Κορονοϊός: Αύξηση του ιικού φορτίου σε πέντε περιοχές - Που σημειώνεται πτώση

Κορονοϊός: Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ σημειώνεται αύξηση του ιικού φορτίου σε πέντε περιοχές. Μειώθηκε σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Κορονοϊός: Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ σημειώνεται αύξηση του ιικού φορτίου σε πέντε περιοχές. Μειώθηκε σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Κορονοϊός: Αυξήθηκε το ιικό φορτίο από τις 24 έως τις 30 Μαΐου, συγκριτικά με τη προηγούμενη εβδομάδα, σε πέντε περιοχές της χώρας μας. Μεγάλη αύξηση στο μέσο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων καταγράφτηκε στην Πάτρα (+50%) και στα Χανιά (+78%). Οριακή ήταν η αύξηση στο Ρέθυμνο (+12%) και στα Ιωάννινα (+22%), σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Στην Αλεξανδρούπολη η αύξηση ήταν πολύ μικρή (5%), στα όρια της εργαστηριακής αβεβαιότητας. Το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ θεωρεί ότι το ιικό φορτίο παρέμεινε σταθερό.

Αντίθετα, στις επτά από τις 12 περιοχές παρατηρήθηκαν πτωτικές ή σταθεροποιητικές τάσεις στο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα. Οι καθαρά πτωτικές μεταβολές κυμάνθηκαν από -74% στην Ξάνθη έως -45% στο Ηράκλειο, ενώ οριακές κρίνονται οι μειώσεις που παρατηρήθηκαν στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στην Περιφέρεια Αττικής (-26%) και στη Θεσσαλονίκη (-21%).

Στον Άγιο Νικόλαο δεν ήταν δυνατή η δειγματοληψία και επομένως δεν υπάρχουν αποτελέσματα για την εβδομάδα από τις 24 έως τις 30 Μαΐου.

Τα αποτελέσματα ανά περιοχή την τελευταία εβδομάδα, 24-30/5/21  :

Περιφέρεια Αττικής: Στην Περιφέρεια Αττικής, καταγράφηκε στατιστικά μη σημαντική μείωση (-26%) του εβδομαδιαίου μέσου όρου στο ιικό φορτίο των λυμάτων. Για τρίτη εβδομάδα, το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής εμφανίζει μια σταθεροποίηση του μέσου όρου αυτού με τάση ύφεσης, ειδικά τις τελευταίες ημέρες της εβδομάδας, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα,17-23/5/21. Το ιικό φορτίο παραμένει σε σχετικά υψηλά επίπεδα.

Θεσσαλονίκη: Στη Θεσσαλονίκη παρατηρήθηκε μείωση (-21%) στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 17-23/5/21. Η πτωτική τάση που σημειώθηκε την εβδομάδα 17-23/5/21 συνεχίστηκε και την τελευταία εβδομάδα, ωστόσο με μειούμενο ρυθμό και περισσότερες διακυμάνσεις. Η χαμηλότερη τιμή του ιικού φορτίου καταγράφηκε την Κυριακή30/5/21.

Λάρισα: Παρατηρήθηκε σημαντική μείωση (-51% ) του ιικού φορτίου των αστικών λυμάτων της Λάρισας σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Βόλος: Παρατηρήθηκε σημαντική μείωση (-73%) του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα του Βόλου σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Ηράκλειο: Συνεχίσθηκε η μείωση (-45%) στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων της πόλης του Ηρακλείου, σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα. Οι απόλυτες τιμές του ιικού φορτίου παραμένουν χαμηλές.

Χανιά: Καταγράφηκε αύξηση στο μέσο όρο του ιικού φορτίου των αστικών λυμάτων της πόλης των Χανίων (+78%). Η αύξηση αυτή, που ακολουθεί τη συνολικά πτωτική τάση του τελευταίου μήνα, μένει να επιβεβαιωθεί την τρέχουσα εβδομάδα. Επισημαίνεται ότι, παρά την αύξηση που παρατηρήθηκε, οι απόλυτες τιμές του ιικού φορτίου παραμένουν χαμηλές.

Ρέθυμνο: Παρατηρήθηκε οριακή αύξηση (+12%) στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων της πόληςτου Ρεθύμνου, σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα. Οι απόλυτες τιμές του ιικού φορτίου παραμένουν χαμηλές.

Πάτρα: Παρατηρήθηκε αύξηση (+50%) στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Επισημαίνεται ότι, παρά την αύξηση της τελευταίας εβδομάδας, το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων τον τελευταίο μήνα εμφανίζει σταθεροποιητικές τάσεις.

Ξάνθη: Παρατηρήθηκε σημαντική μείωση (-74%) του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα της Ξάνθης σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Αλεξανδρούπολη: Το ιικό φορτίο στα αστικά λύματα της Αλεξανδρούπολης παρέμεινε χαμηλό και ουσιαστικά αμετάβλητο (+5%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Ιωάννινα: Παρατηρήθηκε οριακή αύξηση (+22%) στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 17-23/5/21.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τζόκερ 1/6: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

Κορονοϊός: Σπάει το «φράγμα» των 6 εκατ. εμβολιασμών

Survivor spoiler 1/6: ΟΡΙΣΤΙΚΟ! Live μετάδοση! Αυτή η ομάδα κερδίζει την δεύτερη ασυλία!