ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κωνσταντίνος Κούσαντας: «Η επίθεση που δέχθηκε η εικόνα της Παναγίας, δείχνει την ανάγκη… διατήρησης της ελληνικής οικογένειας!»

Ο αντιστράτηγος ε.α. Προέβη σε ανάρτηση με αφορμή την πρόσφατη επίθεση κάποιων νέων σε μεσήλικα που είχε την εικόνα της Παναγίας.
Κωνσταντίνος Κούσαντας: «Η επίθεση που δέχθηκε η εικόνα της Παναγίας, δείχνει την ανάγκη… διατήρησης της ελληνικής οικογένειας!»

Κωνσταντίνος Κούσαντας: Προέβη σε ανάρτηση με αφορμή την πρόσφατη επίθεση κάποιων νέων σε μεσήλικα που είχε την εικόνα της Παναγίας.

Ο Αντιστράτηγος ε.α. Κωνσταντίνος Κούσαντας σχολίασε μέσω του προφίλ του στο Facebook την επίθεση στον άνθρωπο που είχε την εικόνα της Παναγίας.

Αυτό το γεγονός δείχνει «την ανάγκη… διατήρησης της ελληνικής οικογένειας», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ανάρτηση που έκανε ο Κωνσταντίνος Κούσαντας:

«Με αφορμή την πρόσφατη επίθεση κάποιων νέων σε μεσήλικα που είχε την εικόνα της Παναγίας, πολλοί από εμάς τους παλαιότερους αισθανθήκαμε θλίψη.

Εμάς που έχει μείνει στην μνήμη μας η φωτογραφία της οικογένειας από το βιβλίο της Α΄ Τάξης του Δημοτικού.

Η οικογένεια αποτελεί το πρώτο επίπεδο αγωγής, μέσα στην οποία τα παιδιά παίρνουν στοιχεία σωστής κοινωνικής συμπεριφοράς. Στη συνέχεια το παιδί στο σχολείο κάνει πράξη τα ερεθίσματα και τα διδάγματα που δέχτηκε από την οικογένειά του. Μετά έρχεται ο ρόλος της πολιτείας να χειραφετήσει τους νέους με τον σεβασμό στους νόμους του κράτους.

Η πατρίδα, η θρησκεία, η νομιμότητα, ο σεβασμός στους ηλικιωμένους και τους νόμους του κράτους απορρέουν από τις αρχές και την αγωγή της οικογένειας μέχρι την ενηλικίωση των νέων.

Το πρότυπο της μητέρας και του πατέρα παραμένουν στην ψυχή και την καρδιά του κάθε παιδιού που γίνεται ενήλικας και χειραφετείται στην κοινωνία.

Μπορεί οι γονείς να είναι φτωχοί ή πλούσιοι, μορφωμένοι ή αμόρφωτοι, βιοπαλαιστές ή εφοπλιστές, όμως οι αρχές και η αγωγή που θα δώσουν στα παιδιά τους ‘κατ΄ εικόνα και καθ΄ ομοίωση’ είναι σταθμός στην ψυχή και την καρδιά του κάθε νέου.

Το πρότυπο όμως της δομής της ελληνικής οικογένειας όσο και εάν βάλλεται θα επιβιώσει από την επιρροή των ΜΜΕ που μας οδηγούν σε άλλα πρότυπα οικογένειας.

Θα επιβιώσει από ξενόφερτα διαπολιτιστικά πρότυπα οικογενειών άλλων κρατών που ποτέ δεν είχαν συναισθηματική εγγύτητα και στενή θρησκευτική επιρροή.

Θα επιβιώσει από πολιτικές παραφροσύνης, ανομίας, παραβατικότητας και επιθετικής συμπεριφοράς.

Η Ελληνική οικογένεια με τα δικά της χαρακτηριστικά όπως σπιτικό, νοικοκυριό, σπίτι, ζεστασιά, φροντίδα των παππούδων έχει βαθιές ρίζες και θα συνεχίσει να προσφέρει στα παιδιά αξίες και αρχές για την μετέπειτα ζωή τους στην κοινωνία. Όσο και να μεταβάλλεται η Ελληνική οικογένεια θα διατηρήσει τις παραδοσιακές ιστορικές μνήμες και διαχρονικές πολιτιστικές αξίες».

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κωνσταντίνος Κούσαντας: «Η επίθεση που δέχθηκε η εικόνα της Παναγίας, δείχνει την ανάγκη… διατήρησης της ελληνικής οικογένειας!»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.