ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοροϊδία: Ο Άδωνις Γεωργιάδης διέταξε ΕΔΕ για το «Turkaegean» ενώ το σήμα είχε γίνει «βούκινο» για μήνες

Από τα τέλη του 2021 ήταν γνωστό το αίσχος του «TurkAgean», και μισό χρόνο μετά, ο Άδωνις Γεωργιάδης θυμήθηκε να κάνει ΕΔΕ...
Κοροϊδία: Ο Άδωνις Γεωργιάδης διέταξε ΕΔΕ για το «Turkaegean» ενώ το σήμα είχε γίνει «βούκινο» για μήνες

Η παροιμία «ο κόσμος το ‘χει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι» ταιριάζει απόλυτα με το αίτημα του που κατέθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης για διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) για τη διερεύνηση και τη διαπίστωση πειθαρχικών παραπτωμάτων υπαλλήλων της πρώην Διεύθυνσης Σημάτων της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, για την υιοθέτηση του εμπορικού σήματος «Turkaegean».

Τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2021 είχε γίνει γνωστό στην επικαιρότητα πως οι Τούρκοι προωθούν καμπάνια με το συγκεκριμένο εμπορικό σήμα. Και επτά ολόκληρους μήνες μετά από την περατζάδα του σήματος στα τουριστικά σαλόνια όλου του κόσμου, ο υπουργός Ανάπτυξης «θυμήθηκε» να διατάξει ΕΔΕ και να φορτώσει αυτό το τεράστιο φιάσκο σε μερικούς… υπαλλήλους!

Μετά τον ντόρο που δημιουργήθηκε αφού φανερώθηκε πως η κυβέρνηση σιωπούσε εδώ και μήνες για την τουρκική πρόκληση και αποφάσισε (πολύ) κατόπιν εορτής να αντιδράσει, προφανώς για προεκλογικούς λόγους ο Άδωνις Γεωργιάδης αποφάσισε να βάλει… το μαχαίρι στο κόκκαλο, ενώ κοντεύουμε να φτάσουμε στη μέση του καλοκαιριού και ήδη η τουρκική προπαγάνδα έχει απλωθεί σε κάθε γωνιά της γης!

Το δε υπουργείο Ανάπτυξης σε ανακοίνωσή του ισχυρίζεται πως δεν υπήρξε ουδέποτε ενημέρωση για τη συγκεκριμένη υπόθεση προς την Υπηρεσία ή την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες που υπηρετούσαν στο εθνικό γραφείο σημάτων ή που τελούσαν σε απόσπαση στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) προκειμένου να αναληφθεί η έγκαιρη και ενδεδειγμένη πολιτική, διπλωματική και υπηρεσιακή δράση.

Κατόπιν εντολής λοιπόν του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Και κάπου εδώ καταλαβαίνει κανείς το πόσο υποτιμάται η νοημοσύνη του κόσμου. Η καμπάνια «Turkaegean» είχε αναδειχθεί σε ουκ ολίγα ελληνικά μέσα ενημέρωσης – στην τηλεόραση και στον Τύπο – ως μια προσπάθεια αμφισβήτησης της ελληνικότητας του Αιγαίου. Με λίγα λόγια, το «Turkaegean» ήταν γνωστό στους πάντες! Αυτός που θα έπρεπε να παραιτηθεί είναι ο ίδιος ο υπουργός Ανάπτυξης που για τόσους μήνες «έβγαλε λάδι» την προκλητική καμπάνια της Τουρκίας και τώρα ξαφνικά ζητά ΕΔΕ για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

O πολιτικός που δεν θα έλεγε ποτέ «Βόρεια Μακεδονία», χάρισε την λέξη «Αιγαίο» στις ορέξεις του τουρκικού αναθεωρητισμού!

Ενώ η Τουρκία επιδεικνύει μια ακραία εθνικιστική ρητορική, με τέτοιες τραγελαφικές αντιδράσεις, ο λαός μόνο σιγουριά δεν μπορεί να νοιώθει για την προστασία των εθνικών συμφερόντων του. Το να επιτρέπουμε δια της εμπορικής οδού να κατοχυρώνονται σήματα που εξυπηρετούν το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας», είναι αδιανόητο.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κοροϊδία: Ο Άδωνις Γεωργιάδης διέταξε ΕΔΕ για το «Turkaegean» ενώ το σήμα είχε γίνει «βούκινο» για μήνες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.