ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Αυτές είναι οι κρίσιμες ημερομηνίες για lockdown

Ο κορονοϊός παραμένει ένα άλυτο πρόβλημα και οι επόμενες ημέρες είναι κρίσιμες για ένα νέο lockdown.
Κορονοϊός: Αυτές είναι οι κρίσιμες ημερομηνίες για lockdown

Κορονοϊός: Τα κρούσματα στην Ελλάδα σπάνε κάθε ρεκόρ και πλέον είναι φανερό πως όσο και να διαψεύδει η Κυβέρνηση πως θα πάει στην επιλογή του lockdown πολλοί είναι αυτοί που το προαναγγέλουν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Νίκος Τζανάκης που ούτε λίγο ούτε πολύ αποκάλυψε πως σε περίπτωση που δεν στεφθούν με επιτυχία τα νέα μέτρα που έχουν πάρει οι Κυβερνώντες από την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου, δεν μπορεί να αποκλειστεί ένα lockodown.

Μάλιστα, στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Νίκου Καπραβέλου που είπε πως τα εμβόλια δεν ήταν τόσο αποτελεσματικά και έκανε ξεκάθαρο ότι προαλείφεται οριζόντιο lockdown.

Οι ημερομηνίες μάλιστα κατά τις οποίες θα αποφασιστεί το τι μέλλει γενέσθαι, είναι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου, καθώς η Κυβέρνηση περιμένει να δει αν την πρώτη εβδομάδα του επόμενου μήνα θα υπάρξει ύφεση στον αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα.

Αν όμως δεν συμβεί αυτό, τότε στις 13 με 15 Δεκεμβρίου θα υπάρξει νέα συνάντηση της επιτροπής των ειδικών με τους κυβερνώντες προκειμένου να ληφθούν για ακόμη μια φορά νέα μέτρα τα οποία και θα ανακοινωθούν άμεσα.

Δηλώσεις αναφορικά με την πανδημία και ένα ενδεχόμενο lockdown έκανε και ο πνευμονολόγος Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, που είπε πως η μόνη λογική θα είναι να κάνουμε lockdown ανά μήνα, ώστε να εμβολιαστούν όλοι.

Με αυτόν τον τρόπο μένει να φανεί αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφασίσει να ασκήσει νέα ασφυκτική πίεση σε όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, μια ιδέα που έχει πέσει ήδη στο τραπέζι, όμως δεν έχει γίνει πράξη καθώς οι αντιδράσεις είναι πολλές και μεγάλες στο ενδεχόμενο νέων μέτρων διαχωρισμού.

Ακόμη η κυβέρνηση χωρίς να ξεκαθαρίζει τι μέτρα προτίθεται να πάρει, αφήνει στα Media να πλανάται ο φόβος του lockdown, της επιστροφής της μάσκας παντού και των rapid test στα super markets πράγμα που θα εξαθλιώσει οικονομικά ακόμη περισσότερο τους πολίτες.

Από την άλλη οι καταγγελίες για τις καταστάσεις που επικρατούν στις ΜΕΘ δεν είναι μόνο απογοητευτικές…αλλά εγκληματικές με το νέο κύμα της πανδημίας να έχει σκάσει ξανά στα χέρια μας.

https://youtu.be/qirlyBhIcXw

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Αυτές είναι οι κρίσιμες ημερομηνίες για lockdown», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.