ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κωνσταντίνος Φαρσαλινός: «Καταργούν την ηθική – Παρουσιάζουν τη μη υποχρεωτικότητα της 3ης δόσης ως… δώρο»!

«Καταργούν την ηθική», είπε ο Κωνσταντίνος Φαρσαλινός σχολιάζοντας στο twitter, την αδιανόητη στάση της κυβέρνησης να παρουσιάζει ως «δώρο» τη μη εφαρμογή υποχρεωτικότητας σε μερίδιο πολιτών.
Κωνσταντίνος Φαρσαλινός: «Καταργούν την ηθική – Παρουσιάζουν τη μη υποχρεωτικότητα της 3ης δόσης ως… δώρο»!

Το μέγεθος του παραλογισμού κυβέρνησης και επιτροπής ειδικών, όσον αφορά την 3η δόση, έθιξε με ανάρτηση του ο Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, ιατρός και συνεργάτης-ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στο Τμήμα Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Μετά το εκκωφαντικό «όχι» του FDA που ψήφισε την Παρασκευή κατά της έγκρισης της χορήγησης αναμνηστικών δόσεων του εμβολίου των Pfizer/BioNTech για την Covid-19 στο σύνολο του πληθυσμού άνω των 16 ετών, και ενώ έχει προηγηθεί ανακοίνωση της ΕΜΑ στην ίδια κατεύθυνση, η κυβέρνηση άρχισε να «τα μαζεύει», φρενάροντας προς ώρας το κλίμα ανεξέλεγκτης «διαφήμισης» της τρίτης δόσης.

Παρόλο τον σκεπτικισμό των μεγάλων υγειονομικών οργανισμών που ζητούν περισσότερα στοιχεία, ήδη έχει χορηγηθεί ενισχυτική δόση σε περίπου 10.000 άτομα στην Ελλάδα και αναμένεται να αποφασιστεί η χορήγηση της στους άνω των 60 ετών, άλλα η κυβέρνηση παρουσιάζει ως… γενναιοδωρία, τη μη υποχρεωτικότητα της τρίτης δόσης!

O γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε πως η τρίτη δόση δεν θα είναι υποχρεωτική για τις κατηγορίες των υγειονομικών και των εργαζομένων μονάδων φροντίδας.

Ο Κωνσταντίνος Φαρσαλινός σχολίασε τη στρατηγική κυβέρνησης και ειδικών με σκληρή κριτική, γράφοντας στο twitter:

«Πρόσκληση για 3η δόση εμβολίου σε υγειονομικούς ΧΩΡΙΣ επέκταση άδειας από τον ΕΟΦ. Κανένας δεν αναλαμβάνει ευθύνη. Παρουσιάζουν ως “δώρο” τη μη-υποχρεωτικότητα. Ιστορικά πρωτόγνωρες καταστάσεις κατάργησης ηθικής+πραγματικής νομιμοποίησης από ανεξέλεγκτους.»

Ενώ σε ερώτηση που του έκανε χρήστης της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, σχετικά με την ασφάλεια της τρίτης δόσης, ο κ. Φαρσαλινός απάντησε πως: «Είναι προφανές ότι με ανύπαρκτα δεδομένα κλινικής ασφάλειας και αποτελεσματικότητας και χωρίς ούτε τα νομότυπα ανάληψης ευθύνης δια της αδειοδότησης, δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ενδεχόμενο».

Η κυβέρνηση προχωράει στο ίδιο απολυταρχικό μονοπάτι, παρουσιάζοντας ως «δώρο» την μη επιβολή ολοκληρωτισμού στους πολίτες, κατά περιπτώσεις. Φτάσαμε στο τρομακτικό σημείο του να θεωρούν τόσο αυτονόητη την υποχρεωτικότητα, που όταν δεν εφαρμόζεται σε επαγγελματικούς κλάδους, να το ανακοινώνουν ως… είδηση.

Όχι απλά καταπατούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα με το να έχει ισοπεδωθεί στην πράξη το προαιρετικό του εμβολιασμού, άλλα πλέον το θεωρούν και δεδομένο να αυθαιρετούν, εκβιάζοντας πολίτες με αναστολή εργασίας ή κοινωνικούς αποκλεισμούς. Το… «δώρο» της μη υποχρεωτικότητας θυμίζει την προσφιλή τακτική της κυβέρνησης όπου πρώτα στερεί συνταγματικά δικαιώματα από τους πολίτες και μετά παρουσιάζει ως «προνόμιο», κάποια «ψίχουλα» ελευθερίας που επιστρέφει πίσω.

Όσον αφορά την 3η δόση, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει φορέας (εγχώριος ή διεθνής) που να αναλαμβάνει την ευθύνη για την ασφάλεια της, κι όμως η κυβέρνηση δεν διστάζει να αντιμετωπίσει πολίτες ως «πειραματόζωα» προτρέποντας νοσηλευτές, γιατρούς και ανθρώπους άνω των 60 να εμβολιαστούν.

Πραγματικά πρωτόγνωρες καταστάσεις για τη σύγχρονη ιστορία, που ισοπεδώνουν κάθε έννοια υγιούς επιστημονικότητας, ηθικής, ακόμα και κοινής λογικής.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κωνσταντίνος Φαρσαλινός: «Καταργούν την ηθική – Παρουσιάζουν τη μη υποχρεωτικότητα της 3ης δόσης ως… δώρο»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.