ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Κονταίνουν» τα κτίρια στην περιοχή της Ακρόπολης

Στα 21 μέτρα όπως ανακοινώθηκε θα πέσουν τα κτίρια στην Ακρόπολη, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Τα 21 μέτρα μειώνουν κατά τρεις ορόφους το ύψος των κτιρίων στην περιοχή της Ακρόπολης, με εξαίρεση μόνο την ζώνη στην περιοχή της Συγγρού που και πάλι μειώνεται στα 27 μέτρα. Αυτό σύμφωνα με το ΥΠΕΝ θα...
«Κονταίνουν» τα κτίρια στην περιοχή της Ακρόπολης

Στα 21 μέτρα όπως ανακοινώθηκε θα πέσουν τα κτίρια στην Ακρόπολη, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Τα 21 μέτρα μειώνουν κατά τρεις ορόφους το ύψος των κτιρίων στην περιοχή της Ακρόπολης, με εξαίρεση μόνο την ζώνη στην περιοχή της Συγγρού που και πάλι μειώνεται στα 27 μέτρα.

Αυτό σύμφωνα με το ΥΠΕΝ θα επιτρέψει την έναρξη της οικοδομικής δραστηριότητας στην περιοχή, που έχει ανασταλεί αλλά με όρους που εξασφαλίζουν τη μέγιστη δυνατή προστασία της Ακρόπολης. Διευκρινίζεται ότι το νέο ύψος θα ισχύει για τις νέες οικοδομικές άδειες και δεν αφορά αναδρομικά στα νομίμως υφιστάμενα κτήρια. Η απόφαση επίσης, υπερκαλύπτει το σκεπτικό των αποφάσεων του ΣτΕ για το θέμα.

Το Προεδρικό Διάταγμα είναι το πρώτο βήμα για την προστασία της Ακρόπολης. Θα επακολουθήσει επανεξέταση του συνολικού καθεστώτος δόμησης και χρήσεων γης, όχι μόνο στην περιοχή αυτή, αλλά στο σύνολο του Δήμου Αθηναίων, με την εκπόνηση Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου, που θα αρχίσει πολύ σύντομα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αττίκ και Αυλωνίτης: Πήγαν να τους σκοτώσουν επειδή έκαναν σάτιρα!!!

Παράλληλα, θα ακολουθήσουν και άλλες συμπληρωματικές πρωτοβουλίες του ΥΠΕΝ, όπως:

*έλεγχοι για την ύπαρξη αυθαίρετων κατασκευών στην περιοχή γύρω από την Ακρόπολη,

*διατάξεις για την προστασία του δημόσιου χώρου και

*προώθηση στην πράξη της βιώσιμης κινητικότητας.

Να τονισθεί ότι σήμερα συνεδριάζει το ΚΕΣΥΠΟΘΑ για να γνωμοδοτήσει για το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τα ύψη των κτηρίων στην περιοχή γύρω από την Ακρόπολη, στην οποία είχε επιβληθεί αναστολή οικοδομικών εργασιών πέρυσι. Είχαν προηγηθεί οι έντονες αντιδράσεις της κοινωνίας, των κατοίκων και των περιβαλλοντικών οργανώσεων για τις οικοδομικές άδειες που είχαν χορηγηθεί τα προηγούμενα χρόνια με τη σύμφωνη γνώμη των υπουργών Πολιτισμού της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με την απόφαση ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε ότι με τη σημερινή απόφαση-εισήγηση στο Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων, η κυβέρνηση προστατεύει το ιερό μνημείο. «Η Ακρόπολη ανήκει σε όλους τους Έλληνες και αποτελεί αδιαπραγμάτευτη εθνική και παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά και παρακαταθήκη. Προσωπικά, είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που από αυτή τη θέση πολιτικής ευθύνης ως υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας της ελληνικής κυβέρνησης, εισηγούμαι η Ακρόπολη να παραμείνει ψηλά, στο ύψος της».

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού, αποφασίστηκε η την καθαίρεση δύο ορόφων από το ξενοδοχείο της οδού Φαλήρου 5.

πηγή: protothema.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Κονταίνουν» τα κτίρια στην περιοχή της Ακρόπολης», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.