ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Αναβάλλεται η κατάταξη των στρατευσίμων της Γ’ ΕΣΣΟ

Κορονοϊός: Με ανακοίνωσή της η ΓΕΕΘΑ, ενημέρωσε πως αναβάλλεται η κατάταξη των υπόχρεων οπλιτών θητείας στις ένοπλες δυνάμεις και θα επανακαθορισθεί αργότερα. Από την 15 Ιουνίου 2020 και αργότερα θα επανακαθορισθεί η Γ΄ ΕΣΣΟ στον Στρατό Ξηράς και την Πολεμική Αεροπορία, αλλά και τη Β΄ ΕΣΣΟ για το Πολεμικό Ναυτικό, λόγω του κορονοϊού. Αναλυτικά η...
Κορονοϊός: Αναβάλλεται η κατάταξη των στρατευσίμων της Γ’ ΕΣΣΟ

Κορονοϊός: Με ανακοίνωσή της η ΓΕΕΘΑ, ενημέρωσε πως αναβάλλεται η κατάταξη των υπόχρεων οπλιτών θητείας στις ένοπλες δυνάμεις και θα επανακαθορισθεί αργότερα.

Από την 15 Ιουνίου 2020 και αργότερα θα επανακαθορισθεί η Γ΄ ΕΣΣΟ στον Στρατό Ξηράς και την Πολεμική Αεροπορία, αλλά και τη Β΄ ΕΣΣΟ για το Πολεμικό Ναυτικό, λόγω του κορονοϊού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«H κατάταξη των στρατευσίμων της 2020 Γ’ ΕΣΣΟ για τον Στρατό Ξηράς (ΣΞ) και την Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) και της 2020 Β’ ΕΣΣΟ για το Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ), θα υλοποιηθεί εντός του πρώτου 15νθημέρου του Ιουνίου 2020, κατά την κρίση των οικείων Γενικών Επιτελείων.

Την ημέρα κατατάξεως των στρατευσίμων όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, θα διανέμεται κυτίο περιέχον αντισηπτικό, μάσκες, γάντια και οδηγίες, σε υλοποίηση των μέτρων προστασίας του στρατιωτικού προσωπικού έναντι της πανδημίας, το οποίο κατασκευάζεται και συσκευάζεται με μέριμνα του ΓΕΣ.

Στην ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ αναφέρεται ότι η έναρξη της παραθεριστικής περιόδου των ΚΑΑΥ, ΘΑΝ και ΚΕΔΑ θα επανακαθορισθεί από την 15 Ιουνίου 2020 και αργότερα, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες.

Σε ότι αφορά στην κάλυψη τρεχουσών απαιτήσεων, το ΓΕΕΘΑ ενημερώνει ότι έχει διατεθεί έως τώρα Υγειονομικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων σε έτερους φορείς ως ακολούθως:

Επ’ ωφελεία του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, του Εργαστηρίου Ιατρικής, του Ινστιτούτου Παστέρ και του ΕΟΔΥ, 8 σπουδαστές της ΣΣΑΣ και 16 Μαθητές της ΣΑΝ, στο Υπουργείο Υγείας.
Στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας το ακόλουθο προσωπικό:
Για τη στελέχωση Κινητών Ομάδων Δειγματοληψίας,5 Αξιωματικοί ιατροί (1 από ΣΞ, 2 από ΠΝ και 2 από ΠΑ) και 5 νοσηλευτές (1 από ΣΞ, 2 από ΠΝ και 2 από ΠΑ).

Για την υποστήριξη της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων του Νομού Καστοριάς,1 Αξιωματικός ιατρός του ΣΞ.

Για τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας στο Χωριό Σμίνθη, Δήμου Μύκης Νομού Ξάνθης,2 Αξιωματικοί ιατροί του ΣΞ και 2 νοσηλευτές του ΣΞ.

Επ’ ωφελεία του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς, 3 Αξιωματικοί ιατροί (2 από ΣΞ και 1 από ΠΑ) και 6 νοσηλευτές (3 από ΣΞ και 3 από ΠΑ).
Για τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας Τσοτυλίου, 1 Αξιωματικός ιατρός του ΣΞ.

Για τη στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης,2 Αξιωματικοί ιατροί του ΣΞ και 2 νοσηλευτές του ΣΞ.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Αναβάλλεται η κατάταξη των στρατευσίμων της Γ’ ΕΣΣΟ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.