ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κόρινθος: Μεγάλη φωτιά στο Σοφικό – Εκκενώθηκαν οικισμοί και μοναστήρι (vid-pics)

Σε μεγάλη έκταση και εντελώς ανεξέλεγκτη συνεχίζει να καίει η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 02.50 Φωτιά σε μεγάλη έκταση καίει από τα ξημερώματα της Παρασκευής στην περιοχή του Αγίου Βλάση στο Σοφικό Κορινθίας. Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 02:50 κοντά στην Κόρινθο, στην περιοχή του Αγίου Βλάση Σοφικού και σήμανε συναγερμό στην Πυροσβεστική. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 43...
Κόρινθος: Μεγάλη φωτιά στο Σοφικό – Εκκενώθηκαν οικισμοί και μοναστήρι (vid-pics)

Σε μεγάλη έκταση και εντελώς ανεξέλεγκτη συνεχίζει να καίει η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 02.50

Φωτιά σε μεγάλη έκταση καίει από τα ξημερώματα της Παρασκευής στην περιοχή του Αγίου Βλάση στο Σοφικό Κορινθίας.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 02:50 κοντά στην Κόρινθο, στην περιοχή του Αγίου Βλάση Σοφικού και σήμανε συναγερμό στην Πυροσβεστική.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 43 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρών τμημάτων και 15 οχήματα.

Νωρίς το πρωί ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στην περιοχή. Συνολικά θα επιχειρούν 88 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 23 οχήματα, 3 Α/Φ και 4 Ε/Π. Συνδρομή από εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Όπως είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος Κορίνθου Βασίλης Νανόπουλος εκκενώνονται οι οικισμοί Ελβετικά, Κόρφος και Ήλιος, αλλά και το μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας. Στον Κόρφο, μάλιστα, οι κάτοικοι έχουν κατέβει στην παραλία.

Οπως είπε «ο αέρας είναι δυνατός και η φωτιά έχει μέτωπο 4-5 χλμ. ενώ απέχει από το χωριό περίπου 2χλμ.».

Πηγή φωτό: korinthostv

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κόρινθος: Μεγάλη φωτιά στο Σοφικό – Εκκενώθηκαν οικισμοί και μοναστήρι (vid-pics)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Βασιλείου

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.