ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Αυτό είναι το κόλπο με το sms για να ξεγελάσουν το lockdown

Αυστηρότερο έχει γίνει το lockdown στην Αττική από την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου και όπως φαίνεται θα διαρκέσει για πολλές μέρες ακόμα.
Κορονοϊός: Αυτό είναι το κόλπο με το sms για να ξεγελάσουν το lockdown

Αυστηρότερο έχει γίνει το lockdown στην Αττική από την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου και όπως φαίνεται θα διαρκέσει για πολλές μέρες ακόμα.

Αυστηρό παραμένει το Lockdown και το πλαίσιο των μετακινήσεων μέσα στην Αττική που αφορά το Lockdown, ενώ υπήρξε σκέψη ώστε ο κωδικός μετακίνησης 6 με SMS στο 13033 να αφορά μόνο σε άσκηση κοντά στην οικία.

Για παράδειγμα, κάποιος που διαμένει στο κέντρο της Αθήνας να μην μπορεί να μετακινηθεί με τον κωδικό 6 στο 13033 στο Καβούρι.

Ή κάποιος που διαμένει στον Πειραιά να μην μπορεί να πάει με τον συγκεκριμένο κωδικό στην Πάρνηθα ή στην Ακρόπολη.

Θυμίζουμε ότι πριν από λίγους μήνες ο κωδικός 6 στο 13033 ήταν σχεδόν «απαγορευτικός» για μετακίνηση εκτός δήμου.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι στέλνοντας το συγκεκριμένο SMS να μην μπορούν να φύγουν από το κέντρο και να πάνε στα βόρεια ή στα νότια του νομού που υπάρχει περισσότερος χώρος για άθληση.

Ωστόσο αυτό δεν ισχύει τώρα. Έτσι πολίτες στέλνουν των κωδικό 6 στο 13033 αλλάζοντας δήμους με πρόσχημα την άθληση που ποτέ όμως δεν κάνουν αλλά για να μετακινηθούν σε φιλικά σπίτια ιδίως το Σαββατοκύριακο.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς έχει τονίσει πως γίνεται απλώς σύσταση για μετακίνηση κοντά στον τόπο κατοικίας και όχι απαγόρευση.

Συνεπώς, σε περίπτωση ελέγχου, οι αστυνομικοί δεν έχουν δικαίωμα να γράψουν πρόστιμο στους πολίτες που έχουν ακολουθήσει την τυπική διαδικασία.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Αυτό είναι το κόλπο με το sms για να ξεγελάσουν το lockdown», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.