ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοντοζαμάνης: «Οφείλουμε να θωρακίσουμε την επιτροπή»

Για το ακαταδίωκτο μίλησε στην καθιερωμένη ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας την Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.
Κοντοζαμάνης: «Οφείλουμε να θωρακίσουμε την επιτροπή»

Κοντοζαμάνης: Για το ακαταδίωκτο μίλησε στην καθιερωμένη ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας την Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, εκπροσωπώντας το Υπουργείο Υγείας, είπε: «Σκοπός μας είναι να θωρακίσουμε τα μέλη της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων έτσι ώστε να αποτρέψουμε πρόσωπα που είτε από άγνοια είτε από σκοπιμότητα κάνουν κατάχρηση των δικονομικών δυνατοτήτων και δημιουργούν προσκόμματα στην ομαλή λειτουργία της επιτροπής.

Οφείλουμε όλοι μαζί να διασφαλίσουμε την ευθυκρισία και ανεξαρτησία των μελών της επιτροπής τα οποία πρέπει να αποφασίζουν ελεύθερα και ανεπηρέαστα και να εισηγούνται αναλόγως.

Η διατύπωση επιστημονικών απόψεων σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί αποτέλεσμα δίωξης».

Σχετικά με την αστική ευθύνη των γιατρών είπε: «Το θεσμικό πλαίσιο είναι πλήρες. Οι γιατροί δεν ευθύνονται έναντι τρίτων.

Εφόσον παραστεί ανάγκη περαιτέρω θεσμικής θωράκισης ο νομοθέτης θα καλύψει οποιοδήποτε κενό προκύψει».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κοντοζαμάνης: «Οφείλουμε να θωρακίσουμε την επιτροπή»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.