ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κόντρα εργαζομένων στο Πόρτο Καρράς του Σαββίδη!

Μεγάλη κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στο Σωματείο Εργαζομένων του Πόρτο Καρράς και της Ομοσπονδίας Ξενοδοχοϋπαλλήλων, με αφορμή την εξαιρετική κατά γενική ομολογία συμφωνία που έκλεισαν οι εργαζόμενοι με τον Ιβάν Σαββίδη. Η κόντρα ξέσπασε μετά από ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό η οποία μιλούσε για «πανδημία απολύσεων» στο Πόρτο Καρράς, καθώς, όπως...
Κόντρα εργαζομένων στο Πόρτο Καρράς του Σαββίδη!

Μεγάλη κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στο Σωματείο Εργαζομένων του Πόρτο Καρράς και της Ομοσπονδίας Ξενοδοχοϋπαλλήλων, με αφορμή την εξαιρετική κατά γενική ομολογία συμφωνία που έκλεισαν οι εργαζόμενοι με τον Ιβάν Σαββίδη.

Η κόντρα ξέσπασε μετά από ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό η οποία μιλούσε για «πανδημία απολύσεων» στο Πόρτο Καρράς, καθώς, όπως ανέφεραν, «ο νέος επενδυτής ανακοίνωσε στους εκπροσώπους των εργαζομένων πως η μονάδα δεν θα λειτουργήσει φέτος καθώς θα προβεί σε ριζική ανακαίνιση και δεν γνωρίζει αν θα ανοίξει και του χρόνου. Αξιώνει λοιπόν την απόλυση του συνόλου του προσωπικού και μάλιστα με υπεύθυνη δήλωση του εργαζόμενου ότι την επιθυμεί κιόλας!!!».

Όπως φαίνεται όμως, λογάριασαν χωρίς τον ξενοδόχο, καθώς το Σωματείο των Εργαζομένων έβγαλε άμεσα απάντηση ξεκαθαρίζοντας ότι «η εταιρεία, μη λειτουργώντας για λόγους ανακαίνισης το συγκρότημα, θα κρατούσε επί δύο ολόκληρα έτη ομήρους τους εργαζόμενους, αφού ούτε θα τους απασχολούσε ούτε θα είχε υποχρέωση να τους καταβάλλει τον μισθό τους ή να τους απολύσει και να τους χορηγήσει την νόμιμη αποζημίωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τζορτζ Φλόιντ: Ο «αγαθός γίγαντας» που «έσβησε» κάτω από το γόνατο αστυνομικού (vid)

Το σωματείο μας, μέσα από δύσκολες διαπραγματεύσεις, κατάφερε να πείσει την εταιρία να καταβάλλει στους συναδέλφους αποζημιώσεις, που σε διαφορετική περίπτωση δεν θα τις κατέβαλε, με μεγάλο οικονομικό κόστος για την ίδια.

Κυρίως όμως το σωματείο μας κατάφερε να υποχρεώσει την εταιρία, παρά το γεγονός ότι θα λυθούν οι συμβάσεις και θα καταβάλλει αποζημιώσεις, να επαναπροσλάβει το σύνολο σχεδόν των εργαζομένων από το πρώτο κιόλας έτος επαναλειτουργίας του συγκροτήματος».

Και η κόντρα καλά κρατεί, καθώς, το σωματείο των εργαζομένων «δηλώνει ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν έχει ανάγκη από κανέναν προστάτη, κανείς δεν γνωρίζει καλύτερα από το ίδιο και τους εργαζόμενους, που μετέχουν σε αυτό, τις συνθήκες που επικρατούν στο συγκρότημα και εν τέλει κανείς δεν νομιμοποιείται να κάνει δηλώσεις εξ ονόματι τάχα των εργαζομένων, θεωρώντας ότι θα προασπίσει τα συμφέροντά τους καλύτερα από τους ίδιους».

Πηγή: Insider.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κόντρα εργαζομένων στο Πόρτο Καρράς του Σαββίδη!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.