ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κόφτης στο ρεύμα 9-10 το πρωί και 6-10 το βράδυ – Ποιους αφορά!

Τρόπους για εξοικονόμηση στο ρεύμα ψάχνει η κυβέρνηση και φαίνεται ότι του βρήκε!
Κόφτης στο ρεύμα 9-10 το πρωί και 6-10 το βράδυ – Ποιους αφορά!

Ένας πολύ δύσκολος χειμώνας έρχεται και στην Ελλάδα, ειδικά για το ηλεκτρικό ρεύμα, που θα ταλαιπωρήσει πάρα πολύ τους καταναλωτές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα «Νέα», η κυβέρνηση έχει πάρει συγκεκριμένες αποφάσεις.

Αυτές έχουν να κάνουν με την εξοικονόμηση ενέργειας και όπως φαίνεται από τις 9 μέχρι τις 10 το πρωί και από τις 6 μέχρι τις 10 το βράδυ, οι τσιμεντοβιομηχανίες, τα εργοστάσια αλουμινίου και οι χαλυβουργίες, θα πρέπει υποχρεωτικά να περιορίζουν την κατανάλωση τους.

Μάλιστα τόσο οι οικιακοί καταναλωτές, οι επαγγελματίες και οι μικρές επιχειρήσεις, θα πρέπει να προσέχουν την κατανάλωση τους για να μην επιβαρύνουν την κατάσταση ακόμα περισσότερο.

Ωστόσο οι τελευταίοι θα πρέπει να το κάνουν από τις 19:00 μέχρι τις 22:00, με πολύ μεγάλη βάση να δίνεται όσον αφορά τον χειμώνα.

Σίγουρα η κατανάλωση και λόγω θέρμανσης είναι μεγαλύτερη, έτσι και τα φορτία ηλεκτρικής ισχύος αυξάνονται.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ-ΣΟΚ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΙΓΟ!

Οι μεγάλες εταιρίες θα πρέπει να κλείνουν τα μηχανήματα που διαθέτουν και θα δίνονται αποζημιώσεις σε περίπτωση που κάποιος καταφέρει να μειώσει αρκετά την κατανάλωση του.

Μάλιστα οι περισσότερες πηγές αναφέρουν ότι το μέτρο αυτό θα είναι υποχρεωτικό και γίνεται και αναφορά στο νέο κανονισμό που έθεσε η Ευρωπαϊκή Ένωση, για περιορισμό 5% της κατανάλωσης σε όλα τα κράτη μέλη της.

Φυσικά το υποχρεωτικό μέτρο δε θα αφορά τα νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις, αφού δε γίνεται να… χτυπηθούν ακόμα περισσότερο οι πολίτες.

Παράλληλα, στα ύψη αναμένεται να είναι φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης με την τιμή εκκίνησης ανά λίτρο να είναι απαγορευτική!

Ταυτόχρονα, αλλαγές στους δικαιούχους έχουμε και στο επίδομα θέρμανσης.

Τέλος εντύπωση προκαλούν οι παγίδες που υπάρχουν με τα ΑΦΜ…σε όσους μένουν σε πολυκατοικίες και θέλουν να πάρουν και αυτοί το επίδομα θέρμανσης

 

Επιδότηση ηλιακού θερμοσίφωνα

Στα πλαίσια εξοικονόμησης της ενέργειας, η κυβέρνηση έχει στα σκαριά την επιδότηση των οικιακών ηλιακών θερμοσίφωνων, μιας και έχει ήδη «δεσμεύσει» 65 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το εν λόγω πρόγραμμα θα «δίνει» στους δικαιούχους 800 έως 1000 ευρω, ενώ οι πόροι θα προέρχονται από το repowerEU.

Τέλος όπως ανακοίνωσε ο Υπ. Ενέργειας Κώστας Σκρέκας θα υπάρχουν 4 διαφορετικές εισοδηματικές κατηγορίες δικαιούχων, όπου βάσει του ετήσιου εισοδήματος τους θα δικαιούνται και ανάλογη επιδότηση.

Ειδήσεις τώρα

Ολυμπιακός: Χάμες είναι ότι θέλει (θα) κάνει!

Άρης: Είναι σκασμένος μετά την ΑΕΚ – Ήταν και κοντά στη μεταγραφή!

Ελληνοτουρκικά: Νέο «χαστούκι» στον Ερντογάν από την Κομισιόν – Πρέπει να σέβεται την κυριαρχία της Ελλάδας

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κόφτης στο ρεύμα 9-10 το πρωί και 6-10 το βράδυ – Ποιους αφορά!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.