ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κωνσταντίνος Μπογδάνος: Ζητά να απολυθεί και ο Λυκουρόπουλος από την ΕΡΤ, για ανάλογο ρατσιστικό σχόλιο

Μετά τον ντόρο που προκλήθηκε με την απομάκρυνση του Δημοσθένη Καρμοίρη από την ΕΡΤ λόγω ενός ατυχούς σχολίου που έκανε στον αέρα, ο Βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος με ανάρτησή του στο twitter, ζητεί να απολυθεί από την ΕΡΤ και ο διευθυντής του αθλητικού τμήματος, Γιώργος Λυκουρόπουλος, λόγω ανάλογων ρατσιστικών σχολίων.
Κωνσταντίνος Μπογδάνος: Ζητά να απολυθεί και ο Λυκουρόπουλος από την ΕΡΤ, για ανάλογο ρατσιστικό σχόλιο

Κωνσταντίνος Μπογδάνος: Μετά τον ντόρο που προκλήθηκε με την απομάκρυνση του Δημοσθένη Καρμοίρη από την ΕΡΤ λόγω ενός ατυχούς σχολίου που έκανε στον αέρα, ο Βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος με ανάρτησή του στο twitter, ζητεί να απολυθεί από την ΕΡΤ και ο διευθυντής του αθλητικού τμήματος, Γιώργος Λυκουρόπουλος, λόγω ανάλογων ρατσιστικών σχολίων.

Συγκεκριμένα η ανάρτηση του αναφέρει:

«Ορθά η @ertofficial_ απέλυσε δημοσιογράφο για ρατσιστικό σχόλιο σχετικό με τα μάτια των Κορεατών. Θα έπρεπε να ισχύσει το ίδιο και με τον Διευθυντή Αθλητικού της, λόγω απάνθρωπου σχόλιού του για τα μάτια πρώην ΠΘ και συμμετοχής του σε παραλήρημα δήθεν πλάκας εναντίον θυμάτων της 17Ν” αναφέρει σε tweet ο βουλευτής της ΝΔ».

Στη συνέχεια παραθέτει μια ανάρτηση του 2013, που ο Γιώργος Λυκουρόπουλος, γράφει στο twitter για τον πρώην Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά:

«Ποιο μάτι του Σαμαρά είναι το χαλασμένο; Γιατί και τα δύο το ίδιο γλάρωμα έχουν».

Ενώ παραθέτει και ακόμα ένα retweet του διευθυντή της ΕΡΤ από το 2013, με ανάρτηση ενός άλλου χρήστη που αναφέρεται με έναν φαιδρό «αστεϊσμό» στην περίπτωση του  δολοφονημένου Κώστα Μπακογιάννη.

Η παρέμβαση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, σίγουρα έχει ένα σοβαρό μερίδιο δίκιου, διότι άνθρωποι που κατέχουν θέσεις κλειδιά (συμπεριλαμβανομένων και των πολιτικών) στα δημόσια πράγματα της χώρας, έχουν σχολιάσει πρόσωπα και καταστάσεις με τρόπους πολύ χειρότερους, από το σχόλιο που οδήγησε τον Δημοσθένη Καρμοίρη εκτός ΕΡΤ.

Και ανάλογα την περίπτωση, την καρέκλα, τις γνωριμίες και τα «μέσα» που διαθέτει ο καθένας, ή θα γίνει ο χαμός του κόσμου ή δεν θα κουνηθεί ούτε φύλλο.

Είναι αυτονόητο πως το να κοροϊδεύεις ένα πρόβλημα υγείας, όχι για έναν πρωθυπουργό, άλλα για οποιονδήποτε άνθρωπο, αποτελεί απανθρωπιά και πράξη ελεεινού ρατσισμού. Το ίδιο και το να αναπαράγεις κάποιον που προσβάλει τη μνήμη ενός νεκρού.

Από την άλλη όμως παρά τη δίκαιη παρέμβαση Μπογδάνου, υπάρχει και κάτι που πρέπει να μας προβληματίζει, ως μια διαφορετική ανάγνωση.

Το ότι δηλαδή, μπαίνουμε σε μια φάση που αρχίζει να επικρατεί ένας γενικευμένος «politically correct» πόλεμος, που έτσι όπως οδηγείται η κατάσταση εκτός ορίων, οι πάντες θα βρεθούν θύματα και οι πάντες θα βρεθούν θύτες.

Μια διαμάχη που μετριούνται λέξη – λέξη όλες οι δημόσιες τοποθετήσεις, τα πάντα περνούν από «φίλτρα» ορθότητας, ανασύρονται παλιά δημοσιεύματα από χρόνια πίσω, και μάλλον κάπου μέσα σε όλο αυτό, κινδυνεύει να χαθεί το ανθρώπινο μέτρο, μέσα σε έναν ωκεανό από «κανόνες» ορθότητας.

Το ερώτημα είναι, μπαίνουμε σε αυτόν τον πόλεμο και γινόμαστε συμμέτοχοι, λύνοντας τις διαφορές μας με άτεγκτη «ορθότητα» ή στεκόμαστε πίσω και προσπαθούμε να βρούμε μια λογική που ταιριάζει περισσότερο στη φύση του ανθρώπου που μοιραία κάνει και σφάλματα;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κωνσταντίνος Μπογδάνος: Ζητά να απολυθεί και ο Λυκουρόπουλος από την ΕΡΤ, για ανάλογο ρατσιστικό σχόλιο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.