ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Ειδικά μέτρα ανάγκασε την κυβέρνηση να λάβει ο κορονοϊός, προκειμένου να μειώσει την εξάπλωση του όλο και περισσότερο. Το πρώτο βήμα ήταν να κλείσουν όλα τα σχολεία στην Ελλάδα, ενώ ακολούθησαν και τα φροντιστήρια της χώρας αλλά και τα πανεπιστήμια. Ένα από τα θέματα μάλιστα που απασχολούσε τους γονείς, είναι το που θα μπορούν να...
Κορονοϊός: Αυτά είναι τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Ειδικά μέτρα ανάγκασε την κυβέρνηση να λάβει ο κορονοϊός, προκειμένου να μειώσει την εξάπλωση του όλο και περισσότερο.

Το πρώτο βήμα ήταν να κλείσουν όλα τα σχολεία στην Ελλάδα, ενώ ακολούθησαν και τα φροντιστήρια της χώρας αλλά και τα πανεπιστήμια.

Ένα από τα θέματα μάλιστα που απασχολούσε τους γονείς, είναι το που θα μπορούν να αφήνουν τα παιδιά τους, προκειμένου να δουλέψουν.

Όπως ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας, θα δίνονται άδειες ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους γονείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορονοϊός: Σε καραντίνα γιατροί και νοσηλευτές σε Κοζάνη και Καστοριά!

Αναλυτικά:

*Σε περίπτωση που η άδεια ειδικού σκοπού αφορά εργαζόμενο του δημοσίου τομέα το κράτος θα καλύψει το σύνολο των αποδοχών του.

*Για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα το κράτος θα καλύψει από τον τακτικό προϋπολογισμό το 1/3 των αποδοχών του αλλά αυτό είναι δυναμικό και μπορεί να αλλάξει.

*Εάν λάβει ο ένας γονέας άδεια ειδικού σκοπού, ο άλλος δεν δικαιούται

*Εάν ο ένας γονέας δεν εργάζεται, ο άλλος δεν δικαιούται άδεια ειδικού σκοπού με την εξαίρεση ασθενών από κορονοϊό ή άτομα με αναπηρία.

*Για τους εργαζόμενους του δημοσίου τομέα δημιουργείται η δυνατότητα με ευέλικτο ωράριο εργασίας όπου αυτό είναι εφικτό.

*Για τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα δύναται η επιχείρηση να προσφέρει ευέλικτο ωράριο απασχόλησης ή εργασία εξ αποστάσεως.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Αυτά είναι τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.