ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Αυτό το SMS θα δέχεστε για να κλείσετε ραντεβού για το εμβόλιο

Οδηγίες για το πώς οι πολίτες θα κλείνουν ραντεβού για το εμβόλιο κορονοϊού έδωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γρηγόρης Ζαριφόπουλος.
Κορονοϊός: Αυτό το SMS θα δέχεστε για να κλείσετε ραντεβού για το εμβόλιο

Κορονοϊός: Σε λίγο καιρό το εμβόλιο για τον COVID-19 θα είναι διαθέσιμο και στην Ελλάδα και πλέον  οι Έλληνες πολίτες θα πρέπει να πληροφορηθούν την διαδικασία που θα ακολουθήσουν για να εμβολιαστούν.

Στο πλαίσιο αυτό ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γρηγόρης Ζαριφόπουλος έδωσε οδηγίες για το πώς οι πολίτες θα κλείνουν ραντεβού για το εμβόλιο κορονοϊού. «Ο βασικός τρόπος που θα ενημερώνεται ο κόσμος θα είναι ψηφιακός. Καλώ όλους τους συμπολίτες μας να ενεργοποιήσουν την υπηρεσία της άυλης συνταγογράφησης», τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα όπως σημείωσε οι 850.000 πολίτες που έχουν ήδη ενεργοποιήσει την άυλη συνταγογράφηση, θα δεχτούν ένα SMS στο κινητό τους ή ένα email όταν ξεκινήσει ο εμβολιασμός με προκαθορισμένο ραντεβού. Στη συνέχεια θα μπορούν να απαντούν (χωρίς χρέωση) με τους αριθμούς 1: Αποδέχομαι και 2: Δεν αποδέχομαι.

«Στην πρώτη περίπτωση θα πηγαίνει στο ραντεβού την ημέρα και την ώρα στο κέντρο εμβολιασμού και στη δεύτερη ψάχνουμε τον τρόπο αν θέλει -γιατί είναι εθελοντικός ο εμβολιασμός- με ποιο τρόπο θα ζητά νέο ραντεβού, προκειμένου να κάνει το εμβόλιο», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Ζαριφόπουλο, οι μεγαλύτεροι θα δεχτούν πρώτα το σχετικό μήνυμα, καθώς υπάρχουν στοιχεία που έχουν να κάνουν με την ηλικία του πολίτη.

Παρόμοιος θα είναι και ο τρόπος μέσα από την ιστοσελίδα gov.gr, όπου θα υπάρχει η πλατφόρμα emvolio.gov.gr, ώστε να κλείνουν οι πολίτες ψηφιακά το ραντεβού τους. Ωστόσο σημείωσε πως «θα υπάρξουν και μη ψηφιακά μέσα, γιατί δεν έχουν όλοι οι συμπολίτες μας τις σχετικές ψηφιακές δεξιότητες αλλά δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα μέσα από ένα τηλεφωνικό κέντρο».

Σε ερώτηση για το πόσο θα μείνει στην ζωή μας το 13033, ο κ. Ζαριφόπουλος απάντησε: «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι μέχρι τον μαζικό εμβολιασμό θα βγούμε επιτέλους από αυτή την πρωτόγνωρη περιπέτεια και δεν θα χρειαστεί να βάλουμε περιορισμούς στις μετακινήσεις των πολιτών, θα ανακόψουμε τη διασπορά του ιού και θα προχωρήσουμε στη ζωή μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όταν ο Άρης «λύγιζε» την αήττητη Περούτζια του Πάολο Ρόσι (vid+pics)

Πέτσας: «Βέβαιο ότι δεν θα πάμε σε άνοιγμα»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Αυτό το SMS θα δέχεστε για να κλείσετε ραντεβού για το εμβόλιο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.