που επικρατούν στην περιοχή μας, σε συνδυασμό με τις ιδιαίτερες συνθήκες λειτουργίας που επιβάλουν τα μέτρα προστασίας από τον COVID 19 (λειτουργία με ανοικτά παράθυρα, αποφυγή συγχρωτισμού στα διαλλείματα κλπ). Τα μαθήματα όπως προβλέπεται θα γίνουν μέσω τηλεκπαίδευσης. Σημειώνεται ότι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στο Δήμο Ορχομενού την Τρίτη

Η Δήμαρχος Ορχομενού Βούλα Καράλη λαμβάνοντας υπ’ όψιν :
Τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που ήδη επικρατούν στο Δήμο Ορχομενού.
Τις προβλέψεις της Ε.Μ.Υ για ολικό παγετό στην περιοχή καθώς και για νέες ενδεχόμενες χιονοπτώσεις .
Την οδηγία του Υπουργείου Παιδείας και της αρμόδιας επιτροπής λοιμοξιωλόγων, για ανοιχτά παράθυρα στις σχολικές αίθουσες, στα πλαίσια των μέτρων κατά της διάδοσης του κορονοϊού.
Τη γνώμη των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων.
Αποφασίζει
Να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία –Δημοτικά) ,καθώς και οι παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί του Δήμου Ορχομενού την Τρίτη 19-1-2021.

Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων: Κλειστά σχολεία και αύριο (19/01)

Με απόφαση του δημάρχου Γιώργου Ψαθάς κλειστά θα παραμείνουν τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά, αύριο Τρίτη 19/01 λόγω της κακοκαιρίας.

Δ. Ανδρίτσαινας Κρεστένων : Κλειστά όλα τα σχολεία

Σύψας: «Το επόμενο άνοιγμα θα είναι η Γ΄ λυκείου»

Δερμιτζάκης: «Η εστίαση να ανοίξει σε τρεις εβδομάδες μόνο στους εξωτερικούς χώρους» (vid)

Magbox. Κάντε δικά σας με ένα κλικ όλα τα αγαπημένα σας περιοδικά.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κλειστά σχολεία: Σε ποιες περιοχές δεν θα λειτουργήσουν αύριο (19/1) – Όλη η λίστα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάριος Σταμπουλής

Ο Μάριος Σταμπουλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23/5/1996. Από μικρός είχε πάθος με τον αθλητισμό, όμως τελικά τον «κέρδισε» η αθλητική δημοσιογραφία. Είναι τελειόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας και πριν το Sportime στο οποίο βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2020 εργάστηκε στο sdna.