ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοντοζαμάνης: «Μέσα Οκτώβρη ο εμβολιασμός για τη γρίπη»

Ο Υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης τόνισε ότι θα ξεκινήσει κανονικά και φέτος ο αντιγριπικός εμβολιασμός τον Οκτώβριο, μιας και έχουν εξασφαλισθεί περισσότερες δόσεις. «Δεν υπάρχει κανένας λόγος και κυρίως επιστημονικός λόγος ο αντιγριπικός εμβολιασμός να ξεκινήσει νωρίτερα από τα προηγούμενα χρόνια», τόνισε ο κ. Κοντοζαμάνης κατά την ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα...
Κοντοζαμάνης: «Μέσα Οκτώβρη ο εμβολιασμός για τη γρίπη»

Ο Υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης τόνισε ότι θα ξεκινήσει κανονικά και φέτος ο αντιγριπικός εμβολιασμός τον Οκτώβριο, μιας και έχουν εξασφαλισθεί περισσότερες δόσεις.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος και κυρίως επιστημονικός λόγος ο αντιγριπικός εμβολιασμός να ξεκινήσει νωρίτερα από τα προηγούμενα χρόνια», τόνισε ο κ. Κοντοζαμάνης κατά την ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα και υπενθύμισε ότι κάθε χρόνο η έναρξη της εμβολιαστικής περιόδου είναι περί τα μέσα Οκτωβρίου και αυτό προκειμένου να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα και να « χτιστεί το τείχος ανοσίας στον πληθυσμό για να είμαστε ασφαλείς κατά την χειμερινή περίοδο».

Μάλιστα ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης εκτίμησε ότι η μετάδοση της γρίπης φέτος θα είναι χαμηλότερη, καθώς «τα μέτρα που λαμβάνονται για covid- 19 έχουν αποτέλεσμα και στην γρίπη, η οποία θα είναι πλήρως διαχειρίσιμη».

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κοντοζαμάνης: «Μέσα Οκτώβρη ο εμβολιασμός για τη γρίπη»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.