ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κόλλησαν οι διαδικασίες για την αποκατάσταση των εκκλησιών στην Κω – Πέφτουν με ένα σεισμό

Κόλλησαν οι διαδικασίες για την αποκατάσταση των εκκλησιών στην Κω, οι οποίες υπέστησαν ζημιές από τον καταστροφικό σεισμό του 2017. Ο μηχανικός Θεοδόσης Βαρκάς, ειδικός διαχειριστής για την αποκατάσταση των δύο ναών που υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό, εξέφρασε την αγωνία αλλά και αγανάκτηση του μιλώντας στο Ράδιο Πρώτο 91.5. «Είναι ντροπή το 2020 να...
Κόλλησαν οι διαδικασίες για την αποκατάσταση των εκκλησιών στην Κω – Πέφτουν με ένα σεισμό

Κόλλησαν οι διαδικασίες για την αποκατάσταση των εκκλησιών στην Κω, οι οποίες υπέστησαν ζημιές από τον καταστροφικό σεισμό του 2017.

Ο μηχανικός Θεοδόσης Βαρκάς, ειδικός διαχειριστής για την αποκατάσταση των δύο ναών που υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό, εξέφρασε την αγωνία αλλά και αγανάκτηση του μιλώντας στο Ράδιο Πρώτο 91.5.

«Είναι ντροπή το 2020 να πηγαίνουμε ακόμη με αυτές τις διαδικασίες και ρυθμούς. Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι στον σεισμό του 1933 η φασιστική Ιταλία είχε αποκαταστήσει πολύ γρήγορα τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου και σήμερα να μην προχωράμε. Μάλιστα ο Ιταλός διοικητής της Κω δεν δέχτηκε τα λεφτά Κώων ομογενών από την Αμερική για την αποκατάσταση και καλύφθηκαν όλα από τους κατακτητές», είπε ο κ. Βαρκάς.

Ο ειδικός διαχειριστής εξήγησε λέγοντας ότι από την πρώτη στιγμή είχε ζητηθεί η αποκατάσταση των εκκλησιών να προχωρήσει με τον νόμο του κατεπείγοντος για έκτακτες καταστάσεις. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου επέλεξε να προχωρήσει με την κλασσική διαδικασία με αποτέλεσμα στον πρόσφατο διαγωνισμό που αφορά τις εργασίες αποκατάστασης της Αγίας Παρασκευής, οι δύο μειοδότες υπέβαλλαν ενστάσεις και κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει πότε θα εξεταστούν από την αρμόδια ανεξάρτητη αρχή και πόση ακόμη καθυστέρηση θα δημιουργηθεί, γράφει η Σάντυ Λαδικού στο vimatisko.gr.

«Ελπίζουμε απλά και κάνουμε τον σταυρό μας, μήπως προχωρήσουν οι διαδικασίες και μπουν σε μία σειρά. Υπήρχαν σοβαροί λόγοι που ζητήσαμε να ενταχθούν τα δύο έργα στις έκτακτες καταστάσεις. Έπρεπε και οι δήμος από την αρχή να τείνει χέρι βοηθείας για την αποκατάσταση των εκκλησιών όπως έκανε για τα σχολεία. Τώρα η μοναδική μας δυνατότητα και ελπίδα είναι να προχωρήσει ο Άγιος Νικόλαος με την διαδικασία της έκτακτης και κατεπείγουσας κατάστασης.», σημείωσε ο κ. Βαρκάς.

«Τις προηγούμενες ημέρες αισθανθήκαμε πάρα πολύ έντονα τον σεισμός των 5,4 ρίχτερ που σημειώθηκε στη Ρόδο. Εάν γίνει ξανά σεισμός στην Κω , οι εκκλησίες είναι στον αέρα. Έχουν μεγάλες ζημιές και μπορεί να καταρρεύσουν. Πρέπει η περιφέρεια να το δει το θέμα με την δέουσα προσοχή έστω και τώρα με τον Άγιο Νικόλαο. Πρέπει να προχωρήσουν και οι δύο ναοί γρήγορα. Από πλευράς μας έχουμε εξαντλήσει κάθε μέσο. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ναθαναήλ έχει χτυπήσει όλες τις πόρτες. Ο Πατριάρχης μας αγωνιά για την κατάσταση. Κάνουμε ότι μπορούμε. Τουλάχιστον ας το δει σαν θέμα πρώτης προτεραιότητας τον Άγιο Νικόλαο η περιφέρεια.», τόνισε ο ειδικός διαχειριστής για την αποκατάσταση των δύο ναών.

Τις διαδικασίες έχει αναλάβει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εξασφαλίζοντας 2 εκατομμύρια για τις δύο εκκλησίες.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κόλλησαν οι διαδικασίες για την αποκατάσταση των εκκλησιών στην Κω – Πέφτουν με ένα σεισμό», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.