ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κομμωτήρια: Οι νέες ώρες και οι κανόνες λειτουργίας

Τα κομμωτήρια στις 4 Μαϊού θα επαναλειτουργήσουν, ωστόσο με νέο ωράριο και νέους πιο αυστηρούς κανόνες ασφαλείας για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού.  Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για τη Βιομηχανία και το Εμπόριο, Νίκος Παπαθανάσης αναφερόμενος στην επαναλειτουργία των κομμωτηρίων και των κουρείων ξεκαθάρισε πως θα λειτουργούν μόνο με ραντεβού και με...
Κομμωτήρια: Οι νέες ώρες και οι κανόνες λειτουργίας

Τα κομμωτήρια στις 4 Μαϊού θα επαναλειτουργήσουν, ωστόσο με νέο ωράριο και νέους πιο αυστηρούς κανόνες ασφαλείας για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού. 

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για τη Βιομηχανία και το Εμπόριο, Νίκος Παπαθανάσης αναφερόμενος στην επαναλειτουργία των κομμωτηρίων και των κουρείων ξεκαθάρισε πως θα λειτουργούν μόνο με ραντεβού και με δύο μέτρα απόσταση των καθισμάτων.

Ακόμη από τη Δευτέρα 4 Μαϊού το ωράριο στα κομμωτήρια και τα κουρεία θα έχει αλλάξει και το ωράριο λειτουργία. Πλέον από Δευτέρα έως και Παρασκευή θα είναι είναι ανοιχτά από τις 7 το πρωί μέχρι και τις 9 το βράδυ. Όσο για το Σάββατο θα λειτουργούν από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Όσοι επιθυμούν να προσέλθουν θα πηγαίνουν μόνο με ραντεβού οι πελάτες και οι πελάτισσες. Μάλιστα κάθε μέρα θα πρέπει σε καθημερινή βάση να έχουν ενημερωμένο το πελατολόγιο με τα ραντεβού τους. Το οποίο θα μπορούν να ελέγχουν, εφόσον τους ζητηθεί από τις αρμόδιες Αρχές.

Επίσης αυξάνονται και τα μέτρα προστασίας και η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική. Τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τους πελάτες. Επίσης περιορισμός υπάρχει και στα τετραγωνικά και έως 20 μέτρα θα επιτρέπονται 4 άτομα.

Τέλος ισχύει και ο κανόνας επιπέδου στα μαγαζιά. Αν ένα κατάστημα έχει δυο επίπεδα τότε δεν θα επιτρέπεται άνω των 2 ατόμων ανά 10 τετραγωνικά μέτρα.

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κομμωτήρια: Οι νέες ώρες και οι κανόνες λειτουργίας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.