ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: 16 κρούσματα σε νεοσύλλεκτους συνοριοφύλακες

Συνολικά 16 κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν στις σχολές αστυφυλάκων Κομοτηνής και Διδυμότειχου. Τα συγκεκριμένα κρούσματα επιβεβαιώνουν τους φόβους που είχαν εκφραστεί έγκαιρα τόσο από το σώμα των συνοριοφυλάκων, όσο και από τους αστυνομικούς στις διάφορες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ, οι οποίοι ζητούσαν προληπτικά και επαναλαμβανόμενα τεστ για τον κορονοϊό, προκειμένου να είναι και οι ίδιοι και οι...
Κορονοϊός: 16 κρούσματα σε νεοσύλλεκτους συνοριοφύλακες

Συνολικά 16 κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν στις σχολές αστυφυλάκων Κομοτηνής και Διδυμότειχου.

Τα συγκεκριμένα κρούσματα επιβεβαιώνουν τους φόβους που είχαν εκφραστεί έγκαιρα τόσο από το σώμα των συνοριοφυλάκων, όσο και από τους αστυνομικούς στις διάφορες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ, οι οποίοι ζητούσαν προληπτικά και επαναλαμβανόμενα τεστ για τον κορονοϊό, προκειμένου να είναι και οι ίδιοι και οι οικογένειες τους ασφαλείς, αλλά και για να μειωθεί ο κίνδυνος διασποράς προς τους πολίτες, προς το κοινό με το οποίο έρχονται σε επαφή καθημερινά.

Ο κ. Χαρέλας προσθέτει ότι: «Κάνουμε επανειλημμένες εκκλήσεις, ώστε να πραγματοποιούνται τεστ. Πρέπει να γνωρίζουμε από την αρχή, ποιοι είναι θετικοί στον κορονοϊό και ποιοι όχι. Γιατί, στο παρελθόν, είχαμε ακόμα και συναδέλφους που έμεναν εσώκλειστοι για ενάμιση μήνα περίπου, ώστε να διασφαλίσουμε πως δεν θα προσβληθούν περισσότεροι από τον ιό. Σε κάθε περίπτωση, οι συνοριοφύλακες είναι το ίδιο ευάλωτοι με το υπόλοιπο αστυνομικό προσωπικό».

Αυτή τη στιγμή, έχουν τεθεί σε καραντίνα και όσοι ήρθαν σε επαφή με τα θετικά κρούσματα, σε ξεχωριστό και ειδικό χώρο μέσα στη σχολή και οι οποίοι θα επαναλάβουν το τεστ σε μια εβδομάδα. Συνολικά, 28 άτομα είχαν εκτεθεί στον κορονοϊό, 14 στη σχολή της Κομοτηνής και οι υπόλοιποι 14 στη σχολή στο Διδυμότειχο.

«Όπως υπάρχουν κρούσματα μέσα στην κοινωνία, έτσι υπάρχουν και στο εσωτερικό της αστυνομίας. Προσπαθούμε να διαφυλάξουμε ότι η εκπαίδευση των σπουδαστών θα γίνεται με τον καλύτερο τρόπο, χωρίς να μας απασχολεί διαρκώς ο κορονοϊός. Βάσει αυτής της αρχής, με εντολή του αρχηγείου, εφαρμόσαμε τα συγκεκριμένα μέτρα περιορισμού εντός των σχολών».

Καταλήγοντας ο κ. Χαρέλας σημειώνει ότι: «Επικρατεί ανησυχία, ιδιαίτερα μετά το καλοκαίρι που είχαμε τα κρούσματα μέσα στις σχολές και δεν ξέραμε πως να λειτουργήσουμε. Με εντολή του αρχηγού της αστυνομίας, πραγματοποιήθηκαν τα συγκεκριμένα τεστ στη νέα σειρά συνοριοφυλάκων, που θα ξεκινούσαν την εκπαίδευσή τους, από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ».

Ο κ. Χαρέλας σε προσωπική του ανάρτηση στο Facebook, μεταξύ άλλων επισημαίνει: «Γιατί να κινδυνολογούμε και να προκαλούμε τεράστια ανησυχία σε οικογένειες που σε τέτοιες ιδιαίτερες συνθήκες, τα παιδιά τους έχουν εισέλθει στις Σχολές τις ΕΛ.ΑΣ;»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Champions League: Έβαλε «φωτιά» η Λειψία, ανατροπάρα Σεβίλλη, εύκολα Τσέλσι, Γιουβέντους και Ντόρτμουντ (vids)

Αμερικανικές εκλογές: Όλες οι ειδήσεις

Αμερικανικές εκλογές: Όλες οι ειδήσεις

Ελληνοτουρκικά: Όλες οι ειδήσεις

Covid-19 & περιοριστικά μέτρα: Όλες οι ειδήσεις

Όλες οι ειδήσεις σήμερα από το Sportime

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: 16 κρούσματα σε νεοσύλλεκτους συνοριοφύλακες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.