ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κωνσταντίνος Κατσίφας: Κατηγορόύμενος για διαφθορά ο εισαγγελέας που έβγαλε το πόρισμα της αυτοκτονίας

Για διαφθορά κατηγορείται ο εισαγγελέας που έβγαλε το πόρισμα σύμφωνα με το οποίο ο Κωνσταντίνος Κατσίφας αυτοκτόνησε.
Κωνσταντίνος Κατσίφας: Κατηγορόύμενος για  διαφθορά ο εισαγγελέας που έβγαλε το πόρισμα της αυτοκτονίας

Μπλεξίματα με τη Δικαιοσύνη έχει ο εισαγγελέας στην Αλβανία που έβγαλε το απαράδεκτο πόρισμα σύμφωνα με το οποίο ο Κωνσταντίνος Κατσίφας αυτοκτόνησε και δεν δολοφονήθηκε από την αλβανική αστυνομία.

Συγκεκριμένα ο Αλβανός εισαγγελέας εμπλέκεται σε υπόθεση διαφθοράς, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, επικαλούμενο Μέσα της χώρας.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αργυροκάστρου Γιουλιάν Τσάφκα διώκεται από την εισαγγελία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς στην Αλβανία, με σοβαρότατες κατηγορίες όπως η κατάχρηση εξουσίας και ο χρηματισμός.

Την ίδια μέρα η μητέρα του Κατσίφα συνεχίζει την προσπάθεια για τη δικαίωση του αδικοχαμένου γιου της: «Όχι, δεν πρέπει να τα κουκουλώσουν. Το παιδί μου βογγάει από τον τάφο, θέλω να βρεθεί η αλήθεια. Να λυτρωθεί το παιδί μου θέλω» λέει η Βασιλική Κατσίφα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και όσα είπε η αδελφή του Κωνσταντίνου Κατσίφα, Ερμιόνη: «Αυτός έβαλαν να “αυτοκτονήσει” τον αδελφό μου; Όλα τα στοιχεία δείχνουν την αναξιοπιστία του. Πώς είναι δυνατόν ένας εισαγγελέας που κατηγορείται για διαφθορά να είναι αξιόπιστος και να τον πάρουμε στα σοβαρά;».

Θυμίζουμε ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας ήταν Έλληνας βορειοηπειρώτικης καταγωγής, από το μειονοτικό χωριό Βουλιαράτες στην νότια Αλβανία. Σκοτώθηκε μετά από πυροβολισμούς από Αλβανούς αστυνομικούς, ανήμερα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Κι αυτό γιατί ήθελε απλά να γεμίσει με ελληνικές σημαίες το έτσι κι αλλιώς ελληνικό χωριό και να τιμήσει την Ελλάδα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά υπήρξε λεκτικός διαξιφισμός με τους αστυνομικούς και ο Κωνσταντίνιος Κατσίφας είτε άρχισε να τους πυροβολεί (σύμφωνα με την αλβανική αστυνομία) είτε πυροβόλησε στον αέρα (σύμφωνα με την οικογένειά του).

Έπειτα, διέφυγε στο βουνό, όπου και έπεσε νεκρός ύστερα από πυροβολισμούς  με  τμήμα των Ειδικών Δυνάμεων που κατέφθασε στο χωριό.

Κωνσταντίνος Κατσίφας: «Ο εισαγγελέας μπορεί να συναλλάχθηκε ή να συναλλάσσεται για να γλιτώσει»

Η οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα ανησυχεί. «Προκειμένου να αθωωθεί από τις κατηγορίες του, μπορεί να συναλλάχθηκε ή να συναλλάσσεται για να βγάλει τον αδελφό μου ότι αυτοκτόνησε για να γλιτώσει και να απαλλαγεί από τις κατηγορίες της διαφθοράς» πρόσθεσε η Ερμιόνη Κατσίφα.

