ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κωλοτούμπα ολκής από τον Γεωργιάδη για τις ταυτότητες που έλεγε «φρικώδεις» – Η ΝΙΚΗ απαντά στις παλινωδίες του Άδωνι

Καταπέλτης η απάντηση της ΝΙΚΗΣ στον Άδωνι Γεωργιάδη που αποκήρυξε τις παλαιότερες απόψεις του για τις ταυτότητες και δήλωσε... «εξελιγμένος».
Κωλοτούμπα ολκής από τον Γεωργιάδη για τις ταυτότητες που έλεγε «φρικώδεις» – Η ΝΙΚΗ απαντά στις παλινωδίες του Άδωνι

Εδώ και αρκετά χρόνια, ο ελληνικός λαός έχει ξεχωρίσει ως «βασιλιά» της κωλοτούμπας τον Άδωνι Γεωργιάδη, αφού όσο και αν προσπάθησαν κατά καιρούς πολλοί πολιτικοί να τον ξεπεράσουν, κανένας δεν τα κατάφερε. Η λίστα με τις θεαματικές πολιτικές κωλοτούμπες του Άδωνι, πραγματικά είναι ατελείωτη. Και δείχνει ότι για το θέλγητρο της εξουσίας, ένας πολιτικός μπορεί να φτάσει να κινείται «όπου φυσάει ο άνεμος», κάτι που δυστυχώς παρατηρείται κατά κόρον στο σημερινό πολιτικό σκηνικό.

Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε αντίσταση στη Βουλή και στα κανάλια ως βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ, καταγγέλλοντας την «Κάρτα του Πολίτη», δηλαδή την ηλεκτρονική ταυτότητα που είχε εξαγγελθεί τότε. Τότε μιλούσε για απαράδεκτη παραβίαση των προσωπικών δεδομένων, υπερσυγκεντρωτισμό εξουσίας, «οργουελικές» καταστάσεις και «Big Brother του κράτους», καταλήγοντας πως η ηλεκτρονική ταυτότητα «είναι κάτι φρικώδες. Εγώ δεν θα τη δεχτώ ποτέ».

Όμως η εξουσία φαίνεται να παραείναι γλυκιά για κάποιους, και έχει την ιδιότητα να μεταβάλλει γνώμες από το ένα άκρο στο άλλο. Ο… πολέμιος των ταυτοτήτων, Άδωνις Γεωργιάδης έγινε υπέρμαχος τους, και βγήκε δικαιολογήσει την κωλοτούμπα του με την – μάλλον οικτρή – εξήγηση ότι: «την εποχή εκείνη δεν υπήρχαν smartphones και δεν ξέραμε πως δουλεύει η τεχνολογία».

«Κατά το παρελθόν στα νεανικά μου χρόνια έχω πει διάφορα τέτοια και θέλω να μιλήσω με ειλικρίνεια. Την εποχή εκείνη, του ΛΑΟΣ, δεν υπήρχαν smartphones και δεν είχαμε καταλάβει πώς δουλεύει η τεχνολογία και αναλαμβάνω το δικό μου μερίδιο της ευθύνης» υποστήριξε, ενώ ερωτηθείς αν έχει πλέον αλλάξει γνώμη, απάντησε πως έχει «εξελιχθεί».

Άρα σύμφωνα με το σκεπτικό του «εξελιγμένου» Άδωνι, αφού μας παρακολουθούν τα – μη υποχρεωτικά -smartphones (που αν θέλει ο πολίτης το απενεργοποιεί ή παίρνει ένα κινητό παλιάς τεχνολογίας ή δεν έχει καθόλου κινητό), δεν είναι… τίποτα να παραδώσει ο πολίτης όλα τα προσωπικά δεδομένα του σε μια υποχρεωτική ηλεκτρονική ταυτότητα που θα καταγράφει τα πάντα σε μια κοινή βάση δεδομένων του κράτους, στην οποία θα είναι άγνωστο ποιες εθνικές ή υπερεθνικές εξουσίες θα έχουν πρόσβαση.

