ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοροναϊός – έκτακτο: Συναγερμός για ύποπτο κρούσμα στην Πάτρα!

Με έναν άνδρα που είχε ταξιδέψει στην Ιταλία να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Ρίου
Κοροναϊός – έκτακτο: Συναγερμός για ύποπτο κρούσμα στην Πάτρα!

Κοροναϊός: Συναγερμός έχει σημάνει στην Πάτρα για ύποπτο κρούσμα, με έναν άνδρα που είχε ταξιδέψει στην Ιταλία να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Ρίου.

Όπως μετέδωσε ο Alpha στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, ο άνδρας βρίσκεται σε απομόνωση στο νοσοκομείο του Ρίου, καθώς παρουσίασε κάποια κλινικά συμπτώματα όταν επέστρεψε από ταξίδι στην Ιταλία.

Στον ασθενή θα πραγματοποιηθούν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι για κοροναϊό, αλλά και για την απλή γρίπη.

Μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου ο άνδρας θα βρίσκεται σε καραντίνα.

Κοροναϊός: Οι έκτακτες συσκέψεις

Τα επόμενα βήματα που θα ληφθούν για την προστασία της χώρας από την επιδημία κοροναϊό που έχει φθάσει στη γειτονική Ιταλία, καθορίστηκαν σε δυο συσκέψεις σήμερα.

Μετά την πρωινή διυπουργική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, επιτροπή λοιμωξιολόγων συνεδρίασε απόψε στο Υπουργείο Υγείας.

Όπως δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο ο Λοιμωξιολόγος, επιστημονικός εκπρόσωπος του ΕΟΔΥ, Σωτήρης Τσιόδρας, η νόσος εξακολουθεί να παραμένει ήπια, η οποία πάνω από το 85% των περιπτώσεων εκδηλώνετε σαν ένα απλό κρυολόγημα.

Ο κ. Τσιόδρας συνέστησε ψυχραιμία, ενώ δήλωσε ότι τόσο στην πρωινή όσο και στην αποψινή συνάντηση αποφάσισε ότι δεν χρειάζονται νέα μέτρα στις πύλες εισόδου, λόγω των κρουσμάτων στην Ιταλία.

«Απαιτείται αυξημένη ευαισθητοποίηση του κοινού, ώστε να αναζητάει για ιατρική βοήθεια όταν εμφανίζει συμπτώματα και προέρχεται από πληγείσα περιοχή», ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά την επόμενη ημέρα, θα ληφθούν οριζόντια μετρά που αφορούν στη δημόσια υγεία και έχουν να κάνουν με ενίσχυση του τομέα υγείας, προσλήψεις, έκτακτη χρηματοδότηση και επένδυση σε μέτρα ατομικής προστασίας, «αντί σε χαμένο χρόνο σε ελέγχους στις πύλες εισόδου που είναι αναποτελεσματικές».

Όπως εξήγησε, τα μέτρα αυτά δεν προσφέρουν στο screening του πληθυσμού και μάλιστα στο 90% plus των περιπτώσεων στην Ευρώπη και τον κόσμο έως τώρα δεν έχουν ανιχνεύσει τα κρούσματα της νόσου», κατέληξε.

Τα μέτρα για την επόμενη μέρα θα αφορούν τυχόν εκτεταμένη διάδοση της νόσου στη χώρα, κατέληξε ο κ. Τσιόδρας.

 

 

 

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κοροναϊός – έκτακτο: Συναγερμός για ύποπτο κρούσμα στην Πάτρα!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.