ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Ανησυχία για την μετάλλαξη Mu εκφράζουν οι ειδικοί

Έντονη είναι η ανησυχία των ειδικών για την νέα μετάλλαξη του Κορονοϊού, Mu, η οποία ενδεχομένως να επικρατήσει στη χώρα μας.
Κορονοϊός: Ανησυχία για την μετάλλαξη Mu εκφράζουν οι ειδικοί

Κορονοϊός: Η μετάλλαξη Mu έχει προέλευση την Λατινική Αμερική και την Κολομβία. Μόλις την Πέμπτη (2/9) είχαμε τα πρώτα κρούσματα στη χώρα μας.

Ο Κορονοϊός δεν σταματάει να δημιουργεί νέες παραλλαγές. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τα πρώτα 6 κρούσματα της Mu τα οποία εντοπίστηκαν σε Αργολίδα, Αχαΐα, Αττική και στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Η συγκεκριμένη παραλλαγή χαρακτηρίστηκε από το ΠΟΥ ως «παραλλαγή ενδιαφέροντος» στο εβδομαδιαίο δελτίο του για την εξέλιξη της πανδημίας. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σημείωσε επίσης ότι οι μεταλλάξεις που παρουσιάζει το στέλεχος, πιθανώς να το κάνει ανθεκτικό στα εμβόλια.

Οι δηλώσεις των ειδικών για τη μετάλλαξη στη χώρα μας

Σε δηλώσεις προχώρησε αναπληρωτής καθηγητής πνευμονολογίας Ιατρικής σχολής πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης. Ο ίδιος, μίλησε για τον κίνδυνο της μετάλλαξης αλλά και για το πως μπορεί να αντιμετωπιστεί.

«Δεν υπάρχουν ακόμα στοιχεία για να ξέρουμε τον ρυθμό μεταδοτικότητας της νέας μετάλλαξης Μu του κολομβιανού στελέχους. Θα πρέπει να είναι αρκετά μεταδοτικότερο και από τη μετάλλαξη Δέλτα, ώστε να επικρατήσει σε κάποιον πληθυσμό. Μέχρι στιγμής δε γνωρίζουμε τίποτα επ’ αυτού, μόνο το γεγονός ότι επικρατεί σε ένα μεγάλο ποσοστό στην Κολομβία και στον Ισημερινό» σημείωσε ο ίδιος.

Για την σημαντικότητα των εμβολίων στη μάχη με τον Κορονοϊό μίλησε και ο Ανάργυρος Μαριόλης, μέλος της επιτροπής ειδικών του Υπουργείου Υγείας. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Έχουμε δει μέχρι τώρα στη χώρα μας τρεις μεταλλάξεις και βλέπουμε ότι το όπλο μας που είναι το εμβόλιο, φαίνεται να κερδίζει και να παίζει καθοριστικό ρόλο. Θα δούμε στην πορεία, το είχαμε πει κι άλλες μεταλλάξεις. Νομίζω ότι με την προσπάθεια που γίνεται στην Ευρώπη, αλλά και με τους προβληματισμούς που υπάρχουν στη χώρα μας, αν ανεβάσουμε το ποσοστό του εμβολιασμού το 2022 θα έχουμε κλείσει με το θέμα του κορoνοϊού»

Τέλος η κ. Παγώνη τόνισε ότι, «Αυτή τη στιγμή όλες τις μεταλλάξεις τις αντιμετωπίζουμε με τον ίδιο τρόπο, με τα εμβόλια και βέβαια με τα μέτρα ατομικής προστασίας. Πλέον αυτά πάνε πακέτο, δηλαδή, εμβολιαζόμαστε και συνεχίζουμε να έχουμε τις μάσκες, τις αποστάσεις, για να μπορέσουμε μέχρι να φτάσουμε ένα τείχος στο 80%+ εμβολιασμών για να αντιμετωπίσουμε όλες τις μεταλλάξεις».

 

Διαβάστε Επίσης:

Παυλάκης: «Όλα τα παιδιά θα κολλήσουν Κορονοϊό!»

Εμβόλιο – Βρετανία: «Όχι» στον εμβολιασμό υγιών παιδιών από τη JCVI – Ποιο ηλικιακό γκρουπ αφορά

Φωτιά στο Ρέθυμνο: Συναγερμός στο χωριό Μαριλού – Μάχη με τις φλόγες από την Πυροσβεστική

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Ανησυχία για την μετάλλαξη Mu εκφράζουν οι ειδικοί», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.