Και επιπλέον, θα υπάρχει δυνατότητα να μετατραπεί η ηλεκτρονική ταυτότητα, από μέσο ταυτοποίησης, σε μέσο άσκησης δικαιωμάτων, αποκλείοντας από την κοινωνία όσους πολίτες δεν δεχτούν να γίνουν «σουρωτήρι» τα προσωπικά τους δεδομένα.

Όλα αυτά φαίνονται θεμιτά στον «εξελιγμένο» Άδωνι, επειδή οι πολίτες έχουν… smartphones.

Αυτήν ακριβώς τη διάσταση του θέματος έθιξε το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ, απαντώντας με καυστικό τρόπο στις κυβιστήσεις και τα φαιδρά επιχειρήματα του Άδωνι Γεωργιάδη, επισημαίνοντας ότι «αναφέρεται τεχνηέντως μόνο στο θέμα με το τσιπάκι των ταυτοτήτων, το οποίο αποτελεί μόνο ένα σκέλος από τα πολλά ζητήματα που προκύπτουν με τις νέες ταυτότητες», προσθέτοντας πως «παράλληλα, αποσιωπά ότι οι νέες ταυτότητες από μέσο ταυτοποίησης μετατρέπονται σταδιακά και μεθοδικά σε μέσο άσκησης κοινωνικών δικαιωμάτων και καθιστούν τον πολίτη που δεν θα τη λάβει κοινωνικά ανύπαρκτο».

«Κάποιοι φαίνεται ότι ζηλεύουν τη δόξα καθεστώτων που δεν έχουν σχέση με τη δημοκρατία, που τόσο προσπαθούμε να διαφυλάξουμε, δημιουργώντας Οργουελικές καταστάσεις», προσθέτει η ανακοίνωση – απάντηση στον Άδωνι Γεωργιάδη.

Στη συνέχεια, η ΝΙΚΗ δηλώνει για μία ακόμη φορά «την αντίθεσή της στην υποχρεωτικότητα, καθώς και στη συγκέντρωση κρίσιμων προσωπικών πληροφοριών σε μια κοινή βάση δεδομένων, που δεν γνωρίζουμε ποιος θα τα διαχειρίζεται τώρα αλλά και στο μέλλον».

Ενώ για το εντελώς άτοπο επιχείρημα της παρακολούθησης που γίνεται μέσω κινητών, το οποίο αναπαράγεται συνεχώς και από όλα τα συστημικά ΜΜΕ, η ΝΙΚΗ απαντά στον κ. Γεωργιάδη ότι «οι αναφορές στα social media και στα κινητά, ως μέσα παρακολούθησης αποτελούν ατυχές παράδειγμα, καθώς η χρήση τους είναι κατ’ επιλογήν και ανά πάσα στιγμή μπορεί να καταργηθεί, αντίθετα με την ταυτότητα».

Τέλος η ανακοίνωση επισημαίνει την κωλοτούμπα ολκής του Άδωνι Γεωργιάδη, αναφέροντας «ότι ο ίδιος σε παλαιότερες δηλώσεις του, χαρακτήριζε την κάρτα του πολίτη ως κάτι “φρικώδες” και ως “τον Μεγάλο Αδελφό που έρχεται”. Μπορεί ο ίδιος να αλλάζει κόμματα και απόψεις, υπάρχουν όμως κάποιες σταθερές που δεν αλλάζουν ανάλογα με την φορά του ανέμου και αυτές είναι οι έννοιες του προσώπου και της ελευθερίας»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κωλοτούμπα ολκής από τον Γεωργιάδη για τις ταυτότητες που έλεγε «φρικώδεις» – Η ΝΙΚΗ απαντά στις παλινωδίες του Άδωνι», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.