Το πόρισμα του κατηγορούμενου εισαγγελέα για την υπόθεση Κατσίφα, σύμφωνα με τον Alpha, αμφισβητείται και από το δικαστήριο Αργυροκάστρου αφού φαίνεται ότι απέκρυψε κρίσιμα στοιχεία. «Δεν θα τον αφήσει ο Θεός ατιμώρητο. Δεν θα τον αφήσει να διασύρει τη μνήμη του παιδιού μου συνέχεια. Τι έκαναν στο παιδί μου, όλα ψέματα, αλλά η αλήθεια θα βρεθεί» λέει η μητέρα του. Το τελικό πόρισμα αναμένεται να εκδοθεί στις 13 Δεκεμβρίου.

Ο εισαγγελέας που υποστήριξε στο πόρισμά του ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας δεν εκτελέστηκε, αλλά αυτοκτόνησε, εμπλέκεται σε υπόθεση διαφθοράς, μετέδωσε χθες (11.10) το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, επικαλούμενο αλβανικά Μέσα.

Η μητέρα του ξεσπά: «Όχι, δεν πρέπει να τα κουκουλώσουν. Το παιδί μου βογγάει από τον τάφο, θέλω να βρεθεί η αλήθεια. Να λυτρωθεί το παιδί μου θέλω» λέει η Βασιλική Κατσίφα.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αργυροκάστρου Γιουλιάν Τσάφκα διώκεται από την Εισαγελία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς στην Αλβανία, με κατηγορίες όπως η κατάχρηση εξουσίας και ο χρηματισμός.

Η αδελφή του Κωνσταντίνου Κατσίφα, Ερμιόνη, λέει στον Alpha: «Αυτός έβαλαν να “αυτοκτονήσει” τον αδελφό μου; Όλα τα στοιχεία δείχνουν την αναξιοπιστία του. Πώς είναι δυνατόν ένας εισαγγελέας που κατηγορείται για διαφθορά να είναι αξιόπιστος και να τον πάρουμε στα σοβαρά;».

Η οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα βλέποντας τις νέες εξελίξεις στην υπόθεση εκφράζει την ανησυχία της «Προκειμένου να αθωωθεί από τις κατηγορίες του, μπορεί να συναλλάχθηκε ή να συναλλάσσεται για να βγάλει τον αδελφό μου ότι αυτοκτόνησε για να γλιτώσει και να απαλλαγεί από τις κατηγορίες της διαφθοράς» πρόσθεσε η Ερμιόνη Κατσίφα.

Μάλιστα το πόρισμα του κατηγορούμενου εισαγγελέα για την υπόθεση Κατσίφα, σύμφωνα με τον Alpha, αμφισβητείται και από το δικαστήριο Αργυροκάστρου αφού φαίνεται ότι απέκρυψε κρίσιμα στοιχεία. «Δεν θα τον αφήσει ο Θεός ατιμώρητο. Δεν θα τον αφήσει να διασύρει τη μνήμη του παιδιού μου συνέχεια. Τι έκαναν στο παιδί μου, όλα ψέματα, αλλά η αλήθεια θα βρεθεί» λέει η μητέρα του. Το τελικό πόρισμα αναμένεται να εκδοθεί στις 13 Δεκεμβρίου.

Ολα αυτά την ώρα που πριν λίγα χρόνια η Κυβέρνηση Ράμα δήμευσε περιουσίες Ελλήνων και επιπλέον την ώρα που ακροδεξιές οργανώσεις επιτίθενται σε ελληνικά σπίτια συχνά πυκνα όπως καταγγέλλουν οι συμπατριώτες μας που ζουν εκεί.

Υπό την ανοχή φυσικά της εκάστοτε Κυβέρνησης…

Διαβάστε επίσης:

Τρία χρόνια από τότε που ο αθάνατος Κωνσταντίνος Κατσίφας φώναξε «Ζήτω η Ελλάδα» για τελευταία φορά…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κωνσταντίνος Κατσίφας: Κατηγορόύμενος για διαφθορά ο εισαγγελέας που έβγαλε το πόρισμα της αυτοκτονίας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.