ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Αποζημίωση 800€ σε εργαζόμενους κι επιχειρήσεις! (vid)

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανακοίνωσε ενίσχυση δύο δισεκατομμυρίων σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις για να αντιμετωπίσει τρεις από τις πιο επείγουσες επιπτώσεις από την εξάρση, που παρουσιάζει ο κορονοϊός. Αυτή την ώρα το οικονομικό επιτελείο εξειδικεύει τις χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού. Η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομικός, Χρήστος Σταϊκούρας, αποφάσισε να βοηθήσει τους εργαζομένους με το...
Κορονοϊός: Αποζημίωση 800€ σε εργαζόμενους κι επιχειρήσεις! (vid)

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανακοίνωσε ενίσχυση δύο δισεκατομμυρίων σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις για να αντιμετωπίσει τρεις από τις πιο επείγουσες επιπτώσεις από την εξάρση, που παρουσιάζει ο κορονοϊός.

Αυτή την ώρα το οικονομικό επιτελείο εξειδικεύει τις χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού.

Η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομικός, Χρήστος Σταϊκούρας, αποφάσισε να βοηθήσει τους εργαζομένους με το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ στις αρχές Απριλίου.

Αυτό μάλιστα αφορά και τους ελεύθερους επαγγελματίες που εργάζονται σε τομείς που επηρεάζονται από την πανδημία.

Όπως ξεκαθάρισε πως για να επωφεληθούν από τα μέτρα στήριξης οι επιχειρήσεις, θα πρέπει να μην κάνουν απολύσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορονοϊός: Με τρία καρότσια στο σούπερ μάρκετ ο Παπαδημούλης (vids)

Δείτε αναλυτικά:

Αναστολές φόρων και εισφορών επιχειρήσεις, όλες που ανήκουν στους κλάδους που πλήττονται από την εξάπλωση του κορωνοϊού, είτε μένουν ανοιχτές, είτε κλείνουν με κρατική εντολή ή δική τους απόφαση. Η περίοδος αφορά τον Μάρτιο και αν απαιτηθεί θα δοθεί παράταση

Αναστέλλονται για 4 μήνες οι κάτωθι πληρωμές: Καταβολή οφειλών ΦΠΑ, Καταβολή οφειλών ΔΟΥ, Καταβολή δόσεων ρυθμίσεων βεβαιωμένων οφειλών.

Προϋπόθεση να μην υπάρξουν απολύσεις στις επιχειρήσεις.

Χρηματοδότηση επιχειρήσεων υπό τη μορφή επιστρεπτέας προκαταβολής για όλες τις επιχειρήσεις που πλήττονται δραστικά ύψους 1 δισ. ευρώ με βάση τη μείωση τζίρου και το μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος.

Αποζημίωση 800 ευρώ για κάθε εργαζόμενο που κλείνει η επιχείρησή του με κρατική εντολή. Η αποζημίωση θα καταβληθεί στις αρχές Απριλίου.

Επιπλέον ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων μέσα ΕΣΠΑ, ΕΚΤ και Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Μειώνεται στο 6% ο ΦΠΑ σε προϊόντα από το 24% σε μάσκες, γάντια, αντισηπτικά, μαντηλάκια και άλλα παρασκευάσματα για την ατομική υγιεινή.

Ρυθμίσεις επίσης για τα ενοίκια των επιχειρήσεων ανακοίνωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας. Για τους ιδιοκτήτες των ακινήτων προβλέπεται η αναστολή των πληρωμών των φορολογικών τους υποχρεώσεων για 4 μήνες.

Παράταση της εκτιμητικής άσκησης για τις αντικειμενικές αξίες. Ο ΕΝΦΙΑ του 2020 στο παλαιό καθεστώς.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Ανάπτυξης Α. Γεωργιάδης τόνισε ότι τα μέτρα ισχύουν εφόσον διατηρούνται οι θέσεις εργασίας. Όσοι κάνουν απολύσεις θα μείνουν έξω από τα μέτρα είπε χαρακτηριστικά. Ανακοίνωσε επιδότηση επιτοκίου για 3 μήνες για τους κλάδους οικονομίας που πλήττονται άμεσα από τον ιό.

Δείτε live τις δηλώσεις των υπουργών Οικονομικών, Εργασίας και Ανάπτυξης κ.κ. Σταϊκούρα, Βρούτση και Γεωργιάδη:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Αποζημίωση 800€ σε εργαζόμενους κι επιχειρήσεις! (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μαρία Καλτσίδη

Η Μαρία Καλτσίδη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 8/8/1997. Από παιδί ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Έφτασε μέχρι την Εθνική Νέων Γυναικών και μέχρι σήμερα αγωνίζεται στην Α' Εθνική. Είναι τελειόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ και πριν το Sportime εργάστηκε στην εφημερίδα FORZA.