ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Ανατροπή με τις απόκριες και τα καρναβάλια – Όλα ανοιχτά για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να παρθούν οι τελικές αποφάσεις για τις φετινές απόκριες την ώρα που έχουμε νέες εξελίξεις με τους ανεμβολίαστους.
Κορονοϊός: Ανατροπή με τις απόκριες και τα καρναβάλια – Όλα ανοιχτά για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Κορονοϊός: Με τις απόκριες και τα καρναβάλια να πλησιάζουν οι αποφάσεις της Κυβέρνησης για την διεξαγωγή τους ή όχι αναμένονται σύντομα.

Η Επιτροπή Εμπειρογνώμων θα εξετάσει το θέμα μέσα στις επόμενες μέρες όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ 100.3 ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Στις δηλώσεις του ο Υπουργός ανέφερε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι η επιστροφή προς την κανονικότητα όσο το δυνατόν γίνεται. Ήδη τα νέα μέτρα που ισχύουν από τις 31 Ιανουαρίου έχουν φέρει μία χαλάρωση σε σχέση με τα προϋπάρχοντα. Ωστόσο, ειδικοί και Κυβέρνηση έχουν ακόμη έντονες ανησυχίες για τις μεγάλες συγκεντρώσεις όπως οι απόκριες.

Με τα καρναβάλια να είναι προγραμματισμένα σε όλη τη χώρα προς το τέλος του Φεβρουαρίου, οι αποφάσεις αναμένονται σύντομα.

Κορονοϊός: Τι γίνεται με τους ανεμβολίαστους

Στις δηλώσεις του ο Θάνος Πλεύρης μίλησε και για τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας ενώ εστίασε και στους 300.000 πολίτες οι οποίοι δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση. Όπως ανέφερε πρόκειται να τους αφαιρεθούν τα μέχρι τώρα προνόμια αν δεν κάνουν τη 3η δόση.

Στη συνέχεια οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης. Στις 31 Μαρτίου σύμφωνα με τον Υπουργό για το μέλλον τους το οποίο θα είναι είτε σε καθεστώς νέας αναστολής είτε οριστικής αποχώρησής τους από το ΕΣΥ.

Σύμφωνα με ασφαλής πληροφορίες του sportime, κύκλοι του Μαξίμου πιέζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δώσει παράταση στις αναστολές εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών και να μην προχωρήσει σε απολύσεις.

Το σκεπτικό είναι πως μπορεί να αλλάξουν γνώμη και να εμβολιαστούν με τα πρωτεϊνικά εμβόλια που έρχονται το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς επίσης αναμένεται και πτώση κρουσμάτων και διασωληνωμένων. Επίσης οι απολύσεις υγειονομικών την τρέχουσα περίοδο θα πυροδοτήσουν εκ νέου αντιδράσεις, μιας και στο πλευρό των ανεμβολίαστων υγειονομικών είναι πάρα πολύ μεγάλη μερίδα κόσμου, εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, οι οποίοι στηρίζουν την επιλογή – δικαίωμα αυτών των ανθρώπων.

Συνεπώς όλα δείχνουν πως ο Θάνος Πλεύρης θα τα μαζέψει με απόφαση Μητσοτάκη…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Ανατροπή με τις απόκριες και τα καρναβάλια – Όλα ανοιχτά για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ευαγγελία Κουτσιανούδη

Η Ευαγγελία Κουτσιανούδη γεννήθηκε το 1994 στην Αλεξανδρούπολη και τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία λατρεύει τον αθλητισμό. Παρακολουθεί ιδιαίτερα μπάσκετ, ποδόσφαιρο, Formula 1 ενώ η μεγάλη της αδυναμία είναι το Τένις