Κορονοϊός: Αλλαγές σε μάσκες και επιβαίνοντες σε Ταξί και ΙΧ

Δεν είναι όμως μόνο ο ένας έξτρα επιβάτης στα Ταξί, όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή καθώς η απόφαση που εκδόθηκε το Σάββατο περιλαμβάνει

Ο αριθμός επιβαινόντων σε αυτοκίνητα και ταξί αλλάζει από σήμερα μετά τη νέα απόφαση της κυβέρνησης.

Δεν είναι όμως μόνο ο ένας έξτρα επιβάτης στα Ταξί, όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή καθώς η απόφαση που εκδόθηκε το Σάββατο περιλάμβανε και αλλαγές στα αυτοκίνητα – ΙΧ. Όσον αφορά στα ταξί, επιτρέπονται πλέον 2 επιβαίνοντες, πλην του οδηγού.

Όμως δεν είναι μόνο τα Ταξί. Αλλάζει το όριο και στα ΙΧ αυτοκίνητα όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ, καθώς επιτρέπονται πλέον 2 επιβάτες και οδηγός. Μέχρι τώρα ήταν ένας επιβάτης.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τι ισχύει με τις μάσκες στα αυτοκίνητα μετά τις αλλαγές στους επιβαίνοντες. Στην ουσία, με την νέα απόφαση δεν αλλάζει κάτι ουσιαστικό όσον αφορά τις μάσκες, οπότε ισχύει ότι ίσχυε μέχρι τώρα.

Κορονοϊός: Πότε η μάσκα στο αυτοκίνητο είναι υποχρεωτική

Η χρήση της μάσκας προσώπου μέσα στο αυτοκίνητο είναι υποχρεωτική όταν σ’ αυτό επιβαίνουν άτομα που η σχέση τους δεν είναι 1ου βαθμού. Δηλαδή ζευγάρι με παιδιά κλπ. Σημειώστε πως ο Παππούς και η Γιαγιά δεν είναι συγγενείς πρώτου βαθμού…

Πότε η μάσκα στο αυτοκίνητο δεν είναι υποχρεωτική

Επιτρέπετε να μην φοράμε μάσκα στο αυτοκίνητο όταν: Οι επιβάτες είναι μέλη της ίδιας οικογένειας (π.χ. γονείς μόνοι ή γονείς με τέκνα).
Όταν ο οδηγός είναι ο μόνος επιβάτης του αυτοκινήτου.

Σχετικά με τους βαθμούς συγγένειας ο νόμος ορίζει τα εξής:

Α’ βαθμού:
γονείς, παιδιά, ο σύζυγος, η σύζυγος, πεθερός, πεθερά

Β’ βαθμού:
παππούδες, γιαγιάδες, εγγόνια, γαμπρός, νύφη, κουνιάδος, κουνιάδα (γυναικάδελφοι), αδέρφια

Γ’ βαθμού:
προ-παππούδες, προ-γιαγιάδες, δισέγγονα, ανίψια, θείοι, θείες

Πηγή: dikaiologitika.gr