ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοροϊδεύουν τη νοημοσύνη μας: «Ένα πουλί κάθισε στον πυλώνα της ΔΕΗ και κάηκε η Γλυφάδα»!

O πρόεδρος εργαζομένων ΔΕΔΔΗΕ, είπε πως ένα... πουλί ήταν η αιτία του ξεκινήματος της πυρκαγιάς στον υποσταθμό της ΔΕΗ στη Βούλα.
Κοροϊδεύουν τη νοημοσύνη μας: «Ένα πουλί κάθισε στον πυλώνα της ΔΕΗ και κάηκε η Γλυφάδα»!

Μέχρι τώρα νομίζαμε πως τα είχαμε δει και τα είχαμε ακούσει όλα, από δικαιολογίες που ρίχνουν το μπαλάκι των ευθυνών αλλού. Μετά την μεγάλη πυρκαγιά στα νότια προάστια που ξεκίνησε από υποσταθμό της ΔΕΗ στη Βούλα ο οποίος ήταν ακαθάριστος, θα περίμενε κανείς πως η ΔΕΔΔΗΕ θα είχε να δώσει μερικές απαντήσεις για τις τεράστιες ευθύνες της.

Και ενώ ο κόσμος αναζητά εξηγήσεις, ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΔΕΔΔΗΕ Κώστας Μανιάτης εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή και μας αποκάλυψε το τι έφταιγε για την ανάφλεξη του πρώτου μετώπου. Και τι ήταν αυτό; Μήπως η αμέλεια; Μήπως η κακή συντήρηση του υποσταθμού; Μήπως τα άγρια χόρτα που έπνιγαν την περιοχή, δίπλα σε πυλώνες και καλώδια υψηλής τάσης;

Όχι, τίποτα από αυτά. Σύμφωνα με τον κ. Μανιάτη, ο… «ένοχος» για την πυρκαγιά ήταν «εξωγενής» και συγκεκριμένα ήταν ένα… πουλί! Ναι, καλά διαβάζετε. Όπως είπε ο ίδιος, ένα πτηνό δημιούργησε το πρόβλημα παθαίνοντας ηλεκτροπληξία, τα φτερά του άρπαξαν φωτιά, και πέφτοντας στο έδαφος μετέδωσε τη φωτιά στα χόρτα.

Και κάπου εδώ ταιριάζει γάντι η γνωστή έκφραση του λαού: «πόσα θέλετε για να μας τρελάνετε;». Που το είδε και πότε το αντιλήφθηκε το… πουλί ο κ. Μανιάτης; Μήπως μπορεί να μας πει και τι είδος πτηνού ήταν; Όχι τίποτα άλλο, για να ξέρουμε να σχηματίσουμε δικογραφία κατά του πουλιού – εμπρηστή!

Πότε επιτέλους θα αποδοθούν ευθύνες σε αυτή τη χώρα; Πότε θα σταματήσουν οι αρμόδιοι να υποτιμούν τη νοημοσύνη του κόσμου; Μετά από κάθε μεγάλη καταστροφή, ακούμε ένα σωρό φτηνές δικαιολογίες, προκειμένου να βγουν όλοι «λάδι». Έτσι κανένας δεν τιμωρείται, και πηγαίνουμε παρακάτω, μέχρι να μας βρει το επόμενο κακό.

Για πολλοστή φορά κάηκε ο Υμηττός, κάηκαν σπίτια, καταστράφηκαν περιουσίες, κινδύνεψαν άνθρωποι, και ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΔΕΔΔΗΕ φόρτωσε τις ευθύνες σε ένα πουλί. Ενώ ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης που για ακόμη μια φορά κρίθηκε ανεπαρκής, απέδωσε τα αίτια που ξέφυγε η πυρκαγιά, στο… ανάγλυφο της Άνω Γλυφάδας. Μήπως ο κ. Στυλιανίδης νόμιζε πως ήρθε να αναλάβει καθήκοντα στην… Ολλανδία;

Πότε θα γίνουμε επιτέλους σοβαρό κράτος πάνω στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών; Ο κόσμος έχει σιχαθεί αυτό το ατελείωτο «πινγκ – πονγκ» με το μπαλάκι των ευθυνών, κάθε φορά που μετράμε πληγές. Άλλοι ρίχνουν τις ευθύνες στη ΔΕΗ, άλλοι στην Περιφέρεια, άλλοι στον Δήμο, άλλοι στο Δασαρχείο, άλλοι στην άναρχη δόμηση, άλλοι στο ανάγλυφο της περιοχής, άλλοι στον άνεμο, και τώρα έχουμε να κατηγορούμε και τα πουλιά. Το μόνο σίγουρο είναι πως άκρη δεν βρίσκεται, και ο λαός παραμένει μονίμως εξαπατημένος και απροστάτευτος μέσα σε όλο αυτό το κρατικό μπάχαλο.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κοροϊδεύουν τη νοημοσύνη μας: «Ένα πουλί κάθισε στον πυλώνα της ΔΕΗ και κάηκε η Γλυφάδα»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.