ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Αναμένεται να παραταθούν οι άδειες ειδικού σκοπού

Κορονοϊός: Έως τις 24 Απριλίου αναμένεται να παραταθούν οι άδειες ειδικού σκοπού με γνώμονα τη στήριξη των εργαζόμενων γονέων και την προστασία των υγειονομικά ευπαθών ομάδων. Η κυβέρνηση προσανατολίζεται προς την παράταση του συγκεκριμένου μέτρου, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές από το υπουργείο Εργασίας. Ήδη προωθείται η σχετική εγκύκλιος, η οποία προβλέπει την παράταση των...
Κορονοϊός: Αναμένεται να παραταθούν οι άδειες ειδικού σκοπού

Κορονοϊός: Έως τις 24 Απριλίου αναμένεται να παραταθούν οι άδειες ειδικού σκοπού με γνώμονα τη στήριξη των εργαζόμενων γονέων και την προστασία των υγειονομικά ευπαθών ομάδων.

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται προς την παράταση του συγκεκριμένου μέτρου, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές από το υπουργείο Εργασίας. Ήδη προωθείται η σχετική εγκύκλιος, η οποία προβλέπει την παράταση των αδειών βλέποντας πως ο κορονοϊός δεν έχει περιοριστεί ακόμα στον επιθυμητό βαθμό.

Υπενθυμίζεται πως το αρχικό μέτρο είχε θεσπιστεί στις 11 Μαρτίου, όταν δηλαδή πάρθηκε η απόφαση να κλείσουν τα σχολεία, και ίσχυε έως τις 10 Απριλίου. Η παράταση θα περιλαμβάνει άλλες 14 μέρες.

Η λήψη της άδειας ειδικού σκοπού συνιστά δικαίωμα του εργαζόμενου να το αιτηθεί στον εργοδότη και εκείνος οφείλει να την εγκρίνει, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις για τη λήψη της. Δικαιούχοι της άδειας ειδικού σκοπού είναι οι φυσικοί, θετοί ή ανάδοχοι γονείς παιδιών.

Πηγή: Protothema.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Αναμένεται να παραταθούν οι άδειες ειδικού σκοπού», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.