ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα νέα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση – Ανατροπή στα όσα ξέραμε!

Ο κορονοϊός συνεχίζει να γεμίζει με κρούσματα τον πληθυσμό, με την κυβέρνηση ήδη να σκέφτεται τα επόμενα μέτρα που θα λάβει.
Κορονοϊός: Αυτά είναι τα νέα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση – Ανατροπή στα όσα ξέραμε!

Το καλοκαίρι φτάνει σιγά-σιγά προς το τέλος του και ο κορονοϊός θα γίνεται ξανά απειλητικός, όσο ειδικά πέφτει η θερμοκρασία.

Ήδη τα κρούσματα είναι αρκετά καθημερινά και η κυβέρνηση κάνει τις πρώτες σκέψεις της, για τα μέτρα που θα έχουμε από το φθινόπωρο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές εσωτερικά της κυβέρνησης, δε θα έχουμε τα ίδια που είχαμε και τους δύο προηγούμενους χειμώνες.

Ο σχεδιασμός αναφέρει ότι πρόκειται να υπάρχουν ισχυρές συστάσεις για χρήση μάσκες σε εσωτερικούς χώρους, ενώ αναμένεται να έχουμε πιο έντονους ελέγχους, εκεί που η μάσκα συνεχίζει να είναι υποχρεωτική, όπως για παράδειγμα στα ΜΜΜ.

Η ισχυρή σύσταση μάσκας έχει να κάνει κυρίως με τον ευάλωτο πληθυσμό, για τον οποίο ο κίνδυνος είναι αρκετά μεγαλύτερος και πρέπει να λαμβάνει μέτρα προστασίας.

Από κει και πέρα δεν υπάρχει σκέψη για υποχρεωτικότητα ακόμα και σε χώρους που υπάρχει έντονος συνωστισμός, όπως τα γήπεδα και τα θέατρα.

Κορονοϊός: Εκεί ποντάρει η κυβέρνηση!

Ο στόχος της κυβέρνησης είναι πλέον ξεκάθαρος, αφού ποντάρει πολλά στα εμβόλια κατά του κορονοϊού, ενώ για ακόμα μία φορά ο Θάνος Πλεύρης ζήτησε από τον πληθυσμό να εμβολιαστεί.

Μάλιστα ο Υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι ο εμβολιασμός δεν προστατεύει τόσο από τη μόλυνση, αλλά από τη βαριά νόσηση και τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει αυτή, ειδικά στις ευάλωτες ομάδες.

Τόνισε παράλληλα ότι όσοι πολίτες είναι άνω των 60 και δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να το κάνουν άμεσα για να προστατευτούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ίδιες κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι τα εμβόλια της Moderna και της Pfizer βρίσκονται στο τελικό στάδιο, προκειμένου να είναι ακόμα πιο ισχυρά για τυχόν μεταλλάξεις.

https://youtu.be/ahqNc3TNHUo

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Αυτά είναι τα νέα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση – Ανατροπή στα όσα ξέραμε!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.