ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Αδικαιολόγητες λόγω κρούσματος στην τάξη οι απουσίες

Ο Κορονοϊός δυσκολεύει την καθημερινότητα των μαθητών στα σχολεία. Απουσία σε όποιον λείπει αδικαιολογήτως, επειδή βρέθηκε κρούσμα στη σχολική αίθουσα.
Κορονοϊός: Αδικαιολόγητες λόγω κρούσματος στην τάξη οι απουσίες

Νέα δεδομένα φέρνει ο Κορονοϊός στις σχολικές τάξεις και τους μαθητές. Οι απουσίες θα είναι αδικαιολόγητες, εάν βρεθεί κρούσμα!

Μόνο με εμβόλιο στις τάξεις ή με πιστοποιητικό νόσησης. Διαφορετικά, υποχρεωτικά διενέργεια εργαστηριακού τεστ 2 φορές την εβδομάδα για καθηγητές και self test για μαθητές.

Κορονοϊός: Η Νίκη Κεραμέως μίλησε για υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν κατά το άνοιγμα των σχολείων στις 13 Σεπτεμβρίου. Απουσία σε όποιον απουσιάζει αδικαιολογήτως, επειδή βρέθηκε κρούσμα στη σχολική αίθουσα.

Η υπουργός Παιδείας τόνισε πως για να εισέλθει κάποιος σε σχολικές μονάδες θα πρέπει είτε να είναι εμβολιασμένος, είτε να έχει πιστοποιητικό νόσησης. Διαφορετικά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, προβλέπουν τη διενέργεια εργαστηριακού τεστ 2 φορές την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους καθηγητές ενώ για τους ανεμβολίαστους μαθητές η διενέργεια 2 δωρεάν self test.

Κορονοϊός: Αδικαιολόγητες οι απουσίες μαθητών λόγω κρούσματος

Αγωνία φυσικά και για τους γονείς των μαθητών, που στέλνουν τα παιδία τους στα σχολεία. Αδικαιολόγητες θα είναι οι απουσίες μαθητών λόγω κρούσματος, σύμφωνα με την Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός επισήμανε πως σε περίπτωση κρούσματος οι επαφές με το κρούσμα δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιούνται εργαστηριακοί έλεγχοι.

« Όλα τα ανεμβολίαστα παιδιά της τάξης κάνουν rapid test δωρεάν από το κράτος και τα παιδιά που κάθονταν κοντά στο κρούσμα θα κάνουν επιπλέον self test.

Οι εμβολιασμένοι μαθητές θα χρειαστεί να κάνουν μόνο 2 self test. Ενώ όλα τα παιδιά μετά τον έλεγχο θα προσέρχονται κανονικά στην τάξη», τόνισε μεταξύ άλλων.

«Δεν δικαιολογείται απουσία μαθητή επειδή ο γονιός του φοβάται να το στείλει για μάθημα λόγω κρούσματος στην τάξη», τόνισε αναφορικά με τις απουσίες.

«Πλέον δεν πάμε σε οριζόντιο κλείσιμο γιατί έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Όταν κλείναμε τμήματα το κάναμε γιατί θέλαμε να προστατεύσουμε την οικογένεια του μαθητή από διασπορά του ιού. Αλλά αυτή την στιγμή οι περισσότεροι εξ αυτών είναι εμβολιασμένοι. Και αν δεν είναι έχουν τη δυνατότητα να το πράξουν άμεσα δωρεάν», ανέφερε σχετικά με τη λειτουργεία ενός τμήματος.

Τα πανεπιστήμια θα λειτουργούν μόνο δια ζώσης. Στις αίθουσες θα έχουν δικαίωμα εισόδου μόνο οι πλήρως εμβολιασμένοι και όσοι έχουν πιστοποιητικό νόσησης. Για όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο θα υποχρεούνται σε διενέργεια rapid test με τα δικά τους έξοδα!

Διαβάστε ακόμη: 

Mad Clip: Τι γράφει πάνω το στεφάνι που έστειλε η Αρετή

Μάρκος Σεφερλής: Επιστρέφει στον ΑΝΤ1

Πανιώνιος: Απομακρύνεται η Super League 2, «ναυάγιο» με Τσακουμάκο

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Αδικαιολόγητες λόγω κρούσματος στην τάξη οι απουσίες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.