ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: 5 νεκροί μέσα σε λίγες ώρες – 598 συνολικά

Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων από Κορονοϊό στην Ελλάδα, καθώς καταγράφηκαν ακόμα πέντε θάνατοι ασθενών το τελευταίο 24ωρο όπως αναφέρουν οι ειδικοί. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, σήμερα 28 Οκτωβρίου, έχουν ήδη καταλήξει πέντε συμπολίτες μας, οι οποίοι έχασαν τη μάχη με τον κορονοϊό, με τα θύματα από τον ιό στην Ελλάδα να φτάνουν τα 598...
Κορονοϊός: 5 νεκροί μέσα σε λίγες ώρες – 598 συνολικά

Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων από Κορονοϊό στην Ελλάδα, καθώς καταγράφηκαν ακόμα πέντε θάνατοι ασθενών το τελευταίο 24ωρο όπως αναφέρουν οι ειδικοί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, σήμερα 28 Οκτωβρίου, έχουν ήδη καταλήξει πέντε συμπολίτες μας, οι οποίοι έχασαν τη μάχη με τον κορονοϊό, με τα θύματα από τον ιό στην Ελλάδα να φτάνουν τα 598 όπως τουλάχιστον ισχυρίζονται οι ιατροί που συνεργάζονται με την κυβέρνηση.

Ειδικότερα κατέληξαν:

– ένας 69χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας από τις 14 Οκτωβρίου

– ένας 58χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν από τις 28 Σεπτεμβρίου στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού

– ένας 59χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ

– μία 75χρονος, η οποία νοσηλευόταν επίσης στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ

– μία 95χρονη, ο οποίος νοσηλευόταν σε απλή κλίνη του ΑΧΕΠΑ.

Όλοι τους έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα.

Εχθές Τρίτη 27 Οκτωβρίου ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε αριθμό ρεκόρ 1.259 νέων κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα με εστίες υπερμετάδοσης να είναι η Αττική και η Θεσσαλονίκη, ενώ ιδιαίτερη ανησυχία υπάρχει για Ροδόπη, Σέρρες και Λάρισα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καιρός: Σκοτείνιασε η Αθήνα – Η κακοκαιρία «Κίρκη» κάνει… παρέλαση

Συγκεκριμένα, στο Λεκανοπέδιο εντοπίστηκαν 295 μολύνσεις, ενώ η Ελλάδα σημείωσε σήμερα ρεκόρ κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας με 1.259 νέα περιστατικά.

Εξίσου ανησυχητική είναι η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη με 291 κρούσματα, στη Ροδόπη με 75, στις Σέρρες με 55 και στη Λάρισα με 47, όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, στην οποία μετά από πολύ καιρό επανεμφανίστηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χτες 1.259 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 112 συνδέονται με γνωστές συρροές και 62 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 32.752, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες.

3.950 (12.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 12.381 (37.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

102 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 33 (32.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 96.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 277 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: 5 νεκροί μέσα σε λίγες ώρες – 598 συνολικά», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.