ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοντονής για Κουφοντίνα-Ξηρό: «Οι μεταγωγές ουδεμία σχέση έχουν με την έκτιση των ποινών»

Τι ανέφερε ο Σταύρος Κοντονής για τις μεταγωγές του Κουφοντίνα και Ξηρού
Κοντονής για Κουφοντίνα-Ξηρό: «Οι μεταγωγές ουδεμία σχέση έχουν με την έκτιση των ποινών»

Για τις μεταγωγές του Δημήτρη Κουφοντίνα και του Χριστόδουλου Ξηρού στις φυλακές Βόλου και Χαλκίδας αντίστοιχα, μίλησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, αναφερόμενος στις αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει οι μεταγωγές του Κουφοντίνα και Ξηρού, έκανε λόγο για ακραία ψευδολογία τονίζοντας πως:
«Καλό θα είναι να συνειδητοποιήσουν οι πάντες, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και ως εκ τούτου τηρείται απαρεγκλίτως η νομιμότητα έναντι όλων χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις».

Πιο συγκεκριμένα σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Αυγή» ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε:

«Εάν δεν βρισκόμαστε μπροστά στο γνωστό φαινόμενο της ακραίας ψευδολογίας, την οποία μετέρχεται επί μονίμου βάσεως η Δεξιά του κ. Μητσοτάκη, θα νόμιζε οποιοσδήποτε συνετός άνθρωπος, ότι ο παραλογισμός είναι πλέον το ανώτατο στάδιο του ακροδεξιού λόγου. Φυσικά δεν πρόκειται περί αυτού, αφού οι πάντες γνωρίζουν ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν φυλακές πολυτελείας, ούτε φυσικά κολαστήρια Γ’ τύπου, όπως επίσης ότι οι μεταγωγές πραγματοποιούνται προς υλοποίηση του σχεδίου του Υπουργείου, να μετατραπεί το κατάστημα κράτησης του Κορυδαλλού σε κατάστημα κράτησης υποδίκων, για την αποφυγή άσκοπων μεταγωγών, από τις επαρχιακές φυλακές στο Κέντρο. Πολύ περισσότερο που οι τελευταίες μεταγωγές ουδεμία σχέση έχουν με την έκτιση των ποινών που έχουν επιβληθεί. Καλό θα είναι να συνειδητοποιήσουν οι πάντες τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και ως εκ τούτου τηρείται απαρεγκλίτως η νομιμότητα έναντι όλων χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κοντονής για Κουφοντίνα-Ξηρό: «Οι μεταγωγές ουδεμία σχέση έχουν με την έκτιση των ποινών»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.