ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλοπή προσωπικών δεδομένων μέσα από τον ορθογραφικό έλεγχο – Τι έχει συμβεί

Κλοπή προσωπικών δεδομένων μέσα από τον ορθογραφικό έλεγχο σε Google και Microsoft - Τι έχει συμβεί
Κλοπή προσωπικών δεδομένων μέσα από τον ορθογραφικό έλεγχο – Τι έχει συμβεί

Σάλος έχει προκληθεί αναφορικά με την κλοπή προσωπικών δεδομένων μέσα από τον ορθογραφικό έλεγχο μέσω Google και Microsoft μπορεί να κλέψει προσωπικά δεδομένα.

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύθηκε από την ερευνητική ομάδα του otto-js την περασμένη Παρασκευή (16/9), όσοι έχουν αποφασίσει να χρησιμοποιήσουν τις βελτιωμένες δυνατότητες ορθογραφίας του Microsoft Edge ή το Google Chrome μπορεί να έχουν πέσει σε μια μεγάλη παγίδα.

Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, χωρίς να το γνωρίζουν να βοηθούν στην κλοπή προσωπικών δεδομένων, μεταδίδοντας τους κωδικούς πρόσβασης και πληροφορίες προσωπικής ταυτοποίησης (PII) σε διακομιστές τρίτων κατασκευαστών που βασίζονται σε cloud.

Κλοπή προσωπικών δεδομένων μέσα από τον ορθογραφικό έλεγχο – Τι έχει συμβεί

Μετά από αυτή την αποκάλυψη, έχει ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων καθώς κάτι τέτοιο θέτει σε κίνδυνο τις ιδιωτικές πληροφορίες του χρήστη ενώ οι κωδικοί πρόσβασης χρηστών ενδέχεται να εκτίθενται μέσω της επιλογής προβολής κωδικού πρόσβασης.

Η συγκεκριμένη επιλογή εκθέτει κατά λάθος τον κωδικό πρόσβασης στους διακομιστές τρίτων κάτι που βάζει σε τεράστιο κίνδυνο τις ζωές όλων.

Μάλιστα έχουν γίνει και ορισμένες έρευνες με τα αποτελέσματα να είναι τρομακτικά καθώς πάνω από το 96% των 30 ομάδων ελέγχου που δοκιμάστηκαν έστειλαν δεδομένα στη Microsoft και την Google ενώ το 73% αυτών των ομάδων που δοκιμάστηκαν έστειλαν κωδικούς πρόσβασης σε διακομιστές τρίτων.

Πλέον, τόσο η Microsoft όσο και η Google προσπαθούν να δικαιολογήσουν το λάθος που έχει φέρει αντιδράσεις και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η αντίδραση τους.

 

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